NOČNA IZMENA 2024

Šank Rock, Severina, Kingston, Ansambel Stil – 30. 08. 2024
Dvorišče cementarne Alpacem

Nočna izmena – glasbeni spektakel s prostim vstopom, na prostem, z vrhunskimi glasbenimi ustvarjalci kot pozdrav novemu šolskemu letu

Koncert pod imenom »Nočna izmena« je družba Alpacem Cement, prvič organizirala leta 2000 in ga vse do leta 2010 posvečalo mladim za popestritev poletnih počitnic pred pričetkom šole. Nočna izmena je veljala za enega najbolj prepoznavnih in množičnih rock-pop koncertov na severnem Primorskem, ki je s prostim vstopom in široko ponudbo znanih glasbenih zvezd privabljala mlade in mlade po duši iz širše okolice. 

Na koncertnih odrih dvorišča cementarne Alpacem se je v preteklih edicijah zvrstilo veliko število vrhunskih izvajalcev slovenske glasbene scene, kot so: Siddharta, Laibach, Jan Plestenjak, Magnifico, Dan D, Gušti in Polona, Slon in Sadež, Vlado Kreslin, Zoran Predin, LeeLooJamais, Big Foot Mama, Elvis Jackson, Šank Rock, Tabu,, … Kot predskupine pa so se imeli priložnost predstaviti tudi mladi, še ne uveljavljeni glasbeni ustvarjalci. 

Po daljšem premoru je na anhovskem dvorišču lani poleti ponovno odmeval koncert izvrstnih izvajalcev, ki je privabil okoli 8.000 udeležencev iz lokalnega okolja in širše Goriške regije. 

Številčen odziv in zadovoljna publika na Nočni izmeni 2023 je potrdila pravilnost odločitve in botrovala Nočni izmeni 2024, ki ostaja zvesta svoji tradiciji odlične zabave in prostega vstopa ter dobrodelne note. 

Tako bodo na letošnjem glasbenem spektaklu nastopili: odlična žurerska skupina – Kingston, ena naših najbolj priljubljenih bendov vseh časov – Šank Rock, ansambel z veliko začetnico, ki je predan ustvarjanju pristne domače glasbe –  Ansambel Stil ter legendarna Severina, ki velja za eno največjih pop ikon na ozemlju bivše skupne države.

SEVERINA hrvaška glasbena pop ikona, znana predvsem po energičnih nastopih, z eminentnim glasom in stasom, značilnim za dive ter enkratnim zunanjim videzom in nasmehom, ki se nista spremenila že mnoga leta ter sčasoma postala simbol celotne hrvaške pop glasbene scene, bo tudi letos slovenski publiki predstavila svoj nadebudni šarm, ki se med drugim skriva tudi v skladbah, posebno izbranih za koncert Nočne izmene 2024. Rojena Splitčanka je karierno prelomnico ustvarila v začetku in tekom ’90. let prejšnjega stoletja,  ko je izdala številne uspešnice od Dalmatinke in Trave zelene, do Ja Samo Pjevam in Paloma Nera ter drugih, skupno je do sedaj izdala več kot 10 albumov, produkcijsko pa je novodobni čas zaznamovan s hiti, ki na Youtube podirajo rekorde njej primerljivih pop izvajalcev z milijoni ogledov, kot so Uno Momento, Metak, Magija, Tutorial, Hazarder, Otrove itd.  

KINGSTON glasbena skupina je eden najbolj prepoznavnih slovenskih bendov vseh časov, ustanovljen leta 1994, od takrat naprej jih poznajo številne generacije, ki so odraščale skupaj z njihovo glasbo in prepevale različne hite od Cela ulica nori, Ko bo padal dež, Daj pove daj povej, Ko sije luna na obalo, Lunapark in druge, skozi čas in razvoj tehnologije ter studijske produkcije pa so se Kingstoni povzpeli na sam vrh glasbene estrade, ki je odlično sprejela mešanico popa, reggaea in latino glasbe s katerimi navdušujejo oboževalce. 

ŠANK ROCK od leta 1982 do danes je skupino zamenjalo kar nekaj članov, a rdeča nit skupine, v glasbenem smislu, ostaja še vedno širjenje rock kulture. Po burnih dogajanjih v preteklih letih, razpadih in ponovnih združitvah skupine Šank Rock, je kocka padla ob nastopu na festivalu Pivo in Cvetje v Laškem in odločitev o ponovni združitvi je razveselila marsikaterega poslušalca tovrstnih glasbenih žanrov. Z novim albumom, ki je bil izdan v prihajajočem letu 2015 z naslovom Restart, so člani zasedbe, z legendarnim vokalistom Matjažem Jelenom v ospredju, pričeli novo glasbeno popotovanje na katerem velikokrat obujajo spomine na neko drugo življenjsko obdobje, v okviru katerega so posneli številne albume, novo ero pa sta zaznamovala istoimenska album in turneja z naslovom Nekaj več v letu 2017. 

ANSAMBEL STIL je ansambel z veliko začetnico, ki je predan ustvarjanju pristne domače glasbe, je zgodba o uspehu petih prijateljev, ki so se v letu 2009 združili, da bi svoje talente uveljavili znotraj studijskega dela, nato pa še na slovenskih odrih, s katerih odmeva poskočna pravljična glasba in hiti z naslovom Pr’jatlca, Le tebe bi, Po tebi vse diši, Daj daj daj, Čedna mala trmasta itd. Z nizanjem dosedanjih uspehov je več kot jasno, da ansambel Stil čaka še svetla prihodnost, njihovo ustvarjalnost, s katero navdušujejo publike širom Slovenije, pa boste lahko doživeli v Anhovem na prireditvi Nočna izmena.  

Brezplačni prevozi na in iz dogodka:

Organizirani bodo brezplačni povratni avtobusni prevozi iz Nove Gorice, Tolmina in Goriških Brd ter brezplačen vlak (Bohinjska proga – od Divače do Bleda). Vozni red bo objavljen na spletni strani www.nocnaizmena.si in na socialnih omrežjih.

Se vidimo 30. avgusta 2024 na dvorišču cementarne Alpacem – vstop prost!

Prizorišče odpira vrata ob 19.30.

Več novic