Skupina Flora&Paris – Grumova nagrada Rudiju Medvedu

Glasbena skupina z imenom Flora&Paris je otrok ideje treh članov znane slovenske zasedbe Orlek. Po dolgih letih udejstvovanja v glasbi, se je v njih porodila želja po bolj samostojnemu ustvarjanju in drugačnemu zvoku. Tako so v sredini leta 2012 pričeli z aranžiranjem glasbenih idej Jureta Torija in Mateja Feleta.

Zvokovno pri skupini že od vsega začetka posvečajo poudarek na čim bolj akustičnem zvoku, ker je le-ta najbolj prijeten človeškemu ušesu, obenem pa dopušča veliko manevrskega prostora za dinamiko in jakost v izražanju. V glasbenem smislu skušajo združiti mnogokrat nezdružljivo – kvaliteto umetniškega izražanja in poslušljivost ter posledično komercialno uspešnost. Poudarki v njihovi glasbi imajo prepoznavne melodije in bogata harmonična podlaga, skratka izvabiti iz zasedbe sodoben akustični zvok, tako aranžmajsko kot tudi zvokovno. V njihovi glasbi lahkom začutimo elemente pop glasbe, jazza in etna.

Njihov tekstopisec Rudi Medved, med drugim tudi Minister za javno upravo, KULTURNIK in še mnogo več je prejel najvišje občinsko priznanje v kulturi – Grumovo plaketo. Skupina pa mu je z veseljem zaigrala eno izmed njegovih mnogih prelepih.

Več novic