Omar Naber z novo rock priredbo Suspicious minds

Omar Naber je v novem letu 2019 tako kot vsak izmed nas stopil v nove čevlje. Njegovi so prav posebni, saj je za nas »oživel« večnega kralja rocka Elvisa Presleya s priredbo pesmi Suspicious minds. »Nekega dne me je poklical mož ene od oboževalk in me prosil, če bi lahko na praznovanju njenega 40. rojstnega dne zapel Suspicious Minds od Elvisa Presleya. Čeprav te skladbe nikoli nisem izvajal, sem privolil. Ko sem na rojstnem dnevu zapel to skladbo, sem se šele začel zavedati kako zelo mi je všeč. Še isto noč sem se odločil to skladbo prirediti v svojo »Omar« rock izvedbo,« se nastanka priredbe spominja Omar »Ker me je zanimal odziv drugih ljudi, sem posnetek poslal prijatelju v Anglijo in bil je navdušen. Predlagal mi je, naj počakam z izdajo skladbe do Elvisovega rojstnega dne. Predlog se mi je zdel odličen.« V kvaliteto izvedbe ne gre dvomiti, saj gre za isto osebo, ki nas je vse puščala odprtih ust na kar dveh izborih pesmi Evrovizije, njegove avtorske pesmi pa še zdaj vsi znamo na pamet. Omar je s svojimi dosežki vedno znova postavljal mejnike ustvarjalcem na slovenski glasbeni sceni in se dokazal kot eden najboljših slovenskih vokalistov. Je eden izmed tistih, ki nam zna vedno seči do srca.

Povezava na videospot “Suspicious minds” (Youtube): https://youtu.be/-jBFub4RCW0

Elvis Presley, vsem znan kot večni kralj rock’n’rolla, je ustvarjal med leti 1955 in 1977. Takrat je bil prepoznaven predvsem po svoji unikatnosti. Navdušil nas je z drzno pričesko z zalizcami, kričečimi oblačili ter nenavadno nalezljivim plesom. »Njegov oboževalec sem postal sčasoma. Prepričal me je predvsem zaradi stila in načina izvajanja glasbe, ne zaradi glasbe same. Prepričal me je njegov način življenja, všeč mi je zaradi svojega svobodnjaštva poleg vsega pa je odprl smernice vsej rock’n’roll sceni, ki se je zgodila za njim.« pravi Omar. Tako kot Omar, se je tudi Elvis pri rosnih letih začel ukvarjati z glasbo. Razlika je le v tem, da je Omar vstopil v glasbeni svet na lastno pobudo, Elvis pa si je želel puško a je namesto tega od matere dobil kitaro in bil opažen leta 1954, ko je obiskal lokalni studio z namenom, da posname ploščo za svojo mater, vse ostalo je že spisana zgodovina. V svojem obdobju je posnel 94 malih plošč, 40 uspešnih albumov in nastopil v 27 filmskih vlogah. Med njegove najbolj priljubljene skladbe spada tudi Omarjeva priredba Suspicious minds. Pesem je bila izdana leta 1969 na albumu From Memphis to Vegas/From Vegas to Memphis. Suspicious minds je istega leta kraljevala na vrhu radijskih lestvic, hkrati pa je Elvisu omogočila nadaljevanje uspešne kariere po kratkem predahu.

Elvis se je od nas poslovil 16. avgusta 1977, na njegov rojstni dan 8. januarja pa ga bo Omar v družbi izjemnih glasbenikov Uroša Perića in Ota Pestnerja v Siti teatru počastil tudi s koncertom Trip to Las Vegas Experience – Elvis special, ki so ga trije asi slovenske glasbe že razprodali! Spomladi pa načrtujejo Trip to Las Vegas koncertno turnejo z novimi datumi.

Omar Naber predstavlja samosvojo rock priredbo velike Elvisove uspešnice Suspicious minds!

Podatki o skladbi »Suspicious minds«:
Glasba in besedilo: Mark James / Aranžma, instrumental: Omar Naber in Aleš Golja / Mix & Master: Sašo Gostinčar

WEB: http://www.omarnaber.com

FB: http://www.facebook.com/OmarNaber

YT: http://www.youtube.com/OmarNaberOfficial

TWITTER: https://twitter.com/omarnaber

Več novic