Za stopni─Źke potrebna podpora najbolj┼íih navija─Źev na svetu – Pokal Vitranc 2020

Vitran┼íka strmina bo 14. in 15. marca 2020 ┼że 59. leto zapored gostila tradicionalni Pokal Vitranc. Najbolj┼íi smu─Źarji sveta se bodo v boju za najbolj┼ío uvrstitev spustili po eni izmed najzahtevnej┼íih prog svetovnega pokala. V ciljni areni bodo za napeto vzdu┼íje poskrbeli ┼ítevilni navija─Źi, ki v Podkoren pripotujejo iz razli─Źnih slovenskih in tujih krajev. ┼áportni navdu┼íenci si bodo lahko ogledali vrhunske predstave najbolj┼íih svetovnih smu─Źarjev in do┼żiveli nepozabno navija┼íko vzdu┼íje ob ciljni ravnini vitran┼íke strmine.

Kranjska Gora bo ponovno zasijala v barvah slovenske zastave. Leto┼ínji 59.Pokal Vitranc ponuja smu─Źarski spektakel na vitran┼íki strmini in razburljive tekme za svetovni pokal v alpskem smu─Źanju. Tradicionalno tekmovanje, ki poteka ┼że od leta 1961, se bo letos ┼że 59-i─Ź zgodilo na vrhuncu smu─Źarske sezone, ko si bomo lahko ogledali izjemne predstave na vitran┼íki strmini v alpskem smu─Źanju za mo┼íke. Na dvodnevni prireditvi se bodo smu─Źarji pomerili v dveh tehni─Źnih disciplinah, v soboto v veleslalomu in v nedeljo v slalomu.

Najbolj┼íi smu─Źarji sveta se bodo v boju za najbolj┼ío uvrstitev ponovno spustili po vitran┼íki strmini, ki je ena najte┼żjih prog svetovnega pokala. Podkorenska proga je znana po strmini, vise─Źem terenu, nekaterih nepreglednih prelomnicah in spektakularni ciljni strmini, prav tako pa je ena najte┼żjih prog za tehni─Źne discipline v svetovnem pokalu v alpskem smu─Źanju. Tekmovalci se v Kranjsko Goro radi vra─Źajo, saj tekmujejo v fenomenalnem vzdu┼íju in na vrhunsko pripravljenih progah lovijo najvi┼íje uvrstitve.

┬╗Se po Hirscherjevem slovesu Slovencem odpirajo vrata do najvi┼íjih mest?┬ź

Program Pokala Vitranc je vsako leto bogatej┼íi in pestrej┼íi. Po lanskoletnem rekordnem ┼ítevilu obiskovalcev bo dogajanje v Podkorenu letos doseglo vrhunec. Razburljivo ┼íportno vzdu┼íje, izjemne predstave na vitran┼íki strmini in bogat spremljevalni program bodo v Kranjski Gori tudi letos podrli vse rekorde. Med najprepoznavnej┼íimi tekmovalci vitran┼íke strmine velja omeniti Marcela Hirscherja, avstrijskega smu─Źarskega asa, ki je prav v Kranjski Gori prvi─Ź in zadnji─Ź stal na stopni─Źkah. Podkorenska proga mu je bila pisana na ko┼żo, saj si je na 25-ih nastopih kar petnajstkrat priboril stopni─Źke. Na Vitrancu je osvojil kar zadnje tri skupne zmage v svetovnem pokalu. Po njegovem slovesu od profesionalne kariere je ─Źas za nove heroje vitran┼íke strmine. Bo med njimi tudi na┼í ┼Żan Kranjec? Karte za najvi┼íja mesta so dodobra preme┼íane, zato bo na tokratnem Vitrancu napeto kot ┼íe nikoli. Lanski Pokal Vitranc je podrl vse rekorde, organizatorji pa letos obljubljajo ┼íe bolj┼íi in pestrej┼íi program, s katerim bodo ponovno dokazali, da je Pokal Vitranc v svetu upravi─Źeno zapisan z velikimi ─Źrkami.

┬╗Podpora navija─Źev je vredna vsaj toliko kot stotinke na uri┬ź

Med navija┼íkimi zastavami bodo najvi┼íje plapolale slovenske, saj bodo v dneh tekmovanja v Podkorenu zbrani navija─Źi iz vse Slovenije, ki bodo podpirali slovenske smu─Źarje. Tako tekmovalci kot obiskovalci se strinjajo, da je vzdu┼íje v Podkorenu prav zares nekaj posebnega. Biti del tak┼íne zgodbe, kot je Pokal Vitranc, je nepozabna izku┼ínja.

                          
┬╗Po lanskem senzacionalnem obisku tudi letos podiramo rekord┬ź

Vstopnice ┼ŻE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim in Petrol ter v spletni prodaji na: http://bit.ly/59PokalVitranc

You may also like