Sam’s Fever s 40-članskim orkestrom v spomin na kralja Rock & Rolla

V vrhunskem ambientu Sam’s Fever s 40-članskim Sam’s Fever orkestrom pripravljajo koncert v spomin kralju rock’n’rolla – “I remember Elvis”. Nastopili bodo v dvorcu Štatenberg, kjer bodo med baročnimi zidovi zazvenele vse najlepše uspešnice Elvisa Presleya na značilni Sam’s Fever način. Koncert bo potekal v elegantnem grajskem parku, v čudovitem vzdušju negovanega zelenja in starodavnega dravoreda, kjer bo blišč rock’n’rolla dobil prav poseben pridih.

Zasedba Sam’s Fever je Elvisovo glasbo skozi lastne, izvirne interpretacije, popeljala do največjih festivalskih odrov, za svoje izvajanje Presleyjeve glasbe pa so prejeli najvišja priznanja. Pred kratkim so se vrnili iz Nemčije, kjer so navdušili na European Elvis Festivalu in z orkestrom spremljali glavno gostjo Darlene Love. Leta 2015 pa so si na tem festivalu že prislužili naziv najboljšega cover banda Elvisa Presleya v Evropi. Z izjemno Darlene Love so sodelovali tudi pri pesmi If I can dream, ki bo luč sveta ugledala na novem albumu Fever, ki je že v pripravi. Na novi album bodo uvrstili 11 novih pesmi – Elvisovih hitov v Sam’s Fever preobleki. Ponovno pa so sodelovali tudi z Jamesom Burtonom, ki je odigral kitaro pri pesmi Mystery train. Legendarni kitarist James Burton je bil od leta 1969, pa vse do Elvisove smrti v 1977 vodja njegove spremljevalne zasedbe TCB Band.

V poseben navdih jim je Elvisovo ustvarjanje po letu 1968, ko je Elvis začel nastopati tudi s spremljevalnim orkestrom, kar je bilo za takratne čase nekaj posebnega in drugačnega. Tokrat se bo zasedbi Sam’s Fever na odru pridružil tudi 40-članski Sam’s Fever orkester. Nepozabni Elvis Presley se je z izjemnostjo, očarljivostjo in drugačnostjo prebil v sam vrh svetovne glasbe in postal glasbena ikona, ki je zaznamovala čas 20. stoletja ter eden najbolje prodajanih glasbenikov v zgodovini. V svoji karieri je Presley izdal več kot 150 albumov, 114-krat osvojil naziv za ‘top hit’ in 53-krat naziv za ‘top album’. Posnel je tudi 31 filmov, njegov prvi globalno predvajan koncert Aloha from Havaii pa si je leta 1973 ogledalo več ljudi, kot je bilo gledalcev prvih korakov človeka na luni. Manj znano je, da je Elvis gojil tudi posebno ljubezen do gospel glasbe in v svojem življenju prejel 3 Grammye – vse za gospel glasbo, pri 36 letih pa tudi Grammya za življenjsko delo.

Prisluhnili bomo Sam’s Fever interpretacijam najznamenitejših Elvisovih uspešnic kot so: Always on My Mind, Suspicious Minds, Viva Las Vegas, Are You Lonesome Tonight, It’s Now or Never, Blue Suede Shoes, I Can’t Stop Loving You in mnogim drugim ter se vrnili v 50. in 60. leta prejšnjega stoletja.

Sam’s Fever bodo na dvorcu Štatenberg v čast kralju rock’n’rolla nastopili s 40-članskim orkestrom – 14. september!

Več novic