Slovenska rock skupina IMSET prodrla v ušesa skupin COLDPLAY in LINKIN PARK

IMSET so eni izmed najbolj obetavnih rockerjev v Sloveniji, vse bolj pa zanimivi tudi v tujini. Gre za band, ki jih poslušajo tudi člani skupin Coldplay in Linkin Park, saj so se v letu 2021 izmed 26.000 izvajalcev iz celega sveta, uvrstili v finale največjega mednarodnega tekmovanja na svetu ISC (International Songwriting Competition), med manj kot 1 % vseh prijavljenih z obema skladbama, “Lost Inside” in “All The Same”.

Pesem “All The Same” je osvojila 9. mesto v Rock Category, pesem “Lost Inside” pa je osvojila 6. mesto v Lyrics Category.

To, da se spogledujejo s tujino, ni nobena skrivnost. Že dolga leta sodelujejo z enim najbolj priznanih slovenskih producentov Matejem Pečaverjem, ki je poleg Imsetov ustvarjal tudi s Parni Valjak, Goran Bare & Majke, Gibonni, ter še mnogimi drugimi. Do sedaj so Imseti sodelovali tudi s producentoma iz newyorškega studia Sterling, Tedom Jensenom (Green Day, Linkin Park) in Chrisom Gehringerjem (21 Pilots, Dua Lipa, Lana Del Rey). Z novim singlom All The Same pa so tokrat združili moči s producentom Chrisom Athensom (AC/DC, Blink 182, Rita Ora).

V letu 2018 je skupina svojo smer plovbe nakazala s prvim singlom “Jadrava”, kateremu je sledilo še preostalih 9 skladb iz albuma Persona, ki so jo posneli v studiu RSL Production s producentom Matejem Pečaverjem, dokončali pa s Tedom Jensenom v Sterling studiu, New York.
S številom ogledov na Youtube in prisotnostjo na radijskih valovih so presenetili in pokazali zobe v boju za nastanek nove rock scene.

Med drugim so v istem letu prejeli SAZAS-ovo nagrado, za najboljšo skupino izmed 133 izvajalcev v Sloveniji in podpisali z eno največjih založb Nika Records v sodelovanju z Universal Music Group. Na albumu se jim je v duetu pri skladbi “Sanjam” pridružila tudi pevka Alya.

Imsetovci pa nato niso počivali in takoj izdali svoj 3. videospot iz plošče za pesem “Na glas“, kjer sta odlične igralske sposobnosti pokazala Domen Valič in Lea Mihevc. Videospot je požel veliko pozornosti, saj prikazuje precej tabu temo – kaj se ponekod zares dogaja za štirimi stenami.

Album Persona pa so za konec ovekovečili še z live posnetkom skladbe Vedno z velikega koncerta v Kopru.

V zadnjih dveh letih pa so bili med najbolj predvajanimi slovenskimi izvajalci na številnih relevantnih radijskih postajah (Val 202, Radio BOB, Rock radio, Radio Si, SLO 1, Capris, HIT, …).

V letih pred korono smo zato lahko skupino Imset videli na številnih večjih odrih po Sloveniji in Hrvaškem, med drugim so kot prvi slovenski band dvakrat nastopili pred legendarnimi Dire Straits (experience), pot koncertiranja pa so si nato delili tudi s Parni ValjakBijelo DugmePrljavo Kazalište in še mnogimi drugimi tujimi in slovenskimi izvajalci.

Konec januarja 2020 pa so začrtali svojo novo pot s singlom Upornika z razlogom, na EMI 2020 (Pre-Eurovision contest) so se predstavili s skladbo Femme Fatale, pod katero se je podpisal tudi Chris Gehringer s svojo produkcijo. Pesem pa je fantom na instagramu pohvalil tudi Stingov bobnar, Manu Katche.

Začetek poletja 2020 so Imset zapečatili s pozitivno balado Lajf, ki je osvojila radijske lestvice.

Glede na to, da se jim v tujini vse bolj odpirajo poti, so konec maja  izdali single All The Same, ki je požel veliko zanimanja na mednarodnem tekmovanju ISC2021. Zanj so posneli tudi videospot, ki produkcijsko velja za enega najbolj dodelanih videospotov v Sloveniji, pod taktirko režiserja Matica Gabriela, s katerim so že sodelovali pri videospotu Lajf.

IMSET:

Jaka Peterka – vokal, kitara
Jaka Ažman – bas,
Blaž Horvat – bobni

Dejan Macura – klaviature

 USPEHI:

– ISC FINALISTS 2021 (International Songwriting Contest), izmed 26.000 so s pesmijo “ALL THE SAME” osvojili 9. mesto v ROCK kategoriji in 6. mesto s pesmijo “LOST INSIDE” v LYRICS kategoriji.
– Sodelovanje s Sterling studiem, New York (Ted Jensen & Chris Gehringer)
– Sodelovanje s producentom Chrisom Athensom (AC/DC, Rita Ora, Blink 182, …)
– Nastop na poljskem festivalu Przystanek Woodstock (angl. Woodstock Festival Poland)
– Najbolj predvajani SLO izvajalci na številnih radijskih postajah (2019 / 2020)
– EMA 2020
– SAZAS SpotVizija (izmed 133 izvajalcev izbrani za enega najbolj kakovostnih gl. skupin)
– 6. Ljubljanski festival (nagrada za najboljšega izvajalca)
– Glas Mladih 2012 (nagrada za najboljšo gl. skupino)
– Sodelovanje z različnimi glasbeniki (Dire Straits exp., Parni Valjak, Prljavo Kazalište, Omar Naber, Siddharta, Alya …)

– Nastopi po večjih festivalih v SLO in tujini (Adria Summer Festival, Čipkarija, Schengenfest, Music Park Bivje, Škisova tržnica, Woodstock festival PL, Vransko Summer Night, …) 

Več novic