TOM JONES PRIHAJA V LJUBLJANO

Vali┼żanski pevec je eden redkih glasbenikov, ki na pragu svojih osemdesetih let uspe┼íno nastopa na turnejah, njegove uspe┼ínice pa obo┼żujejo vse generacije.

Tom Jones, ena izmed najve─Źjih ┼żivih legend, velik ┼íarmer in briljanten izvajalec, aprila za─Źenja ameri┼íko-evropsko turnejo, v sklopu katere bo 18. junija 2019 nastopil v ljubljanski dvorani Sto┼żice. Svetovno priznani 78-letni Vali┼żan z mogo─Źnim baritonom, ki je na odru ┼że zadnji 56 let, napoveduje spektakularen koncert. Ta bo presek njegove dolgoletne kariere in na njem bomo zagotovo sli┼íali nekatere najve─Źje uspe┼ínice, kot so “ItÔÇÖs Not Unusual”, “Kiss”, “Delilah”, “Green, Green Grass Of Home” “IÔÇÖll Never Fall In Love Again” in mnoge druge.

Jones je v svoji glasbeni karieri izdal 41 studijskih albumov, 5 posnetih v ┼żivo albumov in 16 kompilacij. Glasbene kritike so, tako s produkcijo kot z izvedbo, posebej navdu┼íili zadnji trije albumi: “Long Lost Suitcase”, “Spirit in The Room” in “Praise & Blame”. To je samo potrditev, da se Jones upravi─Źeno pona┼ía z nazivom enega najpopularnej┼íih izvajalcev v zgodovini glasbe. “Reload”, Tomov album iz leta 1999, na katerem najdemo tudi uspe┼ínici “Sex Bomb” in “Mama Told Me Not to Come”, je najbolj prodajan album v pev─Źevi karieri. Na prvem mestu britanske lestvice najbolje prodajanih albumov je bil dve leti.

Toda pot do slave za Jonesa ni bila lahka. Pri petnajstih letih je pustil ┼íolo, pri sedemnajstih se je poro─Źil s svojo srednje┼íolsko ljubeznijo Lindo Trenchard, s katero je kmalu dobil sina Marka. Da bi skrbel za dru┼żino, je delal v tovarni, pono─Źi je pel v klubih. Leta 1963 se je odlo─Źil, da se bo posvetil pevski karieri. Njegova prva uspe┼ínica “It’s not Unusual” mu je leta 1965 odprla vrata glasbene industrije in njegova kariera je od tedaj nenehno rasla.

Tom Jones je ena redkih glasbenih zvezd, ki ┼íe vedno uspe┼íno organizira turneje in polni svetovne dvorane, nad njegovimi uspe┼ínicami pa so navdu┼íene vse generacije. Zaradi prispevka k umetnosti in promocije Zdru┼żenega kraljestva po svetu mu je kraljica Elizabeta II. leta 2006 podelila vite┼íki naziv in leta 2012 je nastopil na praznovanju njenega diamantnega jubileja v Buckinghamski pala─Źi.

V svoji izjemni karieri je prejel ┼ítevilne nagrade, med njimi tudi BRIT Award za prispevek glasbi, Silver Clef za ┼żivljenjsko delo, nagrado Hitmaker in presti┼żno nagrado Music Industry Trust Award.

Ne zamudite glasbeni spektakel, vrhunskega pop rock pevca z izjemnim ritmom za blues in soul, ki bo 18. junija 2019 v dvorani Sto┼żice. Vstopnice bodo v prodaji od petka 1. februarja 2019 na vseh prodajnih mestih Eventima.

https://www.eventim.si/si/vstopnice/tom-jones-ljubljana-dvorana-stozice-1103788/performance.html

You may also like