Imset – pesem Zadnje slovo je skupen “adijo” preteklim dekletom

Čeprav jim je epidemija prekrižala nemalo načrtov, člani skupine IMSET niso počivali. Izkoristili so velik zagon za pripravo novega glasbenega materiala. Plod njihovega ustvarjanja v studiu je skladba Zadnje slovo, za katero so domžalski rockerji posneli tudi videospot.

Skupina IMSET je imela v preteklem letu obilico novih idej in zagona. Kljub temu, da jih je epidemija za nekaj časa oropala nastopanja v živo, jih to ni ustavilo. Energijo so vložili v pripravo novega materiala, pesmi, načrtov. Uspehi niso zaostali. Po uvrstitvi v finale mednarodnega tekmovanja ISC 2021, ko sta se med najboljšim odstotkom prijavljenih znašli kar dve njihovi pesmi, so si tudi v letošnjem letu zadali nemalo izzivov.

V izjemni ekipi tudi nekdanja Miss SlovenijeV pomlad so vstopili z novo skladbo z naslovom Zadnje slovo, za katero so posneli videospot. Kot pravi Jaka Peterka, pevec skupine IMSET, že nekaj let sodelujejo z ustaljeno ekipo. “Najbolj pomembno je, da si zaupamo in da se odlično razumemo. Na to vedno ciljamo.” V glavnih vlogah sta zablestela Aljon Kerec in Maja Zupan, manekenka in nekdanja Miss Slovenije, mesto v spotu pa sta dobili tudi prisrčni psički Frida in Ginnie. “S tako ekipo je na snemanju vedno zabavno, pa četudi snemamo še tako težko zgodbo,” pravi Jaka.

Snemali tudi na vrhu Krvavca in zaključili s skokom v Blejsko jezero
Skupina IMSET želi vedno nekaj posebnega, neobičajnega, zato ne preseneča, da se tudi pri izbiri lokacij snemanja niso omejevali. To jim je sicer prineslo nemalo izzivov. “Največji je bilo snemanje na vrhu Krvavca v “ta lepih” cunjah pri precej nizkih temperaturah,” je doživetje opisal Jaka. Z mrazom sta se na Veliki planini spoprijela tudi igralca, Maja pa je imela še posebej težko nalogo, saj je morala v enem kadru skočiti v ledeno Blejsko jezero. “Dobro je vsaj to, da nihče ni zbolel,” v smehu doda Jaka. Nekaj kadrov so posneli tudi v Bled Rose Hotelu.

Pesem je skupen “adijo” vsem preteklim dekletom
“Lahko smo jezni, veseli, žalostni in utopični hkrati. Ravno zato pesem ni navadna balada,” pravi Jaka. “Z nekom gradiš na nečem trdnem, morda celo z mislijo o naraščaju, v naslednjem trenutku pa se vse zruši, poruši do temeljev. Zadnje slovo je nekakšen skupen “adijo” preteklim dekletom in skupni prihodnosti iz naših življenj.”

IMSET ne skrivajo želje po čimprejšnji vrnitvi na oder. “Tako nastopajoči kot poslušalci smo komaj čakali, da se vse odpre. Vedno imamo nekaj za bregom in tudi letos nadaljujemo z ogromno idejami. Upamo, da bomo vse tudi realizirali,” v smehu zaključijo.

— — —— —— ——
INFO O VIDEOSPOTU
Avdio produkcija: Matej Pečaver (Cosmosonic Studios, Ljubljana)
Mastering: Matej Gobec (Cosmosonic Studios, Ljubljana)
Video produkcija: Matic Gabriel
Scenarij in režija: Imset & Matic Gabriel
YouTube:https://youtu.be/bclaCXs1GXI
Facebook:https://www.facebook.com/band.imset/
Instagram:https://www.instagram.com/imset_band/

Več novic