PSIHOMODO POP – Klubar Kranj – 3. november 2018

Kranjski Klubar bo 3. 11. gostil zagreb┼íke┬áikone┬áPsihomodo Pop, kjer bodo oder zatresli s surovo mo─Źjo rock’n’rolla in svojimi najve─Źjimi uspe┼ínicami kot so: ┬╗Frida┬ź, ┬╗Kad sam imao 16┬ź, ┬╗Osje─çam se haj, mozak baj, baj┬ź, ┬╗Natrag u gara┼żu┬ź, ┬╗Telegram Sam┬ź, ┬╗Ramona┬ź in ┬╗Ja volim samo sebe┬ź. Fantje, znani po ognjevitih in prepri─Źljivih odrskih nastopih, so glasbo rock’n’rolla pretvorili v ┼żivljenjski stil, ki so ga ┼żiveli in navdu┼íevali s scenografijo in izrazitim nastopom. Z markantnim frontmanom Davorjem Gobcem na ─Źelu, na odru ustvarijo posebno atmosfero s katero so si pridobili privr┼żeno ob─Źinstvo in navdu┼íevali na koncertih po vsej Evropi.

Psihomodo Pop so bili ustanovljeni leta 1983, z bliskovito hitrostjo pa so zavzeli vse dr┼żave nekdanje Jugoslavije. Z navdihom skupin Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed, Velvet Underground, T. Rex, The Vibrators in Ramones so se zarisali na zemljevid najbolj┼íega rock’n’rolla nekdanje skupne dr┼żave. Njihov prvi album ┬╗Godina zmaja┬ź, izdan leta 1988, je zasedbo nemudoma povzdignil v status vodilne skupine takratne rock scene, s hitom “Ja volim samo sebe” pa so bili po mnogih ─Źasopisnih anketah razgla┼íeni za pesem leta. Leta 1990 so se odpravili na turnejo po takratni Sovjetski zvezi, kjer so razprodali kar 60 koncertov, leto pa so okronali z nastopom s svetovno znanimi Ramones na koncertih v Ljubljani in Zagrebu. Za sabo imajo Psihomodo Pop ┼że impresivnih 15 albumov, zadnji album ┬╗─ćiribu ─ćiriba┬ź pa so izdali ob svoji okrogli 30-letnici, leta 2014.┬á
Skupina je letos praznovala tudi 30 obletnico prvega albuma z velikim koncertom na zagreb┼íki ┼áalati, oktobra pa se odpravlja na svojo prvo,┬ákraj┼ío, ameri┼íko –┬ákanadsko turnejo. Tako bo koncert v Kranju njihov prvi v Sloveniji┬ápo vrnitvi na staro celino!

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/673215219722608/

Vstopnice: https://klubar.si/?s=07

You may also like