Dance Amore – Plesni spektakel v ble┼í─Źe─Źem soju Broadwaya

V ljubljanske Kri┼żanke to poletje prihaja glamurozni plesni ┼íov, ki bo s priznanimi slovenskimi plesalci na odru pri─Źaral pristno vzdu┼íje ulic New Yorka. Mesto preporoda in grandioznih prilo┼żnosti bodo v predstavi poustvarili od razgibane scenografske podobe, preko glamuroznih kostumov, do ubranih plesnih korakov ter koreografij originalne plesne zasedbe. ┼Żarometi za┼żarijo, ulice se prebudijo in zgodbe plesnih junakov o┼żivijo skupaj z njimi. V mozaik zgodb so zdru┼żeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s to─Źkami modernih plesnih formatov, za─Źinjenih z zapeljivim vokalom, ki gledalca vabi v razburkani svet nasprotujo─Źih si ─Źustev in buri njegovo domi┼íljijo. Predstava prikazuje pestro paleto latinskoameri┼íkih in standardnih plesov, z atraktivnimi figurami ┼żgo─Źega argentinskega tanga, umazane salse, hip hopa, modernega plesa in jazza. V zraku je ─Źutiti ┼żar ljubezni na prvi pogled, dramati─Źne posledice tragi─Źne zmote, grozo krvavega umora ter humor ┼żivahnih uli─Źnih karakterjev. Dogajalna kulisa je postavljena na obrobje Brooklyna leta 1947 in prikazuje 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz sose┼í─Źine, polne no─Źnih barov, utripajo─Źih lu─Źi in glasnih ritmov. V vreli┼í─Źu ustvarjalnega talenta se sre─Źujejo posamezniki iz raznolikih okolij, se spopadajo s ┼ítevilnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec emocij in spletajo plesno pripoved.

Ekstravagantne plesne to─Źke bo na odru izvedla dru┼żba priznanih slovenskih plesalcev, kot so: Andrej ┼ákufca, Melinda Torokgyorgy ┼ákufca, Jurij in Jagoda Batagelj, Gordana Grando┼íek Whiddon in Matej Krajcer, ki jih nekatere poznamo tudi iz ┼íova Zvezde ple┼íejo, ter mnogi drugi, saj v predstavi nastopa kar 17 plesalcev, pripovedovalec in pevka.

Plesna zgodba┬áDance Amore┬áje nadgrajena in posodobljena razli─Źica navdihujo─Źe plesne predstave ┬╗The 50’s Show┬ź, ki je pod vodstvom Jurija Batagelja nastala pred ve─Ź kot desetletjem. Ustvarjalci so zdru┼żili mo─Źi ter postavili paleto latinskoameri┼íkih in standardnih plesov na gledali┼íke odre in ustvarili enkraten plesni, umetni┼íki format. Predstava je kar devetkrat razprodala Gallusovo dvorano Cankarjevega Doma, uspe┼íno gostovala na Velikem odru Festivala Lent ter kar dvakrat napolnila eno najve─Źjih kongresnih dvoran v Ju┼żni Evropi, NDK s kapaciteto kar 5000 sedi┼í─Ź. Nepozabna plesna zgodba s posodobljenimi in nadgrajenimi plesnimi to─Źkami to poletje prihaja na oder ljubljanskih Kri┼żank.
Plesni spektakel ob katerem vas bodo zasrbele pete – Dance Amore – 16. julij, Kri┼żanke!
 
Vstopnice ┼ŻE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Festival Ljubljana, Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Po┼íta Slovenije ) in na spletni strani: http://www.eventim.si/si/vstopnice/dance-amore-ljubljana-krizanke-487970/event.html

You may also like