Zdravko Ćolić – 09. 09. 2023 – VISTA Park z razgledom

Pridružite se nam in doživite čarobnost večera, ko bo Zdravko Ćolić predstavil svoje največje uspešnice na odru Viste Velenje.

Zdravko Čolić je bil rojen 30. maja 1951 v Sarajevu. Kot otroka ga je šport bolj zanimal kot glasba, ki je šele v gimnazijskih letih prišla do izraza – v njegovi prvi zasedbi »Ambasadori«. Leta 1972 se je odločil za samostojno kariero in se povzpel na vrh glasbenih lestvic s hitom »Sinoć nisi bila tu«. Temu je sledil nastop na Evroviziji s pesmijo »Gori vatra«, mnogi uspešni albumi, razprodani koncerti, ponarodele pesmi ter evforija oboževalk.

Kljub temu, da je za njim že več kot 45-letna glasbena kariera, ta energični 72-letnik še vedno s svojo glasbo navdušuje staro in mlado, tako v državah nekdanje Jugoslavije kot drugod po svetu. Vrhunec večera pa zagotovo doseže z večnim hitom »Ti si mi u krvi«, kjer se predvsem pri nežnejšem spolu ponavadi vedno utrne kakšna solza.

Izstopa predvsem po dveh dogodkih. Koncert na razprodani Marakani si je prišlo ogledat okrog 75.000 ljudi. Le leto in pol zatem, ko je otvoril in nato dvakrat zapored napolnil beograjsko Areno, je Zdravko Čolić dokazal, da brez težav lahko napolni kateri koli koncertni prostor. Na štiriurnem koncertu so mu družbo poleg glasbenikov delali še spremljevalni ženski zbor in občasno baletke, ki so spomnile na znamenito Zdravkovo turnejo iz leta 1978, ki so jo spremljale t.i. »Lokice« in ob kateri je Zdravko prvič napolnil Marakano.

In po studijskem albumu » Zavićaj«, ki ga je končal l. 2006. Ustvarjal ga je skupaj z Steve Rookeom, slavnim mojstrom “masteringa”, ki je sodeloval z skupinami kot so: Beatles, Texas, New Order, Franz Ferdinand, Status Quo, Wilko, Cure, UB 40 in pri glasbenikih kot so David Essex, Paul McCartney, John Lennon, Vangelis. Večino glasbe za album je napisal Zdravko sam, kot avtorji nekaterih pesmi pa se na albumu pojavljata še Đorđe Balašević in Dino Merlin. Pri pisanju besedil so pomagali tudi Arsen Dedić, Đorđe Balašević, Marina Tucaković, Momčilo Bajagić, Dejan Pejović in Leontina Vukmanović. Producenti sta Voja Aralica in Nikša Bratoš, avtor fotografij za ovitek albuma pa Brian Branislav Rašić.

Njegov predzadnji štirinajsti album nosi ime Vatra i barut na katerem najdemo 12 skladb, ki so jih napisali Zdravko Čolić, Momčilo Bajagić Bajaga in Marina Tucaković. Za kvaliteten zvok je tudi tokrat poskrbel londonski studio Air, ki je v preteklosti gostil Georga Martina, ki je v njem posnel največje in najboljše pop hite Beatlesov. Zadnji studijski album je izšel v letu 2017 z naslovom Ono malo sreće in požel pravi uspeh, ki ga boste občutili tudi na njegovem prihajajočem koncertu v Sloveniji.

Obiščite Visto Velenje in uživajte v vrhunski izkušnji, ki jo ponuja to prizorišče in se prepustite moči spektakla.

Fb dogodek: https://www.facebook.com/events/3293545620946169/?ref=newsfeed

Vstopnice: https://shorturl.at/klCK4, Eventim in Petrol

Več novic