TABU z albumom IZŠTEKANI

Album Tabu Izštekani je nastal 12. junija 2018 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202. Od 4. septembra 2018 bo na voljo v vseh spletnih glasbenih trgovinah. Napovedujejo ga z akustično različico skladbe Dobra vila.

Vse se enkrat zgodi prvič. Včasih je treba čakati. Včasih dolgo. A ko se zgodi, se zgodi tako, kot se mora. Ena največjih slovenskih rokovskih atrakcij, skupina TABU , je 12. junija 2018 v sklopu praznovanja dvajsetletnice prvič nastopila v oddaji Izštekani na Valu 202 . Navdušila je z jagodnim izborom skladb iz vseh obdobij, intimnim vzdušjem in z minimalističnimi, uživaškimi akustičnimi aranžmaji.

“Ne želimo take akustike, da primemo v roke kitare in odigramo to, kar igramo že dvajset let, enako. Skladbe smo res temeljito osvežili in silno uživamo v igranju,” je povedal basist in besedilopisec Iztok Melanšek. “Do izraza pride vsebina skladb. Ljudje bolj prisluhnejo besedilom in večkrat se o njih pogovarjamo.” “Vzdušje je praznično in to se bo poznalo na koncertih,” je dodala pevka Eva Beus. Bobnar Primož Štorman pa: “Ko zdaj poslušam, si rečem: jebentiš smo to dobro naredili.”

Iz posnetka nastopa v Izštekanih je nastal koncertni digitalni album, ki bo ugledal beli dan v torek 4. Septembra 2018. Na njem je kar sedemnajst skladb v ekskluzivni izštekani izvedbi.

Tabujevci s praznovanjem dvajsetletnice nadaljujejo, predvsem z živahno koncertno dejavnostjo. Val 202, s katerim so Tabu že velikokrat združili poti, najodmevneje z velikim koncertom in albumom Dan 202: Tabu in Simfonični orkester RTV Slovenija , in oddaja Izštekani jim želita: Hvala za ribe in še na mnoga leta!!!

https://zkpprodaja.si21.com/sl/Zabavna_glasba/TABU_IZSTEKANI/

TABU Dobra vila (v živo v Izštekanih):

Več novic