SKOVA in SKOVANI v IZŠTEKANIH

Novembrsko meglo bo z ulic prestolnice in iz naših neprezračenih glav v Izštekanih razpihal odlični mladi trnovski raper SKOVA z zasedbo SKOVANI. Po izidu odmevnega albuma “Theatrum” mu letos dogaja kot še nikoli. Zbral je odlično ekipo glasbenikov, ki je njegovim rimam in beatom dala čudovit pospešek. Za Izštekane pripravljajo akustične izlete in druge spremenbe aranžmajev, koketiranje z zgodovino ter nove bendovske praizvedbe Skovovih songov. V ponedeljek 15. novembra 2021 ob 20.00, v živo na programu Vala 202 in v spletnem videoprenosu.

“S kot sporočilo, K kot kontrast, O kot ostrina, V kot vitez, A kot anomalija. Rap je moje orodje izražanja, pobeg in zrcalo. Gre tudi za očiščenje. Morda kdaj preveč pridigam, a to sem jaz, družbeno kritičen lik, ki si včasih dovoli malo več. Na prvem mestu je vedno sporočilo, na drugem so strukture, šele na koncu je flow,” pripoveduje Skova. “Ni ga strah povedati, kar mu leži na duši. Pri njem najbolj cenim kompleksnost besedil. Njegove dvojne rime in to, da pogosto rapa v tretji osebi. Ni v ospredju on, sporočila podaja tako, da sebe izvzame, pripoveduje skozi druge like,” dodaja njegov zvesti pomočnik Urh Mlakar, tudi sam raper in prvak v freestylu pod imenom UM.

Skova rapa od svojega dvanajstega. Konkretno je opozoril nase sredi prejšnjega desetletja. Po vrsti battlov, freestylov in sodelovanj je objavil doma zakuhani album “Okus metropole” (2016). Lani ga je “Rap Michelangelo”, tudi popevka tedna na Valu 202, dokončno postavil na zemljevid, kamor je konec leta zapičil izvrstni tematski album “Theatrum” (2020). Z naslednjim nujnim korakom vsakega raperja, ki da kaj nase, ni odlašal. Zbral je Skovane in krenil na zmagoviti pohod po odrih.

Skovane sestavljajo izvrstni mladi glasbeniki, tudi iz že proslulih zasedb Kokosy in Kiwi Flash: bobnar Simon Bezek, klaviaturist in tolkalec Anže Lajevec, basist Leon Bedjanič, kitarist Rok Mlinar ter glasovna spremljevalca Zala Deželak in Urh Mlakar. “Ta korak je prinesel nesluten razvoj. Ustvarili smo nov zvok, vso mojo glasbeno kariero je to dvignilo na višjo raven,” pravi Skova. Po letu piljenja naskakujejo izštekano etapo z velikim zagonom. “Pripravljamo nove skladbe, nekatere polakustično, nekatere oblačimo v jazz, veliko je drobnih aranžmajskih sprememb, ki pašejo v Izštekane. Glasba med nami res živi, vzdušje je toplo, iskreno, organsko.” Dovolite, da pogrejejo tudi vas.

www.facebook.com/events/s/skova-in-skovani-v-izstekanih/1036469160436428

Več novic