Turneja skupine Nude – Nude štejejo 25 let

NUDE so praznovali četrt stoletja v rodnem Celju in pripravili odličen koncert z revijskim orkestrom pod taktirko Matjaža Brežnika. Koncert v Celju je bil drugi po vrsti v sklopu jubilejne turneje. Razgreta dvorana je slišala in videla NUDE v najboljši obliki. Do začetka poletja boste NUDE videli na številnih odrih po vsej Sloveniji.

NUDE so kot dobro vino. Po četrt stoletja so vedno boljši in žlahtnejši. Turneja ob jubileju jih seveda intenzivneje vrača na odre. V okviru turneje, ki jih bo vodila po 12 odrih po Sloveniji, sta tudi dva, ki ju bodo odigrali z orkestrom. Prvega, celjskega, so odigrali v petek, 9.3.2018, 8. maja pa prihajajo v Cankarjev dom v Ljubljani, kjer bodo prvič samostojno nastopili na velikem odru Linhartove dvorane. Sicer jih boste videli najprej v Kranju, aprila v Slovenskih Konjicah, Ravnah na Koroškem, Mariboru, Prapretnem brdu na Severnem Primorskem, Žalcu, Šmarju, ponovno Ljubljani in na Ptuju.

Koncert v Celjskem domu: V Celju je bil koncert popolnoma drugačen, kot je v navadi.
Ne samo zaradi revijskega orkestra, pač pa zaradi skladb, ki jih na koncertih igrajo izjemoma ali zelo redko. Pričela sta ga Boštjan Dermol in Damijan Cigler, pevec in klaviaturist, ki sta otvorila koncert s srce parajočo balado “Nočem domov” in hkrati povabila občinstvo na glasbeno potovanje, retrospektivo za sladokusce. S skoraj ponarodelo “Povejmizakaj pesem”, katero ponavadi slišimo proti samem koncu koncerta, so nadaljevali, ko se jima je na odru pridružil Teodor Amanović – Tošo, kitarist skupine Nude. Še vedno baladno razpoloženje sta ritmično dvignila basist Marko Furek in tolkalist Gaber Marolt. V celotni zasedbi so NUDE odigrali oranžno – počasnejšo verzijo pesmi “Pozabi”.

Za njimi so fantje prestavili v drugo prestavo in odigrali nekaj hitrejših pesmi do krajše pavze, ko je na oder stopil revijski orkester pod taktirko Matjaža Brežnika. Skupaj so odigrali dvanajst pesmi, kot gostja pa se jim je vmes pridružila še Urška Tekavc in z Boštjanom odpela Zadnji poljub, tako kot ju lahko vidimo skupaj v priredbi pesmi.

Tempo so stopnjevali do konca in koncert seveda zaključili z zdaj že legendarnim – Balonom. Sledil je tudi bis in NUDE so se občinstvu zahvalili še z dvema skladbama.

Koncert z odličnimi orkestracijami in neverjetno energijo ter čustvenostjo, so podpirali zasloni in luč ter seveda odličen zvok, ki so delo ekipe Dega sistemi. Tehnična izvedba je bila na ravni večjih dvoran v tujini in bi brez težav lahko podpirala tudi kakšno tujo zvezdo.

Tako so NUDE pripravili sebe v obliki, ki jih postavlja med najkvalitetnejše izvajalce pri nas in kaže na to, da jih bomo v prihodnjih letih lahko spet pogosteje spremljali.

V teku turneje napovedujejo tudi izdajo Simfoničnega koncerta ter studijske novosti, vendar o točnih datumih še ne govorijo. Lanski singl Kako naj pojem vesele pesmi je odlična napoved novih studijskih stvaritev.

Več novic