Queen & 2Cellos – The Show Must Go On!

25 LET PO SMRTI LEGENDARNEGA FREDDIEJA MERCURYJA – 2CELLOS PRIPRAVILA POSEBEN POKLON

Prav na današnji dan 24. 11. je pred 25 leti umrl legendarni pevec skupine Queen – Freddie Mercury. Eden najbolj prepoznavnih pevcev vseh časov je bolezni podlegel v 45 letu starosti. 2Cellos sta v njegov spomin pripravila poseben poklon in predstavila svojo priredbo večne himne The Show Must Go On, ki jo je pevec posnel o svojem boju z boleznijo. Skladba je čelistoma predstavljala še posebno velik izziv, saj jo je bilo izredno težko prirediti za čelo. Skladbe Queenov so aranžersko zelo zahtevne, vendar sta glasbenika v poklon veliki legendi zavihala rokave ter se uspešno lotila še enega glasbenega podviga, ki sta ga nadgradila tudi z novim videospotom posvečenim nepozabnemu pevcu. Novi videospot je tudi velik produkcijski korak naprej in prava paša za oči.

Z impresivnimi vizualijami 2Cellos v novem vidospotu postrežeta s temno astronomsko napovedjo trka dveh planetov. Dih jemajočo predstavo nebesnih teles zaokrožita z odlično izvedbo skladbe na dveh violončelih in nazadnje dokažeta, da jima niti konec sveta ne more preprečiti ustvarjanja glasbe, v pravem duhu skladbe The Show Must Go On. Ob samem koncu sveta pa seveda sledi tudi velik poklon legendarnemu Freddieju Mercuryju.

2CELLOS V USNJU – GLADIATOR IN IGRA PRESTOLOV

Pred odhodom na veliko turnejo po Avstraliji, vedno zaposlena 2Cellos nista počivala in v zadnjem mesecu posnela kar nekaj videospotov za nove skladbe s prihajajočega albuma. Novi album filmske glasbe, ki bo njun četrti studijski album po 2Cellos, In2ition in Celloverse, bo izšel februarja 2017, posnela pa sta ga v sodelovanju s priznanim londonskim simfoničnim orkestrom. Tematiki primerno, sta se odela v usnjene oklepe nepremagljivih gladiatorjev in videospot za priredbo glasbe filma Gladiator posnela na dveh slikovitih lokacijah: v Nacionalnem parku Durmitor v Črni Gori in v spektakularni Pulski Areni! Posnela pa sta tudi videospot za priredbo glasbene kulise priljubljene nadaljevanke Igra prestolov (Game of Thrones) v Dubrovniku, ki bo prvi single z novega albuma. Podrobnosti snemanja fanta skrbno skrivata in kot vedno želita presenetiti svoje oboževalce. Izid novega singla in videospota pa glasbenika napovedujeta že v začetku prazničnega decembra!

LUKA IN STJEPAN ZAČENJATA AVSTRALSKO TURNEJO – NASTOPILA BOSTA TUDI V ZNAMENITI OPERI V SYDNEYU

Pravkar pa nadarjena čelista svetovno turnejo nadaljujeta v daljni Avstraliji, med katero bosta nastopila tudi na izjemno prestižnem prizorišču – v znameniti operi v Sydneyu, eni najznamenitejših in najbolj arhitekturno prepoznavnih stavb na svetu! Novi album bosta fanta prvič predstavila prav na koncertu v ljubljanskih Stožicah. Premierno boste lahko novim priredbam prisluhnili 7. in 8. aprila!

2cellos-showmustgoon-9

2cellos-showmustgoon-8

2cellos-showmustgoon-7

2cellos-showmustgoon-6

2cellos-showmustgoon-5

2cellos-showmustgoon-3

2cellos-showmustgoon-1

Več novic