PRIZMA – 50 let

PRIZMA – 50 let16. 03. ORTO Bar

Mineva 50 let od ustanovitve legendarne primorske skupine Prizma. Večino skladb za skupino sta ustvarila Danilo Kocjančič in Franci Čelhar. Višek je dosegla leta 1979 z albumom Pogum. Dvakrat zaporedoma je skupina Prizma zmagala na festivalu Melodije morja in sonca. Udeležila se je tudi Opatijskega festivala, Zagrebškega festivala in Slovenske popevke, kjer je bila izbrana za najboljšega debitanta. Njihove najbolj poznane skladbe: Pogum, Senca, Tuca, Od enih do treh, Dobrodošli… V nekaj več kot trinajstih letih delovanja je imela skupina približno 1300 živih nastopov.

50 obletnico bodo fantje praznovali 16. marca v Orto baru, kjer se jim bosta zaradi nepredvidene zamenjave snemalnega termina v tujini, predvidenega gosta večera Mefa zamenjala Tinkara Kovač in Marko Hatlak.

Tinkaro in Marka so vrsto let mnogi nagovarjali k sodelovanju vse dokler nista pred letom dni stopila skupaj in ustvarila prvo skupno pesem. Končno sta se uglasila in začela skupno glasbeno potovanje tudi na skupnih koncertih. Trenutno je v pripravi že njuna druga skupna pesem.

V njunem repertoarju se prepleta njuna avtorska glasba. Manjkata pa ne tudi Astor Piazzolla in Bach. Sprehajata se od kantavtorske slovenske glasbe do filmske glasbe ter glasb sveta.

Vstopnice: https://www.orto-bar.com/dogodki/koncerti/prizma-in-gosta-vecera-tinkara-kovac-in-marko-hatlak/

Vabljeni!

Več novic