Trium v pomladanske dni z novim singlom “Nič takega”

Nova celjska glasbena pop-rock skupina Trium predstavlja novi single Nič takega s svežega albuma Puzzle, ki so ga izdali konec leta 2017. Pesem govori o tem, kako hitro se lahko zapleteš v neka nova vzporedna ljubezenska razmerja in kako so včasih pretekle tovrstne izkušnje lahko tudi koristne. »Potem se morebiti lažje odločaš postavljati meje in ne pride do nezaželenih posledic, ki nikomur ne bi prinesle nič dobrega – vmesno dogajanje pa vseeno ostaja razburljivo…« se namuzne avtor skladbe Roman Nussdorfer. Kot ženski vokal se jim je pri skladbi pridružila Nika Kodrič in z glavnim vokalistom ustvarila prijeten duet, ki je ravno pravi za pomladanske dni.

Trium izvajajo svežo, avtorsko slovensko glasbo, svoj prvenec Puzzle pa so poimenovali po naslovni skladbi, ki je s svojo posebno energijo združila njene člane z željo po glasbenem ustvarjanju in tako prispevala k nastanku skupine. Na novi album je uvrščenih 10 avtorskih skladb, ki poslušalcu pripovedujejo o različnih prepletenih situacijah v partnerskih odnosih. Gre za nekakšno sestavljenko pesmi iz različnih obdobij ustvarjanja, ki skupaj tvorijo sliko ljubezni, ime Puzzle pa namiguje tudi na to, da različni člani skupine, ob skupnem nastopu na odru, tvorijo lepo sestavljeno celoto. Puzzle si lahko vsak razlaga po svoje, kar je pravzaprav tudi edini pravilen pristop poslušalca k glasbi.
Novo ime so si Trium skovali iz samih začetkov skupine, ki je nastala v ožjem krogu treh glasbenih somišljenikov, ki so skozi sodelovanja pri različnih glasbenih projektih že vrsto let prisotni na glasbeni sceni. Roman Nussdorfer v skupini deluje kot avtor tekstov in glasbe, solo kitarist in back vokal, na glasbeni sceni pa je prisoten že vrsto let, saj je kot ustanovni član novogoriških Avtomobilov z njimi izdal njihov prvi LP album Mjesec je opet pun. Matjaž Mikac je kot basist in kitarist nastopal že v Celjskem plesnem orkestru Žabe in Brazzzz bendu. Sine Videčnik kot glavni vokal in ritem kitara pa je član še vedno zelo cenjene in priljubljene folk-rock zasedbe Kladivo, konj in voda, s katero je posnel kaseto Zorenje ter LP album Vidov ples, kot vokalni solist pa občasno sodeluje s Celjskim plesnim orkestrom Žabe in Brazzzz bendom. Na koncertih se jim pridružijo še Matevž Goršič ali Mitja Skornšek na klaviaturah, Gašper Obšteter na bobnih, Nik Lovše na bas kitari ter Nika Kodrič kot ženski back vokal.

V zadnjih dveh letih je skupina Trium, kljub intenzivnemu delu s pripravljanjem in snemanjem materiala za novi album, izpeljala nekaj odmevnih koncertnih nastopov, med drugimi na festivalu Pivo in cvetje 2016 in 2017. Glasbeni prvenec Puzzle so novembra lani predstavili v dvorani Plesnega foruma Celje. Fantje si najbolj želijo, da bi bile njihove pesmi dobro sprejete med poslušalci in ljubitelji glasbe, svoj album pa bodo v prihodnjem letu predstavljali na koncertih in prireditvenih odrih širom po Sloveniji. Trium v prvih pomladanskih dneh predstavljajo ljubezenski duet: Nič takega!

Več novic