Spoznajte novo Majo Založnik!

Maja Založnik je v slovenskem prostoru s svojim neverjetnim vokalom prisotna že leta in v tem času zgradila izjemno kariero. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je izbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Velike uspehe je požela z visoko uvrstitvijo na nemškem The Voice, kjer je opozorila nase kot talentirana pevka s super karizmatično prezenco. Izmed 10.000 prijavljenimi pevci  iz Nemčije, Avstrije in Švice se ji je kot prvi in edini Slovenki uspelo prebiti med 135 najboljših kandidatov v svetovno znani šov pevskih talentov, THE VOICE OF GERMANY.

Z novim singlom Voda sem, ti si dlan, predstavlja povsem novo Majo. »Tako sem srečna, da končno prihaja moja nova pesem v sodelovanju s švedsko ekipo in da se predstavi nova osvežena in žareča Maja.  Stil pesmi je drugačen kot me je publika vajena. Tokrat sledim sebi in delam glasbo, ki jo čutim in želim deliti med poslušalce. Nadvse sem hvaležna svoji piarovki, Kaly Kolonič, da mi je napisala tekst za pesem, ker resnično želim delati pesmi v slovenščini«, je iskreno povedala Maja

Kaly Kolonič, ki je napisala že vrsto hitov, med drugim za skupino Select, Niko Zorjan, Petro Slapar in druge, pravi, da je pesem Voda sem, ti si dlan resnično posebna. »Pesem govori o tem, da dve osebi vedno najdeta pot ena do druge, saj sta del ene energije. Čeprav pesem Voda sem, ti si dlan na prvi pogleda izgleda ljubezenska pesem, pa je njena metaforika zelo močna in ima globlji pomen. Govori o tem, da v življenju in ljubezni beseda nemogoče ne obstaja. S svojo vzrajnostjo in iskanjem pravih načinov, noben cilj ni nedosegljiv«, je zaupala avtorica pesmi Kaly Kolonič, ki verjame, da je Maja s svojim izjemnim vokalom in osebnostjo ena izmed najbolj posebnih pevk našega prostora, ki jo čaka bleščeča prihodnost.

Za glasbo nove pesmi sta poskrbela Andreas Björkman in Adriana Pupavac, za miks in mastering pa Matej Kovše.
 Videospot je bil posnet na različnih lokacijah po svetu, Majini deli v Sloveniji, prizori morske deklice Karin LaSiren, ki si želi postati prava deklica, da bi se poročila s svojim princem iz sanj, pa so posneti na Kamenjaku (HR) in v Sesljanu (IT). Scenarij je napisala Kaly Kolonič, ki je tudi ko režirala spot z Nejcem Faležem (Jesters studio), ki je zaslužen za kamero in postprodukcijo.
 
 Styling: Jasmina Gregurič
Nakit: Sanja Stojanovski-San & Fashion Jewelry
Make up: Andreja Belšak
Frizura: Mark Oblak
 
Maja je zapisala še posebno zahvalo:
Posebna zahvala Janu Veharju, da me je povezal z Andreasom, da je to sodelovanje sploh nastalo. Kaly Kolonič, da je napisala slovenski tekst, ter vso organizacijo glede videospota;
Petru Smogavcu, da me je prevažal naokoli in držal tekst, fotografoma Luki Rebolu in Robertu Pintarju za fotkanje, ter vsem sodelujočim hvala za vso podporo.

VEČ O MAJI ZALOŽNIK:

Maja Založnik, je  tista izjemna vokalistka, ki lahko zapoje telefonski imenik, pa bo zvenel kot najlepša arija. Izdala je ploščo »Pieces«, Disney pa je jo povabil tudi k sinhronizaciji filma Levji Kralj, kjer je v slovenščini zapela in sinhronizirala dve pesmi, ki ju v originalu poje Beyonce.
V Sloveniji smo Majo lahko slišali v skupini Luminodoche, s katerimi je posnela  zgoščenko Tobogan, slišali smo jo tudi skupaj s Sweet Peak – z njimi je tudi posnela odličen videospot za skladbo ”Le Croissant” ter blues, soul in jazz pevcem in pianistom Urošem Perićem s katerim sta izdala duet ”Sweet sugar honey”. Sodelovala je tudi s skupino Papas, kjer so našli skupni jezik v soul, blues ritmih, ter posneli in izdali pesem ”Vzemi vse ti dam” pri založbi Dallas Records, ter s francosko ekipo za isto pesem posneli videospot.
 

Dvakrat je bila kot glasbenica na ladiji križarki, kjer je pridobivala izkušnje in kilometrino. V letu 2015 je začela sodelovat s srbsko ekipo iz Novega Sada. Z bendom Moonshine so izdali singel ”You are my life”, ter jo izdali pri založbi Dallas Records.
 

Maja je sodelovala z zasedbo The Wanted 4, s katerimi je posnela tri pesmi ”I want to fly”, ”Who is eagle now”, ter ”I need rain” za katero so posneli tudi skupen videospot. Leta 2017 je Maja sodelovala kot spremljevalna vokalistka na Emi, izbor pesmi Slovenije za Eurovizijo, pri pevki Katayi in Duncanu iz Havajev.

Več novic