Rockeriada 2016

V letošnjem letu bodo izveden 3. Rockeriade. 2 v Mariboru in 1 v Ljubljani. Nastopilo bo 13 skupin iz 2 držav. Namen vseh Rockeriad bo zbiranju denarja za fanta, ki prihaja iz Nove Gorice. Želimo mu pomagati pri nakupu novih ortopetskih pripomočkov (noge) za boljše in bolj enostavno uporabo.

rockeriada2

 

4. ROCKERIADA

rockeriada2-bannerji
Kaos Maribor – 16.9.2016 / FB event: https://www.facebook.com/events/1741329202773850/

Zgrešeni primeri
Zgrešeni primeri je slovenska rock skupina, ki je nastala leta 2001. Leta 2007 je pri založbi Multi Records izdali svoj prvenec z naslovom M.E.M. Igrali so že ob skupinah, kot so Niet, Zablujena generacija, Zmelkoow in The Drinkers. Septembra 2010 je izšel njihov drugi album Razlike z istoimenskim singlom, leta 2015 pa še tretji album z naslovom Račun.

DreamOn
DreamOn je zmes različnih glasbenih svetov združenih v udarni rockerski val, ki ga pod vodstvom karizmatične pevke DašeDream tvorijo še JanOn na kitari, JakaOn na bobnih in AlešOn na bas kitari. Glasba DreamOn je veselje, žalost, norčavost spontanost, razigranost, pa tudi zasanjanost, nostalgija, za piko na i pa tudi kanček bodic. Je mlada, sveža in polna energije – je DreamOn.

The Sticky Licks
The Sticky Licks je skupina, ki rock’n’roll igra z dušo, srcem in občutkom, kar na njihove koncerte privablja množice oboževalcev. Zgodba se je začela jeseni 2011, ko so spesnili prve avtorske komade. Širši javnosti so jih predstavili jeseni 2012 na EP-ju No Money in videospotom za single Imel te bom rad ter se podali na turnejo po slovenskih klubih. V letu 2013 so se z videospotom za pesem Things to Share prebili na televizijsko oddajo Točka, jeseni pa so se začeli pripravljatii na snemanje svojega prvega albuma. V studiu Soundgrounded so preživeli večino pomladi 2014, kjer so posneli prvenec “The Sticky Licks”. Tega so predstavili v Mariboru, pred polno dvorano Udarnik, od takrat pa nenehno nastopajo in pripravljajo nov material.

Genova band
Bend deluje pet let in je v tem času osvojil veliko nagrad ter že podpisal prvo pogodbo s glasbeno založbo Aquarius records. Genova je do zdaj izdala 5 singlov – „Biti ništa“, „Otporan na metke“, „Ona je rijeka“, “Slatko lice” in “Grad bez tebe”. Skladbe so nastale v sodelovanju z producentom Vjekoslavom Magdalenićem, ki je sodeloval tudi z drugimi znanimi hrvaškimi pevci in bendi (Tony Cetinski, Nina Badrić, Jura Stublić & Film, MoonShed, Tomislav Goluban). Njihova glasbena usmerjenost je predsem pop/rock z dodatki funka in jazza.

Media Stress
Media Stress je alternativni rock bend iz Čakovca ustanovljen leta 2012. Skupina je znana po svojim energičnimi nastopi. Imajo že preko 60 koncertov tako doma kot v tujini. Nastopili so že po celi Hrvaški pa v Franciji, Srbiji, Madžarski, Avstriji ter Sloveniji. Za letos imajo že potrjene koncerte tudi v Veliki Britaniji ter Bosni in Hercegovini.
Do sedaj je skupina objavila 3 EP-je: Fear and Panic (2013), E.V.I.L. I (2014) in E.V.I.L. II (2016). Media Stres so: Karlo Komorski (kitara, vokal), Arian Peharda (kitara), Aleksandar Hutinec (bas kitara) in Matej Obadič (bobni).

 

5. ROCKERIADA

rockeriada2-bannerji
Orto bar Ljubljana – 23.9.2016 / FB event: https://www.facebook.com/events/1772667952948904/

Banditi
Banditi so Idrijski punk rock band, ki delujejo od leta 2005. Skupino sestavlja pet članov benda. Najbolj poznani so po singlih Nick O’Teen (2007) in Rad bi le (2010). Kmalu po snemanju svojih prvih demo posnetkov, so v sodelovanju z RTV Slovenija posneli prvi videospot za skladbo Nick O’Teen, ki ga je režiral Tadej Čater. Po svojem izidu je zasedel prvo mesto video lestvice Lestvica na drugem in se tam obdržal skoraj celo leto na prvih treh mestih. Ob koncu  sezone je bil proglašen za spot, ki je največkrat osvojil prvo mesto. Predvajal se je tudi na MTV Adria in Carli TV. Po uspehu prvega singla se je začela koncertna turneja po Sloveniji, kjer so Banditi igrali na samostojnih koncertih ali pa kot predskupina bandom, kot so Zablujena generacija, Siddharta, Go Betty go (ZDA) in drugi…

Skalp
Skupina ustvarja v Vipavski dolini že od leta 1997. V 14. letih obstoja so fantje poželi več pomembnih lovorik na slovenskih festivalih, bili izbrani za najbolj perspektiven primorski rock band in izdali več singlov, med katerimi je bilo kar pet izbranih za popevko tedna na najbolj poslušani radijski postaji. Leta 2007 so pri ZKP RTV Slovenija izdali album Preproste rešitve, kjer so kar štirje singli postali del programa slovenskih radiev. S singlom »Vem, da lahko!« so Skalpi pozitivno presenetili javnost, saj skladba ponuja konkreten in nalezljiv zvok, ki ga podpira pozitiven tekst.

