Radljevanje – SERENADE slovenskih popevk

08. 11. 2023 – Športna hiša Radlje ob Dravi

Radljevanje uspešno zaplulo v slovenske festivalske vode

V Radljah ob Dravi je v letošnjem letu uspešno zaživel pisan sklop prireditev pod skupnim imenom Radljevanje, radeljsko kulturno popotovanje. Osrednja nit so glasbeni dogodki priznanih izvajalcev, s svojo kreativnostjo pa navdušujejo tudi stand up komiki, plesno-gledališke skupine in številni drugi ustvarjalci. A to še zdaleč ni vse. Organizatorji s posebnimi ugodnostmi in popusti v najlepše manjše slovensko mesto privabljajo tudi obiskovalce in popotnike, ki še niso odkrili tega skritega bisera Dravske doline. Imajo jim kaj ponuditi, saj so navsezadnje v zeleni shemi slovenskega turizma – Slovenia Green, pohvalijo se lahko z edinim biološkim bazenom v Sloveniji, slovijo po pozitivni energiji, sonaravnem bivanju in vrhunskih okusih koroške kulinarike.

V prvi ediciji Radljevanja, ki Dravski dolini daje novo raven dogajanja, pa so radeljska prizorišča do zadnjega kotička napolnili MI2, Tadej Toš in Magnifico ter decembrski že razprodani Avsenikov večer, na katerem bodo nastopili Ansambel Saše Avsenika, Gregor in Monika Avsenik ter posebni gost Alfi Nipič. Kmalu bo znan tudi program drugega festivalskega leta, ki ga bodo februarja udarno odprli Vlado Kreslin in njegova Beltinška banda.

Jesenske Serenade slovenskih popevk

Festival Radljevanje, radeljsko kulturno popotovanje, daje priložnost tudi mladim, še neuveljavljenim ustvarjalcem. Organizatorji, Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi, so se povezali z Glasbeno šolo Radlje ob Dravi ter v jesenski del letošnjega festivalskega dogajanja umestili samostojni koncert njihovih mladih učencev, ki se jim bodo na odru pridružili še vrstniki iz radeljske osnovne šole in Glasbene šole Slovenj Gradec. Večer z naslovom Serenade slovenskih popevk je posvečen izjemnim slovenskim popevkam, ki predstavljajo veličastni del naše glasbene dediščine. Večne slovenske zimzelene melodije bodo v izvedbi mladih koroških glasbenikov ponovno zaživele 8. novembra ob 18. uri v Športni hiši Radlje ob Dravi. Na odru se jim bo pridružila tudi izjemna Dada Kladenik, ki je svojo kariero začela prav s slovensko popevko.

Tam bo vse in vsi bomo tam. Pridite tudi vi. Pa naj Drava mirno teče …

Splet: www.radljevanje.si

Fb dogodek: https://bit.ly/3Mkpbvi

Vstopnice: https://bit.ly/3QAgYp4

Več novic