Alya Elouissi – Give Me Your Time

Po filmu Barbie je tu novo mednarodno sodelovanje Alye Elouissi

Po letu 2023, ki je bilo za Alyo Elouissi zaznamovano s filmom Barbie, avtorsko skladbo Valovim in Melodijami morja in sonca, se mlada pevka in igralka slovensko-alžirskih korenin vrača s svojo prvo afrobeat pesmijo Give Me Your Time, ki je nastala v sodelovanju z uspešnim londonskim pevcem Romelom in Sony Music producentom Slic Vicom, med drugim tudi producentom velikih WizKid in Tinie Tempah.

Spoznala sta se v Warner Bros studijih na snemanju filmske uspešnice 355

Alya Elouissi in londončan Romel sta se spoznala na snemanju filma 355 v Londonu v Warner Bros studijih vrsto let nazaj, kjer sta oba delala na produkciji filma in hitro sta se spoprijateljila. Med dvotedenskim snemanjem maroških scen filma 355 sta pavze preživljala s poslušanjem glasbe in razpravami o glasbenih stilih.

Za Alyo Elouissi in Romela je to prvo skupno sodelovanje

“Odkar sva se spoznala, sva bila pogosto v kontaktu, leta so minevala, potem pa sem bila lansko leto delovno nekaj časa v Londonu, zagledam neko objavo Romela in takoj me je prešinilo, da bi midva morala ustvariti kakšno glasbeno sodelovanje!” pravi Alya. In tako se je tudi zgodilo. Romel je bil takoj za in že čez nekaj tednov sta se srečala v londonskem snemalnem studiju Pirate Studios s producentom Sony Music Slic Vicom, ki je med drugim že delal za Tinie Tempah, WizKid, G Frsh, Yxng Bane, Lost Girl, Tiana Major 9, Suspect OTB, Shasimone in Legendury Beatz.

Romel pa je bil dvakrat prvi umetnik na lestvici MusicWeek in je pevec, tekstopisec, igralec in glasbenik z ikoničnimi uspešnicami, kot so »Good Guy«, »Mind Blown«, »Tonight«, »DoIt«, »Summer Time« in »The Bye Song«.

Pesem iz nič napisali in posneli v le nekaj urah

Skupaj z Romelom sta avtorja besedila in glasbe in kot pravi Alya, je pesem nastala v studiju v le nekaj urah: “Z Romelom in Slic Vicom smo se dobili v studiu z namenom, da skupaj ustvarimo neko novo pesem, nismo pa imeli nikakršnih melodij, napisanega besedila ali predpriprave. Pojma nismo imeli, kaj bo prišlo ven, samo prepustili smo se kreativnemu procesu brez velikih pričakovanj, vokalno in produkcijsko poskušali neke zadeve in na koncu smo v le nekaj uricah napisali glasbo in besedilo pesmi skupaj s produkcijo in posnetimi vokali. Zelo gladko in lepo smo sodelovali in zagotovo bi takšno sodelovanje ponovila,” še navdušeno zaključi Alya Elouissi o svoji novi pesmi.

Videospot pa obljubljata čez dva tedna od današnjega datuma izdaje pesmi.

Več novic