The Sticky Licks
The Sticky Licks je skupina, ki rock’n’roll igra z dušo, srcem in občutkom, kar na njihove koncerte privablja množice oboževalcev. Zgodba se je začela jeseni 2011, ko so spesnili prve avtorske komade. Širši javnosti so jih predstavili jeseni 2012 na EP-ju No Money in videospotom za single Imel te bom rad ter se podali na turnejo po slovenskih klubih. V letu 2013 so se z videospotom za pesem Things to Share prebili na televizijsko oddajo Točka, jeseni pa so se začeli pripravljatii na snemanje svojega prvega albuma. V studiu Soundgrounded so preživeli večino pomladi 2014, kjer so posneli prvenec “The Sticky Licks”. Tega so predstavili v Mariboru, pred polno dvorano Udarnik, od takrat pa nenehno nastopajo in pripravljajo nov material.

Trainbox
Začetki glasbene skupine Trainbox segajo v začetek leta 2015, tako da skupina za enkrat še nima pestre zgodovine. Sestavlja jo skupina izkušenih glasbenikov, ki so vsi že prej delovali v kakšni skupini. Koncerti in ustvarjanje avtorske glasbe jim tako niso tuji. Želje in načrti za prihodnost pa so ustvarjanje avtorske glasbe v urejenem in ustvarjalnem okolju in čim več nastopanja na čim več koncertnih odrih. Glasbo bi lahko opredelili kot indie/pop/rock, zgledujejo pa se po skupinah kot so Coldplay, Snow Patrol, U2 in podobno. Na koncertih odigrajo tudi kakšno njihovo pesem.

Tilen Fortuna
Kot gost večera bo nastopil Tilen Fortuna. Fant na slovensko glasbeno sceno prinaša zanimiv kitarski solo, všečen širšemu krogu poslušalstva. Pravijo, da ob poslušanju ne uživajo le ušesa ampak se spočijejo tudi ženske oči. Pridružil se mu bo tudi Žan Sedej.

 

6. ROCKERIADA

rockeriada2-bannerji
Jazz club Satchmo – 29.10.2016 / FB event: https://www.facebook.com/events/515530195314588/

Stare device
Marko Slokar, ustanovitelj in avtor skoraj celotnega opusa skupine Requiem je ustanovil nov band z imenom STARE DEVICE! Zgodba REQUIEM se nadaljuje z novim imenom STARE DEVICE ter z novimi člani. V klubu Satchmo v Mariboru v soboto 29.10.2016 bo nastopila zasedba, ki jo sestavljajo Marko Slokar (kitara), Jurij Čotar (vokal), Domen Lahajnar (solo kitara) in Matjaž Winkler (bobni) (vsi trije ex-Shutdown) ter Jani Lah (bas).

Mama rekla
Band Mama Rekla je energična skupina štirih fantov, kateri preigravajo Punk-pop glasbo. Izražajo se svojo avtorsko glasbo,kot tudi s priredbami starih in novih komadov v punk pop zvrst. Na bobnih igra Damjan Hameršek, na basu pa Miha Fišer, katera dva sta tudi ustanovitelja benda od leta 2004. Leta 2007 se pridruži današnji pevec Uroš Kmetič in aprila 2012 solo kitarist Andrej Vohl. Obisk njihovega koncerta obljublja veliko energije na odru in veliko glasbenih ožitkov pod nijm.

Spotless minds
Organizatorji Rockeriade podpirajo mlade slovenske glasbenike, tako so v goste povabili skupino Sptless Minds iz Celja. Spotless Minds je mlada in prodorna skupina, ki s svojo avtorsko glasbo aktivno nastopa slabo leto. Sami zase pravijo, da igrajo t.i. »pokalico«. Spotless Minds so: Žiga Avbreht – (vokal), Jernej Luzar – (kitara, vokal),Tomaž Pelc – (bobni), Dejan Pintar – (bas kitara).

Imperij
Imperij je nastal konec leta 2013, v zasedbi Jure Salobir, Peter Horvat, Katarina Kurtjak in Julij Klemenc pa igrajo približno eno leto. So eni redkih neuveljavljenih bendov, ki igrajo izključno avtorsko glasbo. Do sedaj so izdali tri single (Ne vem, Milena in Pomladni dan), jeseni pa nameravajo izdati svoj prvenec z desetimi avtorskimi skladbami.
Čeprav se imajo za rock bend, pa njihove skladbe sežejo tudi v rock`n`roll, pop rock, indie rock ter tudi alternativo. Prihajajo iz Ljubljane.

rockeriada2

 

Več novic