Shagadelični Joker Out – A sem ti povedal

Shagadelični Joker Out, prejemniki zlate piščali za glasbenega izvajalca leta 2020, predstavljajo nov video in pesem ‘A sem ti povedal’, ki so jo pred dnevi zaigrali in zapeli tudi na odmevnem koncertu iz Postojnske jame.

https://youtu.be/xaG5XhOyzcE

Koliko časa je treba, da nastane dobra pesem? Veliko. Ali pa zelo malo. Univerzalnega pravila v resnici ni. Zanimivo pri novi skladbi skupine Joker Out ni le to, da je besedilo zanjo nastalo že pred tremi leti, ampak, da sploh ni bila zamišljena kot rockerska balada.

“Pesem ‘A sem ti povedal’ je nastala v hip hop formatu,” razkrije avtor besedila, glasbe in njen glas Bojan Cvjetićanin ter dodaja: “Da jedozorela šele, ko se je preselila v prostor za vaje in se vpela v aktualen aranžma. Besedilo je iskreno priznanje ljubezni in brezsramno izkazovanje naklonjenosti ljubljeni osebi. Vsi bi morali komu ‘povedat kdaj’.”

Kris Guštin, Jan Peteh, Martin Jurkovič in Jure Maček dodajajo, da so s tem komadom odkrili nič manj kot novo glasbeno različico samih sebe. Še bolj intimno, izpovedno in dramatično kot do zdaj, a vseeno pristno shagadelic: “Kljub temu, da je pesem, zaradi premišljenega aranžiranja, nastajala dolgo, smo od samega začetka, ko nam je Bojan prvič pokazal akustično verzijo, vedeli, da je nekaj posebnega in kako mora zveneti.”

Da vse res zveni tako, kot mora, je poskrbel tudi prekaljeni producent Žare Pak, s katerim vroči mladinci ustvarjajo svoj prvi album. Ki bo zagotovo izšel še letos. Najkasneje ob koncertih v Cvetličarni. Vseeno pa jih že pred jesenjo ujemite na kakem špilu, ker so v novi realnosti in ob Žaretovem slovesu še tako trdne napovedi – pogumno dejanje. :) 

Kot že nekaj prejšnjih, tudi video za pesem ‘A sem ti povedal’  podpisuje ekipa Studia 7, na čelu z režiserjem in snovalcem celostne vizualne podobe skupine Joker Out, Markom Pircem. Snemali so dva dni na petih lokacijah v Ljubljani in njeni okolici, glavni ženski lik pa je upodobila lepotica Laura Medle. 

“Videospot nas pelje v fantazijski svet mlade dame, ki se ji pred očmi odvije edinstveno doživetje shagadelic performansa skladbe skupine Joker Out. Ujeta med stvarnost in domišljijo se v rockovskih ritmih znajde v ekstazi poželenja, dokler ji ta ne izpuhti izpred oči,” je o izdelku povedal zadnje čase eden najbolj iskanih domačih režiserjev.

besedilo in glasba: Bojan Cvjetićanin
aranžma: Kris Guštin, Jan Peteh, Martin Jurkovič, Matic Kovačič in Žarko Pak
režija: Mark Pirc / Studio 7 in Joker Out
usodna lepotica: Laura Medle

ZGOŠČENO O SKUPINI JOKER OUT

Ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z dobro muziko in spoti, njihova priljubljenost pa ni omejena le na družabna omrežja, ampak se čuti tudi na terenu.

Po letih kaljenja so nase opozorili tudi z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama ‘Kot srce, ki kri poganja’ in ‘Omamljeno telo’, leta 2019 pa so se povezali s prekaljenim producentom Žaretom Pakom. Prvi rezultat sodelovanja je bil hit ‘Gola’, ki je osvojil tako občinstvo nacionalke, kot komercialne radijske in TV postaje, in tako geografsko kot starostno še razširil njihovo publiko. Leto 2020 so odprli s hitom ‘Vem, da greš’, zaključili pa z novo verzijo skladbe Umazane misli’, enim od vrhuncev njihovih koncertov. Zlati piščali za novinca leta 2019 so dodali še eno za izvajalca leta 2020, se vrnili na odre in svoj shagadelic rock ‘n’ roll popeljali celo v Postojnsko jamo. Poletne koncerte bodo izkoristili tudi za promocijo pesmi ‘A sem ti povedal’ in druge sveže muzike s prihajajočega prvega albuma.   

Več novic