Z razprodanimi koncerti obeležili 50 let

Legende gospel glasbe so v velikem slogu zaključili svoje jubilejno 50. leto, saj so v predbožičnem času z razprodanimi koncerti že dvakrat napolnili slavnostno Gallusovo dvorano v Cankarjevem domu, dvojni koncert pa izvedli tudi v domačem Šentjurju.

Na dvojno razprodanem novoletnem koncertu so Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan v bleščečem slogu očarali z doživeto interpretacijo najlepših svetovnih in slovenskih božičnih skladb pesmi in gospelom iz cerkva ameriškega juga. V napolnjeni dvorani so tako obiskovalcem pričarali vzdušje tradicionalnih božičnih praznovanj v toplem družinskem krogu in tako proslavili zlatih 50 let še pred domačim občinstvom. Kar dvakrat so napolnili dvorano Ipavčevega kulturnega centra v Šentjurju, saj so zaradi izjemnega zanimanja za novoletni koncert odprli še dodaten koncertni termin in tako nadaljevali nastope pred polnimi dvoranami, saj so že mesec dni pred božičnim koncertom pošle tudi prav vse vstopnice v veliki Gallusovi dvorani. Da oboževalci, ki so bili z nakupom prepozni, ne bi ostali pred zaprtimi vrati, so se New Swing Quartet, Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija odločili, da za javnost odprejo tudi svojo koncertno generalko. Kar dvakrat so tako navdušili napolnjeno dvorano Cankarjevega doma.

“Božični čas je čas družine in tudi New Swing Quartet se počutimo kot ena velika družina. Ob lepi glasbi in krasni publiki smo na koncertu proslavljali božič in letos tudi našo 50. obletnico. Več si ne bi mogli želeti in veseli nas, da smo danes naredili nekaj lepega,” še pravijo fantje, ki so z doživetim nastopom in praznično energijo končali nepozabno koncertno leto. Na obeh koncertih v Ipavčevem kulturnem domu so New Swing Quartet napovedali presenečenje in obljubili prav posebne goste: Mešani pevski zbor Zarja. Zbor Zarja iz Šentvida pri Planini deluje od aprila 1990, letos pa še prav posebno praznično saj njihovo Prosvetno društvo Zarja praznuje 110 let neprekinjenega delovanja. Veliko skupne motivacije, volje, dela in vztrajnosti je pevke in pevce pripeljalo na različne konce sveta; Berlin, Frankfurt, Severna Amerika, Češka, Moskva, Srbija. Redno prirejajo letne in božične koncerte, sodelujejo v različnih projektih in soustvarjajo kulturni utrip v domačem kraju in občini.

V čudovitem koncertnem večeru so New Swing Quartet odpeli najlepše skladbe božično-novoletnega repertoarja Go tell it on the mountain, Glej zvezdice božje, Poslušajte vsi ljudje, O Smrečica, Ave Maria in mnoge druge ter poslušalce popeljali v fotelj ob domačem kaminu in okrašenem drevescu. Občinstvo so popeljali tudi na karibske otoke, kjer o božiču prepevajo bolj veselo, s skladbo The Baby boy in koncert popestrili tudi z a capella gospel skladbami. V vrhuncu večera so privzdignili občinstvo s skladbo Sveta noč in koncert zaključili v velikem slogu z venčkom najlepših gospelov.

Ikone spiritual in gospel glasbe New Swing Quartet so svojo izjemno pot začeli leta 1968 ravno v Šentjurju pri Celju, ko so fantje naleteli na ploščo znamenitega Golden Gate Quarteta. Po njihovem vzoru so oblikovali svoj kvartet in že kmalu po svojem začetku osvojili slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga, z legendarnim Golden Gate Quartetom pa so kasneje tudi večkrat koncertirali.

New Swing Quartet so z dvojim razprodanim koncertom v Cankarjevem domu in dvojno razprodanim koncertom v domačem Šentjurju praznično zaključili jubilejno leto!

Več novic