Slovenska rock skupina prodrla v ušesa skupin COLDPLAY in LINKIN PARK

Skupina je med 26.000 glasbeniki s celega sveta nastopila na mednarodnem tekmovanju v ZDA. Prijavili so se z dvema še neizdanima skladbama, ‘Lost Inside’ in ‘All The Same’. Prebili so se v polfinale z 2300 ostalimi tekmovalci, uspelo pa jim je v kar vseh štirih prijavljenih kategorijah – Performance, Rock, Lyrics in Unpublished.Te dni pa jih je komisija ISC2021 razveselila z novico, da so prišli v finale, med manj kot 1 % vseh prijavljenih in z obema skladbama v kar dveh kategorijah!

Skupino IMSET je epidemija precej zaznamovala, po nastopu na EMI 2020 so namreč načrtovali turnejo po celi Sloveniji. So pa zato v tem času dobili velik zagon pri izdelovanju novega glasbenega materiala in željo po še višjih ciljih – eden izmed njih je bil nastop na mednarodnem natečaju za popevko ISC 2021. Skupina tudi sicer vse svoje demo posnetke ob nastajanju novih pesmi posname v angleščini, zato jim je bila ta priložnost pisana na kožo.

Da se spogledujejo s tujino, ni nobena skrivnost. IMSET so namreč do sedaj že sodelovali s producentoma iz newyorškega studia Sterling, Tedom Jensenom (Green Day, Linkin Park …) inChrisom Gehringerjem (21 Pilots, Dua Lipa, Lana Del Rey …).

IMSET so bili dejavni tudi med epidemijo – videli smo jih tudi na Koncertu s stolpnice, kjer so na 70-ih metrih viseli v zraku, pripeti na vrvi, ter ob tem igrali v živo s Hit Radiem Antena.

Pesem ‘Lost Inside’ se je v finale prebila v Lyrics category oz. kategoriji za najboljši tekst v TOP15, pesem ‘All The Same’ pa v Rock category, kategoriji TOP15 najboljših rock komadov. Obe pesmi sta sicer še neizdani, ju bomo pa, obljubljajo fantje, kmalu slišali tudi v slovenščini in v pravi produkcijski preobleki.

Naslednji korak, grand finale, pa nas čaka konec aprila, ko bodo razglašeni najboljši izmed najboljših. V tej fazi so šle vse skladbe finalistov do zvezdniške komisije, ki jo med drugimi sestavljajo Linkin Park,Coldplay, Dua Lipa 

Mednarodni natečaj za popevko (ISC – International Songwriting Competition) je vsakoletni natečaj, ki si tako neuveljavljenim kot uveljavljenim avtorjem prizadeva dati možnost, da so njihove skladbe slišane v strokovnem, mednarodnem okolju. Poslanstvo natečaja je negovanje glasbenih talentov z različnih področij glasbenega ustvarjanja in promoviranje odličnosti v umetnosti pisanja popevk.

Do sedaj so na tem tekmovanju zmagale številne »današnje zvezde«. V letu 2019 je zmagala ena najbolj predvajanih izvajalk zadnjih dveh let, Tones and I – Dance Monkey, v letih prej pa tudi: R.LUM.R, Illenium, Vance Joy, Gotye, Bastille, Passenger, Kehlani, Band Perry, Kimbra, Kasey Chambers, Lindsey Stirling, Kate Miller-Heidke, Gregory Porter, King Charles, Gin Wigmore, Andrew Bird, for King & Country, Heather Morgan, Dave Berg, Gordie Sampson, Darrell Scott, Tom Hambridge, Omar Sosa, in drugi. Držimo pesti, da se letos pod zmagovalno noto zapiše prav IMSET!

»Ko smo izvedeli, da smo prišli v finale, je naš Ažo (Jaka Ažman, basist) rekel: »Res super, da Linkin Parki poslušajo naše komade. Mogoče bodo pa kar Peterko vzeli za svojega novega vokalista, mi smo pa lahko njegovi roadiji, pa bo tudi super (smeh).«(glede na to, da je njihov odlični vokalist Chester Bennington žal preminil)Peterka je nadaljeval: »Čist’ hudo bi bilo že, da bi bili kar vsi mi štirje njihovi roadiji (smeh). Sicer se pa Chesterja ne da nadomestiti. Bil je eden izmed najboljših pevcev na svetu, pel je kot angel, screamal (kričal) pa kot sam hudič! Pogrešali ga bomo.«

Kljub spogledovanju s tujino IMSET ostajajo zvesti domači publiki in Slovenijo še vedno postavljajo na prvo mesto in komaj čakajo, da nov material zapojejo v slovenščini ter spet “zažurajo” na odru in pod njim.

Več novic