IZ┼áTEKANIH 25: ─îedahu─Źi, Fed Horses, Prismojeni profesorji bluesa, Bordo in Dan D

Radijska oddaja Vala 202 Iz┼ítekani, ki letos praznuje ─Źetrt stoletja, bo obletnico pospremila z dvakratnim velikim ekskluzivnim koncertom IZ┼áTEKANIH 25 v Kinu ┼ái┼íka 4. in 5. decembra 2018. V obeh ve─Źerih, ki sta bila rekordno hitro razprodana , bodo nastopili veterani Iz┼ítekanih DAN D ter ┼ítiri zasedbe, ki v Iz┼ítekanih doslej ┼íe niso nastopile: PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA, FED HORSES, BORDO in ─îEDAHU─îI.

Tako bo slavje za nepozabnih iz┼ítekanih petindvajset let zazrto predvsem v prihodnost. Vsaka od ┼ítirih zasedb, ki v oddaji ┼íe niso nastopile, bo namre─Ź v kratkem pripravila samostojni celove─Źerni iz┼ítekani nastop. Slavnostni decembrski koncert pa bo potekal po formuli 5 x 5 = 25. Vsaka od petih skupin bo odigrala pet skladb. Seveda na iz┼ítekan, poseben, predruga─Źen na─Źin. Kot vedno ne bo manjkalo preobratov, presene─Źenj, prepletanj in sodelovanj med izvajalci, ki sprejemajo iz┼ítekani izziv s srcem in brez zadr┼żkov. Koncerta, polna glasbe, ki je ne morete sli┼íali nikjer drugje, bo na svojih frekvencah prena┼íal Val 202 , posrkbljeno bo za spletni video prenos in za televizijski posnetek.

DAN D so v Iz┼ítekanih nastopili ┼że trikrat, nazadnje leta 2013 na ─Źudovitem dvojnem ve─Źeru v Kinu ┼ái┼íka, s katerim so sklenili osrednjo turnejo podviga ÔÇťTihoÔÇŁ. Leto┼ínje leto so pre┼żiveli v pripravah na novo plo┼í─Źo, ki je tik pred izidom. Koncertni maratonci PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA so letos praznovali desetletnico in povili tretjo plo┼í─Źo ÔÇťWacky Blues ProfessorsÔÇŁ. Slovenski prvaki alter countryja FED HORSES so izdali kratkometra┼żni EP ÔÇťSinnerÔÇŁ in pilili svoj izjemni zvok. BORDO, krasni novi projekt pevca gorenjskih The Tide Toma┼ża ┼átularja, je poleti do┼żivel ognjeni krst v ┼żivo, prvenec se obeta ┼íe letos. Indie folkerji ─îEDAHU─îI pa so pravkar predstavili dolgo pri─Źakovano tretjo plo┼í─Źo ÔÇťSvetilnikÔÇŁ. Polna kapa odli─Źne nove muzike!

Iz┼ítekanih 25 bo ┼że ┼íesta velika decembrska izdaja te oddaje. Po dvajsetletnici leta 2013 z naslovom Iz┼ítekanih 20 , na kateri so sodelovali tudi godalci Simfoni─Źnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Iz┼ítekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 ─Źlane Simboli─Źnega orkestra, leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia, in leta 2017 skupino Siddharta z desetimi gosti. Vsaki─Ź se je v odmevnem, razko┼ínem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo ve─Ź deset glasbenikov. Posnela jih je tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Iz┼ítekani Jure Longyka.

You may also like