Rekorden obisk v Kranjski Gori, naslednje leto obljubljajo ┼íe ve─Źji spektakel

Trume navija─Źev so pretekli vikend napolnile tribune na Pokalu Vitranc in z bu─Źnim navijanjem pospremile nastope slovenskih smu─Źarskih adutov ┼Żana Kranjca in ┼átefana Hadalina. Vsako leto je Pokal Vitranc prizori┼í─Źe, kjer se pi┼íejo odli─Źne ┼íportne zgodbe, vikend vrhunskega ┼íporta in vikend zabave, kjer se sre─Źujejo prijatelji in kjer smo pri─Źa vrhunskim predstavam na vitran┼íki strmini. Navija┼íko vzdu┼íje v Kranjski Gori je vladalo cel konec tedna, navdu┼íena mno┼żica pa je vneto spremljala dvoboje na belih strminah, ki so postregli s presenetljivim rezultatom. ┼Żan Kranjec je veleslalom pred doma─Źimi gledalci kon─Źal na devetem mestu, na stopni─Źkah pa so Norve┼żani slavili dvojno zmago z zmagovalcem Henrikom Kristoffersenom in Rasmusom Windingstadom na drugem mestu. Tretji je bil ┼ávicar Marco Odermatt. Prvo mesto v slalomu je zasedel ┼ávicar Ramon Zenh├Ąeusern. Henrik Kristoffersen je tokrat osvojil drugo mesto, avstrijski smu─Źarski as Marcel Hirscher pa je s tretjim mestom potrdil osmi veliki kristalni globus za dobljeni se┼ítevek sezone.

Organizatorji so pripravili izjemne pogoje za vrhunske rezultate na ┼że 58. izvedbi tekem na najvi┼íjem nivoju v Kranjski Gori. Na tekmah v Podkorenu letos bele┼żijo rekorden obisk, saj so tekmovalno strmino obiskale trume gledalcev, ki so z velikimi upi spremljali tudi doma─Źe tekmovalce. Med njimi je bilo kar nekaj znanih obrazov, saj smo v VIP ┼íotoru lahko zasledili ┼ítevilne odmevne obraze slovenskega ┼íporta. Za tekmovalce so tako navijali tudi: Ur┼íka Hrovat, ┼ápela Pretnar, Franci Petek, Rene Mleku┼ż, Mitja Kunc in Tone Vogrinec. Tekme pa si je ogledal tudi nekdanji hrva┼íki smu─Źarski ┼íampion Ivica Kosteli─ç, ki je kar dvakratni zmagovalec slaloma Pokala Vitranc.

Mno┼żica gledalcev je do zadnjega koti─Źka napolnila prizori┼í─Źe, vrhunec zime pa je obele┼żila tudi vrhunska organizacija in odli─Źna priprava proge, ki je uspe┼íno kljubovala visokim temperaturam v Kranjski Gori. Pokal Vitranc pa ni samo tekmovanje, ampak dogodek, ki vsako leto z bogatim programom privablja vse ve─Ź ljudi. V petek je na smu─Źi┼í─Źu Kekec potekal Grubov dobrodelni memorial v spomin na Draga Grubelnika, vrhunec zabavnega spremljevalnega dela smu─Źarskega praznika pa je popestrila zabava zime Q Max Party. Navija─Źi vseh generacij in ljubitelji razli─Źnih glasbenih zvrsti so v ve─Źernih urah pri┼íli na svoj ra─Źun z vrhunskim koncertom, kjer je za ogrevanje pred podelitvijo pokalov in ┼żrebom startnih ┼ítevilk, nastopil izjemni interpret in mojster razli─Źnih ┼żanrov Samuel Lucas & The Groove Station. Vrhunec ve─Źera se je razvnel z neprekosljivimi Siddharta, ki so si z edinstveno glasbeno vizijo in vztrajnim iskanjem druga─Źnosti zagotovili naziv najbolj prepoznavne rock skupine v Sloveniji in s svojimi hiti zanetili vro─Źino med smu─Źarsko mno┼żico. Za tiste najbolj vztrajne je v dvorani Vitranc do poznih ur potekal disco After party s skupino Soulfingers. Tudi ve─Źerno dogajanje je obele┼żila izjemna udele┼żba, saj so obiskovalci in glasbeni izvajalci s svojim navdu┼íenjem in energijo poskrbeli za elektri─Źno vzdu┼íje do zgodnjih jutranjih ur. V Kranjski gori tako bele┼żijo rekorden obisk, naslednje leto pa vsem smu─Źarskim navdu┼íencem obljubljajo ┼íe ve─Źji spektakel!

Izjemno navijaško vzdušje pod belimi strminami Kranjske Gore!

You may also like