Dalmatinska noč v Križankah

TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE – 24. 09. 2022 – Križanke, Ljubljana

V čudovite ljubljanske Križanke s svojimi največjimi uspešnicami prihaja številka ena med vsemi klapami na Hrvaškem – Tomislav Bralić & klapa Intrade!

Tomislav Bralić in Klapa Intrade so na sceni že od leta 1985. Prepoznavni so po edinstvenih koncertnih spektaklih v športnih dvoranah in na stadionih, s katerimi so dvignili popularnost klapske glasbe v neslutene višave. V zadnjih nekaj letih so se uvrstili med najpopularnejše hrvaške glasbenike, ki redno nastopajo na edinstvenih koncertnih spektaklih po vsej Evropi. V sklopu turnej so navdušili tudi publiko v Ameriki, Kanadi in Avstraliji. Gostovali so v največjih mestih, ki slovijo po prestižnih koncertnih prizoriščih in dvoranah, kjer so predhodno gostovale največje in najbolj popularne svetovne zvezde.

Klapa Intrade je bila že od začetka prepoznavna po komornem tonu, premišljeno izdelani oz. ustvarjeni interpretaciji ter dinamičnem nihanju glasbenega tkiva s čimer poizkuša doseči idealno fuzijo. Poleg izvedb dalmatinskih pesmi so svoje sposobnosti preizkušali tudi znotraj interpretacij skladb uveljavljenih mojstrov moteta in madrigala iz obdobja renesanse. Z veseljem prepevajo dalmatinske šansone, ki jih občasno predhodno predelajo ali v celoti skomponirajo na novo. Ena od njihovih glavnih prelomnic je bil nastop na splitskem stadionu Poljud l. 2006, kjer so na klapskem spektaklu ”Ne damo te pismo naša” navdušili nabito poln stadion ter zakorakali na stopnice bleščeče kariere.

FB dogodek: https://bit.ly/3zniWAT

Early Bird vstopnice: http://bitly.ws/sEU7, Petrol in Eventim prodajna mesta
(Sedišče, Sedežni red)

Več novic