Roni Romero in Intelligent Music Project na največjem glasbenem tekmovanju letošnjega leta

Bolgari zagotavljajo senzacionalen nastop in ciljajo na zmago!

Zdi se, da bo letošnja Evrovizija prava rockerska dirka, saj bodo na največje glasbeno tekmovanje izvajalce podobnega glasbenega sloga poslali Finci, Nemci, Moldavci in nenazadnje tudi Bolgari – ti so odločeni, da prvič v zgodovini svojo državo popeljejo do najvišje stopničke. 

Po lanski evrovizijski zmagi italijanskih rockerjev, bo rock’n’roll očitno tudi velik del evrovizijske zgodbe letošnje spomladi. Medtem ko lanski zmagovalci, skupina Måneskin, osvajajo svet in so pred kratkim delili oder tudi z legendarnimi Rolling Stonesi v Las Vegasu, je Bolgarija poskrbela, da bo tudi letošnja pesem zelo rokersko obarvana.

Na prihajajočem tekmovanju za pesem Evrovizije v Italiji bo Bolgarijo zastopala rock skupina Intelligent Music Project, ki jo vodi pevec Ronnie Romero, opazna osebnost v svetu rocka in heavy metala. Romero je v svoji karieri pel v številnih odličnih zasedbah, kot so Lords of BlackWalter Giardino’s TempleThe FerrymenVandenbergSunstorm, prav tako je bil frontman legendarne skupine Rainbow z Richiejem Blackmoreom.

Intelligent Music Project se bo pomeril s hard rock skladbo “Intentio,n” za katero so že posneli tudi atraktiven videospot. Z izborom pesmi imajo Bolgari visoke ambicije in zagotavljajo senzacionalen nastop na prestižnem tekmovanju torinskega odra.

Skupino Intelligent Music Project, ki že več kot desetletje deluje v različnih zasedbah, je ustanovil slavni bolgarski poslovnež, filantrop in mecen, Milen Vrabevski. Vrabevski je ustanovitelj in predsednik Bulgarian Memory Foundation. Je tudi izvršni direktor in lastnik Comac Medical, pogodbene raziskovalne organizacije, ki zagotavlja razvoj, vodenje in nadzor R&R projektov v klinični medicini.

Poleg glavnega vokalista Romera so v postavi zasedbe Bisser Ivanov na kitari, spremljevalni vokal Slavin Slavchev (zmagovalec X-Factor Bolgarija), Ivo Stefanov, na bass kitari Dimiter Sirakov in Stojan Jankulov na klaviaturah. Jankulov je že stal na evrovizijskem odru. Ob Elitsi Todorovi je namreč zastopal Bolgarijo leta 2007 v Helsinkih (s skladbo Voda je osvojil 5. mesto) ter leta 2013 v Malmöju s skladbo Samo Shampioni.

Najboljša uvrstitev Bolgarije na Evroviziji sega v leto 2017, ko je Kristian Kostov osvojil drugo mesto. Slovenci se v povezavi z Bolgarijo bolj spomnimo Evrovizije za otroke iz leta 2015, ko je naša Lina Kuduzovič s pesmijo Prva ljubezen osvojila zavidljivo tretje mesto. Tega leta je otroško različico Evrovizije gostila Bolgarska Sofia. Država s skoraj sedmimi milijoni prebivalcev si neizmerno želi gostiti tudi tradicionalno Evrovizijsko tekmovanje, skupina Intelligent Music Project pa obljublja, da bo naredila vse, da jim letos to tudi uspe.

Letošnje tekmovanje za Evrovizijo poteka v Torinu, polfinale je na sporedu 10. in 12. maja, veliki finale pa 14. maja v Pala Alpitour Areni.

Music and lyrics: Milen Vrabevski
MD Arrangement: Milen Vrabevski, Ivo Stefanov, Bisser Ivanov
Music co-producers: Milen Vrabevski, Simon Phillips, Ivo Stefanov
Video script, director and editing – Vasil Stefanov & Alexander Petrov
Executive producer – Alexander Petrov Producer – Milen Vrabevski, MD; Intelligent Music Ltd.

IG: https://bit.ly/3lfM2KI
FB: https://bit.ly/3rjIL14
WEB: www.intelligent-music.com

Več novic