Spot, ki je Uroša Perića postavil pred poseben izziv

Uroš Perić, eden najprepoznavnejših slovenskih glasbenikov, spomladanske utrujenosti sploh ne čuti. V teh dneh je namreč izdal nov spot za pesem My Love is True. Uroš je kot prekaljen glasbenik v svoji dolgoletni karieri doživel že marsikatero dogodivščino, tokrat pa se je znašel pred čisto novim izzivom.

Pesem My Love is True je romantična balada, ki jo je Uroš izdal na albumu Love Nectar. Kot pove že naslov albuma, pesmi opisujejo različna vzdušja ljubezni – srečno, nesrečno, šaljivo … Kot je to pri Urošu v navadi, je poleg pesmi iz svetovne literature na album uvrstil tudi svojo avtorsko glasbo, tudi pesem My Love is True. »Pri mojih besedilih je v ozadju vedno neka resnična zgodba, tokrat naj to ostane skrivnost,« o navdihu za besedilo pove Uroš.

Zadnjih trenutkov spota se Uroš ne spomni prav dobro

»Resnično sem si želel kvalitetnega spota, saj ga do takrat še nisem imel. Gea Erjavec, ki v spotu nastopi kot plesalka, moj »spomin«, je takrat dala idejo, da se povežem z mladim, nadobudnim snemalcem Janom Misirjem. Takoj smo se odlično ujeli, zato smo bili prepričani, da bo to res super izdelek,« pravi Uroš. Spot – oziroma bolje rečeno – prva različica spota je bila posneta že na začetku epidemije. Snemanje je potekalo na Jesenicah, Uroš pa je prvič v življenju izkusil, kako potekajo nočna snemanja. »Končal sem ob sedmih zjutraj, v zadnjih posnetkih spota sem že napol dremal, tako da se jih ne spomnim prav dobro,« v smehu doda.

Snemanje je potekalo kot po maslu, dokler …

Snemanje spotov je dinamično, polno dogajanja, številčne ekipe – tudi tokrat je bilo tako. Vse je potekalo po načrtu, dokler se ni pripetila tehnična težava s spominsko kartico. »Kmalu smo ugotovili, da posnetega materiala dejansko ni več! Obrnili smo se celo na neko profesionalno službo, da bi nam to pomagala rešiti, vendar niti to ni pomagalo. Ostali smo brez spota.«

Odločeni, da projekt izpeljejo do konca

Celotni ekipi, Urošu pa še posebej, je bilo zaradi tega seveda precej hudo, vendar so nato cel projekt nekoliko opustili. Dokler ni Uroša po dveh letih ponovno poklical Jan, ki je pri snemanju sodeloval kot direktor fotografije, odločen, da spot posnamejo še enkrat. Uroša je klic sprva presenetil, vendar se je z idejo strinjal. Celotno snemanje so nato ponovili še enkrat – na isti lokaciji, z isto ekipo. »Edina razlika je bila ta, da smo bili vsi dve leti starejši,« se pošali Uroš. S končnim izdelkom so več kot zadovoljni, saj je spot izpadel še boljši.

Uroš Perić, ki je nedavno postal prejemnik celjskega srebrnega grba, z izdajo spota napoveduje serijo dogodkov, ki ga čakajo v pomladni in poletni sezoni. Doma ga bomo med drugim lahko poslušali na Festivalu Ljubljana v prekrasnih Križankah, septembra pa se bo z odličnim Big Bandom RTV Slovenija predstavil pred domačo publiko na Celjskem gradu. Sicer pa nastopa večinoma v tujini. Letos ga čaka preko 100 nastopov v Sloveniji, Evropi in Ameriki.

Uporabne povezave

WEB: https://urosperich.com/

FB: https://www.facebook.com/urospericperry

INST: https://www.instagram.com/urosperic_official/

YT: https://www.youtube.com/@urosperic

Več novic