GREEN DAY & Rancid • junija v Areni Stožice

Napovedujemo eksplozivni koncertni dogodek s slovitimi GREEN DAY v vlogi glavnih zvezd in posebnim gostom, legendarno ameriško punk rock skupino RANCID, ki bo v torek, 6.6.2017 ob 19.uri v Dvorani Stožice, Ljubljana!

Prodaja vstopnic (na voljo samo še nekaj vstopnic zelenega in rdečega ringa): https://goo.gl/7ltND3

Ameriški trio GREEN DAY, ki ga sestavljajo člani Billie Joe Armstrong, vodilni pevec in kitarist, Mike Dirnt, bas kitarist in bobnar Tre Cool, je že vrsto let v družbi globalno najbolj priljubljenih, uspešnih in vplivnih skupin sodobnega rocka. V svojem organsko energičnem glasbenem izrazu, bogatem z značilnimi nalezljivimi refreni in melodijami ter z uporniško, angažirano sporočilnostjo je Green Day ponovno obudil duha prvega vala punka; oživil ga je za nove čase in ga z izjemnim uspehom populariziral med novimi generacijami.

Lani oktobra je skupina izdala novo studijsko ploščo Revolution Radio, ki jo promovira na obsežni svetovni koncertni turneji. Prvi del evropske turneje Revolution Radio Tour se je z veliko vnaprej razprodanimi arenskimi koncerti pravkar zaključil.

Po nastopih v ZDA, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji se prvaki melodičnega punka poleti znova vračajo na staro celino in po dolgih devetnajstih letih prihajajo tudi v Ljubljano, kar bo en redkih arenskih nastopov Green Day v širši regiji!

Green Day so od začetkov leta 1986 na neodvisni kalifornijski punk sceni zrasli v pravo institucijo – posneli so 12 studijskih albumov, med katerimi sta prelomna in najbolj uspešna ikonski album Dookie (1994) in konceptualni American Idiot (2004), ki je prirejen v rock muzikal zavzel še odrske deske Broadwayja; prodali so 85 milijonov izvodov plošč; za svoje ustvarjanje so prejeli številna priznanja in kar 95 pomembnih nagrad, med katerimi je 5 Grammyjev; vplivali so na generacije glasbenikov, med katerimi so Sum 41, Good Charlotte, pa tudi Lady Gaga; na Facebooku imajo več kot 30 milijonov všečkov; leta 2015 so bili sprejeti v prestižno Rock and Roll Hall of Fame,…

Da so Green Day znova ‘in’, med najbolj vročimi, željenimi in relevantnimi izvajalci in na ponovnem vrhuncu svojega tridesetletnega delovanja, dokazujejo odličen uspeh njihovega novega albuma, ki je takoj po objavi zavzel prva mesta večih nacionalnih lestvic in Billboarda 200, velika medijska pozornost, nastopi na številnih glasbenih prireditvah in znamenitih poletnih festivalih, med katerimi so Pink Pop, Download, Nova Rock, Hurricane, Hyde Park, Mad Cool,…, ter vnaprej razprodani koncerti turneje Revolution Radio, za katero dodajo nova prizorišča, na veliko zadovoljstvo množic oboževalcev po svetu.

Green Day še posebej slovijo po svojih zažigaško energičnih, adrenalinskih, dve in pol urnih in vrhunsko izvedenih šovih, v katerih s silovitim tempom nizajo svoje najboljše pesmi iz celotne kariere, med katerimi so American Idiot, Boulevard of Broken Dreams, Good Riddance (Time of Your Life), King for a Day, Longview, She, Basket Case, When I Come Around, Minority, Hitchin’ a Ride, Know Your Enemy, Bang Bang, Still Breathing in mnoge druge. Na čelu z izjemnim, nabritim frontmanom Billiejem Joejem Armstrongom so dobro poznani da aktivirajo v razigrano sodelovanje tudi navdušeno občinstvo in ustvarijo fantastično vzdušje prvovrstne rock’n’roll zabave – Green Day so pač med najboljšimi v poslu!

Posebni gostje ljubljanskega koncerta so legendarni RANCID, ki veljajo za eno najbolj pomembnih in uspešnih neodvisnih skupin svetovne punk scene. Kritiki in ljubitelji glasbe cenijo njeno neomajno zavezanost zgodnjemu punku, tako v glasbeni ustvarjalnosti kot kritični družbeno politični ozaveščenosti.

V 26tih letih delovanja je kalifornijski kvartet pod vodstvom ustanovnih članov Tima Armstronga (kitara, vokali) in Matta Freemana (bas kitara, vokali) izdal 8 studijskih albumov, nekaj EPjev in serijo spletnih koncertnih posnetkov.

Svetovno prepoznavnost in priljubljenost si je zagotovil s svojim najbolj uspešnim izdelkom …And Out Come the Wolves (1995), s sijajnimi pesmimi Salvation, I Wanna Riot, Radio, Roots Radicals, Ruby Soho, Time Bomb, Fall Back Down in drugimi, ki so uvrščene tudi na številne kompilacije in zlasti z odličnimi, brezkompromisno udarnimi koncertnimi nastopi – končno Rancid v živo tudi pri nas!

Rock eksplozija leta – Green Day in Rancid, torek, 6.6.2017 ob 19.00, Dvorana Stožice, Ljubljana.

Prodaja vstopnic (na voljo samo še nekaj vstopnic zelenega in rdečega ringa): https://goo.gl/7ltND3

Več novic