Uporniški v svetu prilagajanja Demolition Group napovedujejo brezkompromisni koncert!

Na tiskovni konferenci v Kinu Šiška so Demolition Group naznanili izid novega albuma »Pojdiva tja«, ki bo luč sveta ugledal na promocijskem koncertu 9. maja v Kinu Šiška. Z več kot 30 leti delovanja, predstavljajo novi album v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.

Kljub mnogim dilemam in spremembam je skupina ohranila ustvarjalni naboj in družbenokritično noto. Tudi z novim albumom pronicljivih besedil s socialno tematiko ostajajo neusmiljeni opazovalci in kritiki stanja v družbi. Uporniški v svetu prilagajanja, ki jih obdaja, so se z novim albumom odpravili v iskanje drugačnega, iskrenega sveta ali kot pravijo sami: »Pojdiva tja je hrepenenje po odhodu na pot, v iskanje sveta, ki bo drugačen. Kdo ve kam in kdo ve kje je ta svet. Eno pa je gotovo. To bo svet v katerem govoriti glasno ne pomeni kričati, ampak poslušati.« Vedno občutljivi na aktualnosti Demolition Group ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. »Pojdiva Tja« sicer nima tako neposredni aktivistični naboj, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. »Pojdiva tja« je podoba sveta v katerem vsakdo zahteva odstranitev vseh meja svoji individualnosti in ga je hkrati nenehno groza ostati sam. »Pojdiva tja« je, glas tesnobe in strahu pred izločenostjo. Izločenostjo iz kroga ljubezni, iz zavetja skupnosti, varne predvidljivosti. »Pojdiva tja« glasno sprašuje ali smo res lahko vedno in vsi zmagovalci v večni tekmi vseh proti vsem? » še pravijo Demolition Group.

Na tiskovni konferenci v Kinu Šiška so za zbrane pripravili tudi pravi mali koncert in zaigrali nekaj skladb z novega albuma, tudi povsem novi single »Nostalgija« s katerim so že poleteli po radijskih valovih. Z glasbo, ki je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala Gorana Šalamona, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike, so zatresli stene Kina Šiška. Prikazali so brezkompromisnost in eksplozivnost na odru, kar je vseskozi zaščitni znak Demolition group in potrdili, da so več kot pripravljeni na veliki koncert ob predstavitvi novega albuma in se vedno držijo načela, da je vsak njihov koncert najpomembnejši v življenju, zadovoljni poslušalci pa najpomembnejši cilj.

Ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas Demolition Group so bili ustanovljeni leta 1985 kot širitev in nadaljevanje dela njihove praskupine GAST’R’BAJTR’S (ustanovljena 1983). Osemdeseta in devetdeseta so preživeli v eksperimentiranju znotraj obstoječih in neobstoječih glasbenih zvrsti, izdali so 14 albumov in jih kronali s številnimi nominacijami in nagradami. Najširšo slovensko javnost so nase opozorili z odmevnim sodelovanjem s Heleno Blagne, divo slovenske popularne glasbe, v pesmi Dež z albuma Neovangelij (1998), ki je bil s strani časopisov proglašen za najboljši slovenski album desetletja in uvrščen med sto najboljših albumov v bivši Jugoslaviji. Nazadnje pa so predstavili predhodnika novega albuma Planet starcev(2011) in Zlagano sonce(2015), ki je bil nominiran med pet najboljših albumov leta 2015.

Demolition Group – najvplivnejši slovenski underground bend bodo 9. maja pretresli Kino Šiška!

Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in na spletni strani: http://www.eventim.si/si/vstopnice/demolition-group-ljubljana-kino-siska-1039321/performance.html

Več novic