Slovenska matadorja ┼Żan Kranjec in ┼átefan Hadalin v boju za odli─Źje

Srebrni ┼átefan Hadalin med favoriti v slalomu, ┼Żan Kranjec v veleslalomskem vrh

Pokal Vitranc 2019 – 9. in 10. marec 2019 – Kranjska Gora

Morda bo prav letos na stopni─Źke Pokala Vitranc znova stopil slovenski tekmovalec, saj bomo v Kranjski Gori lahko spremljali kar dva mlada slovenska favorita ┼Żana Kranjca in ┼átefana Hadalina! Letos se lahko veselimo izjemnih predstav slovenskih smu─Źarjev na beli strmini v alpskem smu─Źanju za mo┼íke, kjer bodo nastopili tudi vsi dobitniki medalj s svetovnega prvenstva v alpskem smu─Źanju v Are-ju na ┼ávedskem, med katerimi je bil tudi srebrni ┼átefan Hadalin.

┼Żan Kranjec je leto 2018 obele┼żil z odli─Źnimi rezultati. Uresni─Źil je sanje in prvi─Ź osvojil tekmo za svetovni pokal s prvim mestom v Saalbachu, na stopni─Źke pa je prvi─Ź stopil z osvojenim tretjim mestom v Alti Badii. Na olimpijskih igrah v Ju┼żni Koreji je dosegel tudi odli─Źno ─Źetrto mesto, kjer ga je od odli─Źja delilo 42 stotink sekunde. S trdim delom in potrpljenjem je dosegel odli─Źne rezultate na Mladinskih svetovnih prvenstvih in Evropskih pokalih, kar pa so bile le vmesne postaje do kon─Źnega cilja ÔÇô Svetovni pokal, kar je dokazal v 2018. Specialist za veleslalom je eden od slovenskih favoritov tudi na leto┼ínjem pokalu Vitranc. Nekdanji veleslalomski as Max Blardone je na ┼ávedskem v novinarskem sredi┼í─Źu tudi komentiral, da ┼Żana Kranjca na veleslalomski tekmi vidi takoj za Marcelom Hirscherjem. Tudi v Are-ju je Kranjec z odliko opravil svoj posel, ┼íe enkrat dokazal, da sodi v svetovni veleslalomski vrh in zasedel odli─Źno peto mesto, ki si ga je razdelil z Avstrijcem Marcom Schwarzem.

┼átefan Hadalin se je pred tednom izkazal v alpski kombinaciji in z izjemno spretnostjo v slalomski vo┼żnji osvojil srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu v alpskem smu─Źanju na ┼ávedskem. Na oder za zmagovalce se je povzpel po 30. ─Źasu v smuku, dobro izkoristil prvo ┼ítartno pozicijo in bil najhitrej┼íi v slalomu. ┬╗Vrhunsko. Upam, da se ponovi ─Źim ve─Źkrat!┬ź je dejal ┼átefan Hadalin po tekmi, ko je postal svetovni podprvak v kombinaciji. Hadalin ┼że ima tri kolajne z mladinskih svetovnih prvenstev, zlato si je prismu─Źal prav v kombinaciji (2015/16). Kot specialist za slalom pa velja za enega izmed favoritov na nedeljskem slalomu na Pokalu Vitranc.

Tekmovalna proga je ena najte┼żjih prog v svetovnem pokalu. Smu─Źarska proga Podkoren, kjer se odvija tekmovanje za Pokal Vitranc, je tako zaradi strmine, nekaterih nepreglednih prelomnic, vise─Źega terena in spektakularne ciljne strmine ena najte┼żjih prog za tehni─Źne discipline v svetovnem pokalu v alpskem smu─Źanju. Po vitran┼íki strmini se bosta v boj za odli─Źja tako podala slovenska matadorja ┼Żan Kranjec in ┼átefan Hadalin.

V soboto zve─Źer bo ob razglasitvi zmagovalcev in ┼żrebanju ┼ítartnih ┼ítevilk za nedeljski slalom razgrete navija─Źe do evforije razvnel ┼íe koncertni spektakel Q Max Party ob 58. Pokalu Vitranc s Samuelom Lucasom in skupino Siddharta, za ┼íportno vzdu┼íje do zgodnjih jutranjih ur! Vstop na Q-Max Party je prost!

Ne zamudite smu─Źarski spektakel leta v Kranjski gori, kjer bosta slovenska matadorja ┼Żan Kranjec in ┼átefan Hadalin!

Vstopnice ┼ŻE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim: https://petrol-ticket.si/si/event/E510011

You may also like