SamÔÇÖs Fever s 40-─Źlanskim orkestrom v spomin na kralja Rock & Rolla

V vrhunskem ambientu Sam’s Fever s 40-─Źlanskim Sam’s Fever orkestrom pripravljajo koncert v spomin kralju rock’n’rolla ÔÇô “I remember Elvis”. Nastopili bodo v dvorcu ┼átatenberg, kjer bodo med baro─Źnimi zidovi zazvenele vse najlep┼íe uspe┼ínice Elvisa Presleya na zna─Źilni Sam’s Fever na─Źin. Koncert bo potekal v elegantnem grajskem parku, v ─Źudovitem vzdu┼íju negovanega zelenja in starodavnega dravoreda, kjer bo bli┼í─Ź rock’n’rolla dobil prav poseben pridih.

Zasedba Sam’s Fever je Elvisovo glasbo skozi lastne, izvirne interpretacije, popeljala do najve─Źjih festivalskih odrov, za svoje izvajanje Presleyjeve glasbe pa so prejeli najvi┼íja priznanja. Pred kratkim so se vrnili iz Nem─Źije, kjer so navdu┼íili na European Elvis Festivalu in z orkestrom spremljali glavno gostjo Darlene Love. Leta 2015 pa so si na tem festivalu ┼że prislu┼żili naziv najbolj┼íega cover banda Elvisa Presleya v Evropi. Z izjemno Darlene Love so sodelovali tudi pri pesmi If I can dream, ki bo lu─Ź sveta ugledala na novem albumu Fever, ki je ┼że v pripravi. Na novi album bodo uvrstili 11 novih pesmi ÔÇô Elvisovih hitov v Sam’s Fever preobleki. Ponovno pa so sodelovali tudi z Jamesom Burtonom, ki je odigral kitaro pri pesmi Mystery train. Legendarni kitarist James Burton je bil od leta 1969, pa vse do Elvisove smrti v 1977 vodja njegove spremljevalne zasedbe TCB Band.

V poseben navdih jim je Elvisovo ustvarjanje po letu 1968, ko je Elvis za─Źel nastopati tudi s spremljevalnim orkestrom, kar je bilo za takratne ─Źase nekaj posebnega in druga─Źnega. Tokrat se bo zasedbi Sam’s Fever na odru pridru┼żil tudi 40-─Źlanski Sam’s Fever orkester. Nepozabni Elvis Presley se je z izjemnostjo, o─Źarljivostjo in druga─Źnostjo prebil v sam vrh svetovne glasbe in postal glasbena ikona, ki je zaznamovala ─Źas 20. stoletja ter eden najbolje prodajanih glasbenikov v zgodovini. V svoji karieri je Presley izdal ve─Ź kot 150 albumov, 114-krat osvojil naziv za ‘top hitÔÇÖ in 53-krat naziv za ÔÇśtop albumÔÇÖ. Posnel je tudi 31 filmov, njegov prvi globalno predvajan koncert Aloha from Havaii pa si je leta 1973 ogledalo ve─Ź ljudi, kot je bilo gledalcev prvih korakov ─Źloveka na luni. Manj znano je, da je Elvis gojil tudi posebno ljubezen do gospel glasbe in v svojem ┼żivljenju prejel 3 Grammye – vse za gospel glasbo, pri 36 letih pa tudi Grammya za ┼żivljenjsko delo.

Prisluhnili bomo Sam’s Fever interpretacijam najznamenitej┼íih Elvisovih uspe┼ínic kot so: Always on My Mind, Suspicious Minds, Viva Las Vegas, Are You Lonesome Tonight, ItÔÇÖs Now or Never, Blue Suede Shoes, I CanÔÇÖt Stop Loving You in mnogim drugim ter se vrnili v 50. in 60. leta prej┼ínjega stoletja.

Sam’s Fever bodo na dvorcu ┼átatenberg v ─Źast kralju rock’n’rolla nastopili s 40-─Źlanskim orkestrom ÔÇô 14. september!

You may also like