Predstavitev novega albuma skupine Extaza – Alkimija v Orto baru

V soboto, 15. decembra je bil Orto bar prizorišče pravega rock šoka, ki ga je s svojo naelektreno energijo pričarala skupina Extaza. Energična zasedba je na odru pred rock entuziasti predstavila svoj prvenec – album Alkimija, ki ga je publika sprejela z navdušenjem in bučnim aplavzom. Z izidom težko pričakovanega albuma in obilico svežega avtorskega materiala, fantje samozavestno napovedujejo novo poglavje v zgodovini slovenskega rocka. Vrhunsko razpoloženi so številne obiskovalce ljubljanskega Orto bara navdušili s fantastično »live« izvedbo novih skladb, v katerih so prefinjeno prepletli grobe note rocka z energičnim metalom, etnom in funkom. Po radijskih valovih so že predstavili single Ta cvet, v prihajajočem letu pa se lahko veselimo še novih avtorskih skladb z novega albuma in novega singla Alkimist.

Aleš Korošec, Dani Polajnar in Martin Valič tvorijo energični rockerski trio, ki jih združuje skupna ljubezen do modernega in udarnega rocka. Člani so se v preteklosti kalili v drugih rock zasedbah, v obstoječi zasebi pa delujejo že dobri 2 leti. Na skupni poti so z veliko energije začeli eksperimentirati z rock glasbo. Prva uradna skladba V tvojih očeh je bila posneta v začetku leta 2017 v Novem mestu v studiu RSL pod budnim očesom producenta Mateja Pečaverja. Danes nad skupino bdi nov producent Drago Popovič in dodaja dušo skladbam na novi plošči. V njihovih novih skladbah najdemo inovativno prepletanje rocka z energičnimi zvrstmi in globoka intimna besedila, za katere navdih so našli znotraj sebe in v bližnji okolici. Kot sami trdijo, jim rock glasba dopušča, da izražajo svoja čustva – in to na zelo glasen način. “Prihajajoči CD prepeva predvsem v preseganju meja v ljubezni do sebe in drugih” še pravi basist skupine Martin Valič.

S prihajajočim novim letom se skupina Extaza odpravlja na svojo prvo »live« koncertno turnejo po Sloveniji, s katero želijo širšemu občinstvu pokazati več kot 20 let ustvarjanja in jih zasvojiti s svojim energičnim rockom. Njihova misija je z rockom prevzeti vse in vsakogar, ki je pripravljen vdahniti vase Extazine udarne melodije in globoka sporočila njenih intimnih besedil. Slovenija, pripravi se – nova doba slovenskega rocka je tu!

Extaza navdušili Orto bar z energično predstavitvijo svojega prvenca!

WEB: www.extaza.si

FB: https://www.facebook.com/BandExtaza/

YT: https://www.youtube.com/channel/UCE2BevttmThh7ZmqB7sI0tQ

Več novic