Bonboniera VOl4

Bonboniera je lahko tudi glasbeno doživetje

Za nami je glasbeni večer v Zorici – Preverili smo glasbene novosti in pa napovedi koncertov v prihajajoči sezoni. Bonboniera je že po definiciji lepa škatla s slastnimi zalogaji. Prav zato smo tako poimenovali družabno – glasbeni večer, na katerem so se glasbeniki pod okriljem založbe Dallas records  v Zorica baru v centru Ljubljane s krajšimi nastopi predstavili svoje ustvarjanje. Pravijo, da v  škatli pisanih bonbonov nikoli ne veš, kaj točno boš dobil ter tudi, da lepih presenečenj v življenju nikoli ni dovolj. Za glasbene novosti so poskrbeli glasbeniki, ki so predstavili žanrsko različne in razgibane pesmi, ki jih bomo poslušali v prihajajoči sezoni. Kraški kantavtor Boštjan Pertinač je s skladbama Sz sežane doma ter pa Štorije napovedal samostojni koncert v baru Zorica, ki se bo zgodil v četrtek, 11. aprila ob 20. uri, kraški trubadur pa se bo na ta dan predstavil s polno zasedbo.

Obalni kantavtor Jure Lesar je premierno zaigral dve novi pesmi, Marko ter Preden greš, ki jih z zasedbo Krila ptice zaigral na koncertu v Orto baru, v torek, 2. aprila.

Glasbenica Parvani Violet je zapela pesmi Mag ter Vroče srce, 17. aprila se tudi ona vrača v Zorica bar z dogodkom Noč v muzeju, kjer bo predstavila težko pričakovani EP.

Album ‘A greva plesat’ ljubljanske zasedbe Lombardo je izšel konec oktobra lanskega leta, v živo je bil predstavljen na koncertu konec leta v Orto baru. Na nastopu, pa so predstavili svoj prihajajoči singel Trenutek breztežnosti, nosilno skladbo albuma A greva plesat ter Porcelan.

Priljubljena glasbenica Tinkara Kovač je že nedavno napovedala koncert v Kinu Šiška, ki se bo zgodil 26. oktobra, v Zorici pa je ob spremljavi tričlanske zasedbe zapela prepoznavni pesmi Spezzacuori in pa Veter z juga. Svetovni rekorder U- Ros je doslej izdal 400 skladb iz svojega prihajajočega debitantskega albuma z naslovom 500 Songs Album. Trenutno zvočno dokončuje novi singel Na glas, ki ga boste kmalu slišali na radijskih valovih. Hkrati bo tudi izšla predzadnja etapa petdesetih pesmi.

Imperij so sredi novembra lanskega leta izdali nov album, ki so ga poimenovali Drugačne barve. Čez dober teden bo izšel nov singel Vdihni.

Bonbonjero je zaključila zasavska skupina Folk idoli so objavili album Moje srce. Folk idoli se tudi sicer držijo preverjeno dobre ljubezenske tematike in življenjskih vsebin. Aktualni singel Pusti naj govorijo ni izjema, skladba pa je še zadnji košček sestavljanke njihovih zgodb o ljubezni. Avtor glasbe je tesen sodelavec zasedbe Denis Horvat, ta pa si deli tudi soavtorstvo z Urošem Škerljom. Band, ki je najprej oral ledino s priredbami, je poslušal ustvarjalni klic, začeli so snemati lastne skladbe. Na dogodku so zaigrali pesmi Moje srce, Tisto početje in pa Slepa Ulica. Celoten nastop bodo ponovili v Zorica baru v torek, 23. aprila,ko bodo v živo predstavili celoten album Moje srce.

Več novic