IZŠTEKANI PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

Koncept odmevnega slavnostnega decembrskega koncerta IZŠTEKANIH 25 je bila pogostitev štirih izvajalcev, ki v oddaji še niso nastopili. Z napovedjo, da se bodo njihova samostojna celovečerna gostovanja zvrstila kmalu. Prvi, ki to obljubo izpolnjujejo, so PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA . V studiu Vala 202 bodo nastopili v torek 12. marca 2019 ob 22.25 . Oddajo lahko spremljate v neposrednem radijskem ali spletnem video prenosu .

Prismojeni profesorji bluesa drgnejo strune in tlačijo naše bobniče že krepko desetletje. Prvenec “Family” so objavili marca 2016 in ga pospremili z legendarnim štiriurnim koncertom v Kinu Šiška. “Ob dobri energiji se lahko skladba podaljša tudi za trikrat, skrajša nikoli,” so zatrjevali že v zgodnjih dneh, še preden so s številom in dolžino koncertov postali nesporni slovenski rekorderji. Septembra 2016, tik pred odhodom na večmesečno turnejo po ZDA , so napolnili ljubljanske Križanke. Posnetek je izšel leta 2017 na njihovi drugi plošči . Tretjo “Wacky Blues Professors” , na kateri je slišati tudi opazne žanrske odklone, pa so objavili lansko pomlad.

S tem, kar so pripravili za Izštekanih 25, so nam Profesorji vzbudili silovite skomine. V svojih značilnih koncertnih oblačilih so zaigrali tri povsem nove skladbe . Glasbo so preoblekli v (pol)akustične aranžmaje . Predelali so “Love Song” skupine Dan D . Se lotili rapanja . Poslovenili so “Hildo”. Še več – razen delčka refrena “Love Song”, ki niti ni njihov, so vse skladbe zapeli v slovenščini . “Pravzaprav si sokriv za to, da resno razmišljamo, da bo naša nova plošča v slovenščini,” so povedali voditelju Izštekanih 25 Juretu Longyki.

Z vso to artilerijo, s svojo neverjetno energijo in z novimi presenečenji prihajajo Miha, Julijan, Zlatko in Miha na celovečerni izštekani nastop. Obljubljajo še več nove muzike, med tolkali je v igri tudi cajon, kot gost pa se jim bo pridružil kantavtor MARTIN RAMOVEŠ . Če v torek 12. marca 2019 ob 22.25 ne morete biti ob sprejemnikih, si oddajo privoščite kasneje v spletnem arhivu. Na slišanje!

Več novic