Tereza Kesovija prejela prestižno priznanje

Izšel je novi videospot Kilimandjaro Sans Neige

Glasbena diva Tereza Kesovija je v prostorih francoskega veleposlaništva na Hrvaškem prejela prestižno priznanje za njeno umetniško pot – ‘častnik reda umetnosti in književnosti.’ Tereza je postala častnica s prestižnim priznanjem za njeno predano približevanje francoske kulture Hrvaški. Tereza je v svoji bogati karieri nastopala v Parizu, Hrvaški pa je približala kulturo francoskega šansona. Zaslužna je tudi za mnoge nastope legendarnih imen iz francoskega sveta glasbe in kulture na Hrvaškem.

V mojem življenju sem dobila veliko priznanj, vendar kljub vsemu, Francija je najbližje mojemu srcu, prvič sem bila v Franciji davnega leta 1965. Lepoto mojega poklica vidim tudi v tem, da sem prejela  priznanje za zavezništvo dveh držav.‘ Tereza Kesovija.

Po podelitvi je Tereza premierno predstavila še svoj novi videospot za pesem ‘Kilimandjaro san neige’, kar v prevodi pomeni Kilimadjaro brez snega, ki je francoska verzija pesmi Ima te.

Za pesem Ima te je glasbo in besedilo napisal Aljoša Šerić, v francoščino pa je pesem prevedel Serge Lama, legendarni francoski šansonjer, ki je tudi bližnji Terezin prijatelj. Videospot so tokrat snemali v Puli in Poreču, režiserka je Katja Restović.

Aljoša Šerić je za skladbo Ima te prispeval besedilo in glasbo:

‘Ustvarjanje s Terezo je bilo  hkrati čudovito in čudno.Čudovito zato, ker je to Tereza, čudno pa zato, ker je to diva, ki je delala s Charlesom Aznavourom, z Vangelisem, sedaj pa prepeva moje pesmi. Navdušen sem in zelo srečen, ker sva delala skupaj.’ – ALJOŠA ŠERIĆ

Več novic