Restart Tour – urbana glasbena doživetja

Luka Basi: Več kot eno leto sem sanjal, da bom spet lahko stopil na oder pred ‘moje’ ljudi! Dnevu brez odra in publike pod mano si mi počasi minevali. Pa vendar je zdaj napočil čas ko z največjo radostjo lahko napovem dejansko mojo prvo, in že največjo KONCERTNO TURNEJO! Spet bomo lahko pisali nove zgodbe! Čas je, da nas spet poveže glasba… Nepozabno bo !!

RESTART TOUR SLOVENIJA

Vrnimo dogodke ljudem

NAJVEČJE POVEZANO KONCERTNO DOGAJANJE V SLOVENIJI – 10 MEST POVEZANIH Z GLASBO

Med 16.7. in 11.9. v LJUBLJANI, MARIBORU, CELJU, KOPRU, KRANJU, NOVEM MESTU, NOVI GORICI, MURSKI SOBOTI, NA PTUJU IN LENDAVI.

NASTOPAJOČI:

Jan Plestenjak, Umek, Gibonni, Parni valjak, Nina Pušlar, MI2, Vlado Kreslin, Tony Cetinski, Senidah, Sašo Avsenik, Relja Popović, Dan D, Crvena Jabuka, Luka Basi, Lidija Bačić, Hladno Pivo, Pop Design, Pankrti, Gu Gu, Elvis Jackson… in mnogi drugi…

Restart Tour so urbana glasbena doživetja, povezana v enotno koncertno glasbeno turnejo, ki se bo tekom poletja odvijala v več slovenskih mestih: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo Mesto, Ptuj in Lendava. Z najbolj zvenečimi imeni slovenske in ex-yu glasbene scene Restart Tour pomembno prispeva k obuditvi koncertne in kulturne dejavnosti in po več kot letu dni koncertnega premora sporoča, da je čas za druženje na dogodkih v živo. V desetih slovenskih mestih boste na koncertnih doživetjih v živo lahko prisluhnili izvajalcem, kot so: Jan Plestenjak, Gibonni, Nina Pušlar, Umek, Mi2, Parni Valjak, Senidah, Saša Avsenik, Dan D, Tony Cetinski, Vlado Kreslin in mnogi drugi.

OTVORITVENI KONCERT 16. JULIJA V LJUBLJANI

Restart Tour do svoja vrata odprl v Ljubljani, 16. Julija, z otvoritvenim koncertom zasedb Hladno Pivo, Pankrti in Elvis Jackson, dogodki pa se bodo tam nadaljevali vse do 11. Septembra. Dogodki si bodo sledili tudi po ostalih mestih, kjer se bo v vsakem mestu odvilo več koncertov. Zaključek celotne turneje se bo odvil v Kopru, s koncertom Gibonnija.

OBUDITEV MESTNEGA UTRIPA IN KONCERTNE INDUSTRIJE

»Prišel je čas za »restart«. Naša velika želja je, da po več kot enoletnem premoru od koncertov, pripomoremo pri obuditvi kulture in družabnega življenja. Pred nami je čas za okrevanje in čas, da se v mesta povrne utrip, da se na ulice vrne življenje in občutek, da se ljudje ponovno lahko brezskrbno družijo. Do brezskrbnosti nas sicer loči še precej korakov, a eden prvih je zagotovo vrnitev mestnega utripa, kulture in glasbe med ljudi. Ob pomembnem okrevanju od epidemije, vedno manj obolelih in dovoljšnji precepljenosti prebivalstva, je čas, da ljudem vrnemo dogodke, « pove Peter Keček, direktor podjetja TEMMA-X, ki je podpisano pod organizacijo projekta.

Obujanje glasbenega dogajanja podpiranjo tudi glasbeniki: »Po dolgem premoru se glasba vrača na odre. Spet bo zaživela energija, ki smo jo vsi tako pogrešali. Energija, ki je živa samo takrat, ko so ljudje v živo skupaj. Čeprav smo v dobi socialnih omrežij, le ta ne morejo nikoli pričarati takih trenutkov. Komaj čakam, da jih skupaj začaramo in užijemo«, dodaja Jan Plestenjak, ki pripravlja kar 5 koncertov v sklopu Restart turneje, in sicer v Kopru, Celju, Murski Soboti, v Novem mestu in na Ptuju. Poleg Jana Plestenjaka bo na oder Restart toura stopilo še več kot 20 glasbenih izvajalcev iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

V Temma-x so eni od pionirjev produkcijsko-koncertne industrije pri nas, podpisani pod največje koncertne in produkcijske dogodke v Sloveniji in tujini (Metalcamp, Punk Rock Holidays, Overjam Tolmin, Rumena noč Koper, resničnostni showi: Kmetija, Slovenija ima talent, X-Factor…)

RAZVIT KONCEPT VARNEGA DRUŽENJA

V skladu s smernicami ki so/bodo veljavne, so v podjetju Temma-x razvili koncept varnega druženja. Ključni poudarek je na tem, da so dogodki na prostem (razen na Ptuju), opcijsko »open air« izvedba, da je število vstopnic omejeno (glede na kapacitete in omejitve). Organizator ni pristojen za preverjanje PCT potrdil na vhodu, zato na dogodkih preverjanja ne bomo izvajal (v kolikor bo na dan dogodka ta ukrep še v veljavi). V primeru, da bo PCT na dan dogodka za vstop na dogodek zakonsko potreben bo o tem obiskovalca jasno opozoril v skladu z veljavno zakonodajo.

»Letošnje poletje bo v znamenju nepozabne zgodbe Restart Tour, ki bo prvič v Sloveniji povezala slovenska mesta z glasbo, z organizacijo preko 50 koncertov in s tem dala nov veter v jadra kulture, glasbe, druženja in življenja po epidemiji!«

Vstopnice so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrol.

Več novic