Slovenska matadorja Žan Kranjec in Štefan Hadalin v boju za odličje

Srebrni Štefan Hadalin med favoriti v slalomu, Žan Kranjec v veleslalomskem vrh

Pokal Vitranc 2019 – 9. in 10. marec 2019 – Kranjska Gora

Morda bo prav letos na stopničke Pokala Vitranc znova stopil slovenski tekmovalec, saj bomo v Kranjski Gori lahko spremljali kar dva mlada slovenska favorita Žana Kranjca in Štefana Hadalina! Letos se lahko veselimo izjemnih predstav slovenskih smučarjev na beli strmini v alpskem smučanju za moške, kjer bodo nastopili tudi vsi dobitniki medalj s svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Are-ju na Švedskem, med katerimi je bil tudi srebrni Štefan Hadalin.

Žan Kranjec je leto 2018 obeležil z odličnimi rezultati. Uresničil je sanje in prvič osvojil tekmo za svetovni pokal s prvim mestom v Saalbachu, na stopničke pa je prvič stopil z osvojenim tretjim mestom v Alti Badii. Na olimpijskih igrah v Južni Koreji je dosegel tudi odlično četrto mesto, kjer ga je od odličja delilo 42 stotink sekunde. S trdim delom in potrpljenjem je dosegel odlične rezultate na Mladinskih svetovnih prvenstvih in Evropskih pokalih, kar pa so bile le vmesne postaje do končnega cilja – Svetovni pokal, kar je dokazal v 2018. Specialist za veleslalom je eden od slovenskih favoritov tudi na letošnjem pokalu Vitranc. Nekdanji veleslalomski as Max Blardone je na Švedskem v novinarskem središču tudi komentiral, da Žana Kranjca na veleslalomski tekmi vidi takoj za Marcelom Hirscherjem. Tudi v Are-ju je Kranjec z odliko opravil svoj posel, še enkrat dokazal, da sodi v svetovni veleslalomski vrh in zasedel odlično peto mesto, ki si ga je razdelil z Avstrijcem Marcom Schwarzem.

Štefan Hadalin se je pred tednom izkazal v alpski kombinaciji in z izjemno spretnostjo v slalomski vožnji osvojil srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju na Švedskem. Na oder za zmagovalce se je povzpel po 30. času v smuku, dobro izkoristil prvo štartno pozicijo in bil najhitrejši v slalomu. »Vrhunsko. Upam, da se ponovi čim večkrat!« je dejal Štefan Hadalin po tekmi, ko je postal svetovni podprvak v kombinaciji. Hadalin že ima tri kolajne z mladinskih svetovnih prvenstev, zlato si je prismučal prav v kombinaciji (2015/16). Kot specialist za slalom pa velja za enega izmed favoritov na nedeljskem slalomu na Pokalu Vitranc.

Tekmovalna proga je ena najtežjih prog v svetovnem pokalu. Smučarska proga Podkoren, kjer se odvija tekmovanje za Pokal Vitranc, je tako zaradi strmine, nekaterih nepreglednih prelomnic, visečega terena in spektakularne ciljne strmine ena najtežjih prog za tehnične discipline v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. Po vitranški strmini se bosta v boj za odličja tako podala slovenska matadorja Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

V soboto zvečer bo ob razglasitvi zmagovalcev in žrebanju štartnih številk za nedeljski slalom razgrete navijače do evforije razvnel še koncertni spektakel Q Max Party ob 58. Pokalu Vitranc s Samuelom Lucasom in skupino Siddharta, za športno vzdušje do zgodnjih jutranjih ur! Vstop na Q-Max Party je prost!

Ne zamudite smučarski spektakel leta v Kranjski gori, kjer bosta slovenska matadorja Žan Kranjec in Štefan Hadalin!

Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim: https://petrol-ticket.si/si/event/E510011

Več novic