Skupina Flora&Paris – Grumova nagrada Rudiju Medvedu

Glasbena skupina z imenom┬áFlora&Paris┬áje otrok ideje treh ─Źlanov znane slovenske zasedbe┬áOrlek. Po dolgih letih udejstvovanja v glasbi, se je v┬ánjih┬áporodila ┼żelja po bolj samostojnemu ustvarjanju in druga─Źnemu zvoku. Tako so v sredini leta 2012 pri─Źeli z aran┼żiranjem glasbenih idej┬áJureta Torija in Mateja Feleta.

Zvokovno pri skupini ┼że od vsega za─Źetka┬áposve─Źajo┬ápoudarek na ─Źim bolj akusti─Źnem zvoku, ker je le-ta najbolj prijeten ─Źlove┼íkemu u┼íesu, obenem pa dopu┼í─Źa veliko manevrskega prostora za dinamiko in jakost v izra┼żanju. V glasbenem smislu sku┼íajo┬ázdru┼żiti mnogokrat nezdru┼żljivo ÔÇô kvaliteto umetni┼íkega izra┼żanja in poslu┼íljivost ter posledi─Źno komercialno uspe┼ínost. Poudarki┬áv┬ánjihovi┬áglasbi imajo prepoznavne melodije in bogata harmoni─Źna podlaga, skratka izvabiti iz zasedbe sodoben akusti─Źni zvok, tako aran┼żmajsko kot tudi zvokovno.┬áV njihovi glasbi lahkom za─Źutimo┬áelemente┬ápop glasbe, jazza in etna.

Njihov┬átekstopisec┬áRudi Medved, med drugim tudi Minister za javno upravo, KULTURNIK in ┼íe mnogo ve─Ź je prejel najvi┼íje ob─Źinsko priznanje v kulturi – Grumovo plaketo.┬áSkupina pa mu je z veseljem zaigrala┬áeno izmed njegovih mnogih prelepih.

You may also like