SamÔÇÖs Fever v spomin Kralju koncertirajo v Nem─Źiji

V Elvisovem ble┼í─Źe─Źem slogu se bodo fantje skupine Sam’s Fever podali v pestro koncertno poletje! V avgustu odhajajo v nem┼íko mesto Bad Nauheim, kjer je Elvis slu┼żil dve leti voja┼íkega roka, na European Elvis Festival! 18. in 19. avgusta bodo, kot glavna to─Źka, nastopili s pevsko legendo Darlene Love, ki je kralja rock’n’rolla leta 1968 spremljala kot spremljevalna pevka, leta 2015 pa so si na tem festivalu ┼że prislu┼żili naziv najbolj┼íega cover banda Elvisa Presleya v Evropi.

Nepozabni Elvis Presley je umrl 16. avgusta 1977, star le 42 let. Z izjemnostjo, o─Źarljivostjo in druga─Źnostjo se je prebil v sam vrh svetovne glasbe in postal glasbena ikona, ki je zaznamovala ─Źas 20. stoletja ter eden najbolje prodajanih glasbenikov v zgodovini. Darlene Love, ki je danes priznana samostojna izvajalka, zapisana tudi v Rock’n’roll Hall of Fame, je Elvisa spremljala kot podporna vokalistka v odmevni TV oddaji Elvis Presley’s ’68 Comeback Special. Danes 77-letna r’n’b-pevka, za katero je prelomnico pomenila skladba iz leta 1962 He’s A Rebel, je v svoji dolgi karieri sodelovala tudi z imeni, kot so Aretha Franklin, Bruce Springsteen, U2, Cher in ┼ítevilnimi drugimi svetovnimi zvezdami. Z Elvisom ju je dru┼żila tudi posebna ljubezen do gospel glasbe, saj je Elvis je v svojem ┼żivljenju prejel 3 Grammye – vse za gospel glasbo, pri 36 letih pa tudi Grammya za ┼żivljenjsko delo.

“Na┼ía pot z Darlene Love se je kri┼żala ┼że na lanskem festivalu v Bad Nauheimu. Nisem se hotel izpostavljati, saj sem ┼żelel, da se na odru pristno za─Źutimo. Darlene je to zelo cenila in je bila nad nami navdu┼íena. Naslednje jutro nas je pri─Źakala na recepciji, da bi se osebno poslovila od ─Źisto vsakega posebej. Da tak┼ína zvezda kot je ona, naredi kaj takega, je neverjetno.” se nastopa v Nem─Źiji veseli frontman skupine Samuel Hudl. “Darlene nikoli na nikogar ni gledala zvi┼íka, saj je kot temnopolta spremljevalna pevka v 50. letih uspela na glasbeni sceni belcev in se zaveda, da je padec od slave lahko zelo hiter. Ko se je zaradi vzgoje otrok za nekaj ─Źasa umaknila iz glasbe je delala celo kot ─Źistilka. Dejala nam je tudi, da si ┼żeli z nami delati, kadar koli bo v Evropi, v smehu pa je organizatorjem celo dejala, da brez nas ne bo nastopila! Letos jo bomo prvi dan spremljali z orkestrom, izrecno pa je prosila, da jo spremljamo ┼íe naslednji dan na gospel showu. Organizator je moral zaradi na┼íe spremljave za nastop celo prilagoditi oder. To vse pove o njenem odnosu do nas. Je res izjemna oseba.”

Zasedba Sam’s Fever je Elvisovo glasbo skozi lastne, izvirne interpretacije, popeljala do najve─Źjih festivalskih odrov, za svoje izvajanje Presleyjeve glasbe pa so prejeli najvi┼íja priznanja. V poseben navdih jim je Elvisovo ustvarjanje po letu 1968, ko je Elvis za─Źel nastopati tudi s spremljevalnim orkestrom, kar je bilo za takratne ─Źase nekaj posebnega in druga─Źnega. Tokrat se bo zasedbi Sam’s Fever na odru pridru┼żil tudi 40-─Źlanski Sam’s Fever orkester. Z orkestrom bodo nastopili tudi 14. septembra na Gradu ┼átatenberg, kjer v vrhunskem ambientu pripravljajo koncert “I remember Elvis” posve─Źen spominu ve─Źnega kralja rock’n’rolla.

Na izrecno ┼żeljo pevke, bodo Sam’s Fever z orkestrom v Nem─Źiji spremljali pevsko legendo Darlene Love!

You may also like