Trium v pomladanske dni z novim singlom “Ni─Ź takega”

Nova celjska glasbena pop-rock skupina Trium predstavlja novi single Ni─Ź takega s sve┼żega albuma Puzzle, ki so ga izdali konec leta 2017. Pesem govori o tem, kako hitro se lahko zaplete┼í v neka nova vzporedna ljubezenska razmerja in kako so v─Źasih pretekle tovrstne izku┼ínje lahko tudi koristne. ┬╗Potem se morebiti la┼żje odlo─Źa┼í postavljati meje in ne pride do neza┼żelenih posledic, ki nikomur ne bi prinesle ni─Ź dobrega ÔÇô vmesno dogajanje pa vseeno ostaja razburljivo…┬ź se namuzne avtor skladbe Roman Nussdorfer. Kot ┼żenski vokal se jim je pri skladbi pridru┼żila Nika Kodri─Ź in z glavnim vokalistom ustvarila prijeten duet, ki je ravno pravi za pomladanske dni.

Trium izvajajo sve┼żo, avtorsko slovensko glasbo, svoj prvenec Puzzle pa so poimenovali po naslovni skladbi, ki je s svojo posebno energijo zdru┼żila njene ─Źlane z ┼żeljo po glasbenem ustvarjanju in tako prispevala k nastanku skupine. Na novi album je uvr┼í─Źenih 10 avtorskih skladb, ki poslu┼íalcu pripovedujejo o razli─Źnih prepletenih situacijah v partnerskih odnosih. Gre za nekak┼íno sestavljenko pesmi iz razli─Źnih obdobij ustvarjanja, ki skupaj tvorijo sliko ljubezni, ime Puzzle pa namiguje tudi na to, da razli─Źni ─Źlani skupine, ob skupnem nastopu na odru, tvorijo lepo sestavljeno celoto. Puzzle si lahko vsak razlaga po svoje, kar je pravzaprav tudi edini pravilen pristop poslu┼íalca k glasbi.
Novo ime so si Trium skovali iz samih za─Źetkov skupine, ki je nastala v o┼żjem krogu treh glasbenih somi┼íljenikov, ki so skozi sodelovanja pri razli─Źnih glasbenih projektih ┼że vrsto let prisotni na glasbeni sceni. Roman Nussdorfer v skupini deluje kot avtor tekstov in glasbe, solo kitarist in back vokal, na glasbeni sceni pa je prisoten ┼że vrsto let, saj je kot ustanovni ─Źlan novogori┼íkih Avtomobilov z njimi izdal njihov prvi LP album Mjesec je opet pun. Matja┼ż Mikac je kot basist in kitarist nastopal ┼że v Celjskem plesnem orkestru ┼Żabe in Brazzzz bendu. Sine Vide─Źnik kot glavni vokal in ritem kitara pa je ─Źlan ┼íe vedno zelo cenjene in priljubljene folk-rock zasedbe Kladivo, konj in voda, s katero je posnel kaseto Zorenje ter LP album Vidov ples, kot vokalni solist pa ob─Źasno sodeluje s Celjskim plesnim orkestrom ┼Żabe in Brazzzz bendom. Na koncertih se jim pridru┼żijo ┼íe Matev┼ż Gor┼íi─Ź ali Mitja Skorn┼íek na klaviaturah, Ga┼íper Ob┼íteter na bobnih, Nik Lov┼íe na bas kitari ter Nika Kodri─Ź kot ┼żenski back vokal.

V zadnjih dveh letih je skupina Trium, kljub intenzivnemu delu s pripravljanjem in snemanjem materiala za novi album, izpeljala nekaj odmevnih koncertnih nastopov, med drugimi na festivalu Pivo in cvetje 2016 in 2017. Glasbeni prvenec Puzzle so novembra lani predstavili v dvorani Plesnega foruma Celje. Fantje si najbolj ┼żelijo, da bi bile njihove pesmi dobro sprejete med poslu┼íalci in ljubitelji glasbe, svoj album pa bodo v prihodnjem letu predstavljali na koncertih in prireditvenih odrih ┼íirom po Sloveniji. Trium v prvih pomladanskih dneh predstavljajo ljubezenski duet: Ni─Ź takega!

You may also like