Željko Samardžić prihaja v Ljubljano

8. April 2023 – Cvetličarna

Eden najbolj zaželenih pevcev na koncertnih prizoriščih držav nekdanje Jugoslavije, veličastni član ‘’old school boysov’’ Željko Samardžić prihaja v Ljubljano in sicer na ‘vrtno’ prizorišče kluba Cvetličarna in to v spomladanskem obdobju, ko lahko zadihamo s polnimi pljuči po naporni zimi, ki nam je tokrat nekoliko prizanesla z mrzlimi dnevi, a bo spomladanski vtis t.i. ljubezenskega večera poneslo veselo in nepozabno v poletje 2023.

Željko Samardžić je rojen leta 1955 v znanem mestecu Mostar v Bosni in Hercegovini, vendar je zaradi očetovih delovnih obveznosti in posledičnih selitev, del svojega otroštva preživel tudi v Zadru in Herceg Novem. Najlepši spomini ga vežejo na mesto Neretva, kjer je spoznal svojo bodočo soprogo Majo Samardžić, za katero so mu njegovi prijatelji dejali, da je takšna punca zanj nedostopna, a je usoda hotela drugače. Poročila sta se po desetih mesecih skupnega življenja, pri njegovih rosnih 22 letih in njenih 18 letih, po vseh življenjskih izzivih in ovirah, pa sta še vedno skupaj. Imata 3 otroke oz. hčerke, katere sta razvajala in vzgajala v Mostarju vse do leta 1992, kjer je Željko vodil tudi svoj gostinski lokal v katerem je občasno nastopal, nato pa je vojna vse pokvarila in prisiljena sta se bila odseliti. Nov dom sta našla v Beogradu, kjer sta s soprogo morala začeti življenje znova, zato se je iz te nočne more, bi lahko rekli, Željko poskušal prebiti z iskanjem novih nastopov po različnih barih. Do tistega trenutka je Željko izdal zgolj 3 albume Imena nisu važna, Jednom kad nam dođu sijede (sodelovanje s Kemalom Montenom) in Želja ter nekaj singlov, zato ne moremo reči, da je ravno pisal zgodovino, ampak bilo naj bi dovolj za preživetje njega in njegove družine ter tudi začetne kariere.

Preboj v Beogradu se je zgodil v klubu Ambasador, kjer je preko Marija in Đorđa Subana spoznal vplivni in zanj odločilni osebi Marino Tucaković in Aleksandra Futa Radulovića. Za Samardžića sta napisala tekst za pesem Sipajte mi još jedan viski, ki je bil predstavljen tudi na odru Pjesma Mediterana, bil pa je eden najpopularnejših singlov iz novega albuma Sudbina, izdanem v letu 1995. Sledil je leto za tem nov album Sećanje na ljubav, ki je vseboval čedalje več hit singlov, kot so Grlica, Dobar dan tugo, Da me nije in Oprosti, izvini. Veliko popularnost v Beogradu je tako dosegel leta 1996 s solo koncertom Beogradu s ljubavlju v Sava centru.

Nato je izdal še druge kompilacije, predvsem pa albume, ki so mu omogočili današnji sloves: Zveket srca (1997), Sve je moje tvoje (1999), Sentimentalan čovek (2001), Pokaži mi šta znaš (2004), Lice ljubavi (2006), Kojim dobrom mila moja (2009) in Mila (2017). V zadnjih 3 letih je izdajal predvsem single, kot so Aleje ljubavi feat. Crvena Jabuka (2020), Možda (2020), Oprosti ako tražim previše (2021), U tebe sam zaljubljen (2022) ter nenazadnje Nekada i Sada skupaj s Sašom Matićem ter Okupite singl, ki so poželi večmilijonske oglede na Youtube.

FB dogodek: https://bit.ly/3EXBjie

Vstopnice: https://bit.ly/3T6LcA1 , Eventim Petrol

Več novic