PRLJAVO KAZALIŠTE – 40 let praznujejo v Stožicah! – 18.3.2017

40 let smo čakali in dočakali!!! Prvič prihajajo v ljubljanske Stožice pionirji ex-yu rocka, predstavniki novega vala, legende, brezčasni in brezkompromisni, eni in edini – PRLJAVO KAZALIŠTE. Za ta prav poseben koncert so se odločili ob svoji 40-letnici. Oboževalcem obljubljajo rock koncert leta, največji spektakel po njihovem kultnem koncertu na Trgu Republike leta 1989.

»Ob sebi si želimo 10.000 razrezanih jezikov, ki bodo z nami plesali cel dan in noč ter v en glas prepevali večne hite kot so: »Mojoj majci (Ruža Hrvatska)«, »Crno bijeli svijet«, »Zaustavite zemlju«, »Pisma ljubavna«, »Sve je lako kad si mlad«, »Heroj ulice«, »Ne zovi mama doktora«, »Mi plešemo«, »Marina« ter mnoge druge iz obsežnega repertoraja zadnjih 40 let«, pravijo fantje iz zasedbe.

Od Trga Republike do Stožic!

Kralji jugoslovanskega rocka so svojo pot začeli leta 1977 v Zagrebu z navdihom v punk glasbi in se poimenovali po eni izmed epizod popularnega stripa Alan Ford: Prljavo Kazalište. Prvi vidni uspeh so dosegli s singlom Moj je otac bio u ratu in prvim albumom Prljavo Kazalište s pevcem Davorinom Bogovićem. Bogović je skupino zapustil leta 1983, glavni vokal pa je 1985 prevzel Mladen Bodalec in skupino slogovno usmeril v mainstream rock.

Prljavo kazalište – Celi dan in noč že 40 let!

V osemdesetih je sledil vrtoglavi vzpon skupine, ki je presegel vsa pričakovanja in dosegel svoj vrhunec z izidom kontroverznega albuma Zaustavite zemlju. Skupina je odšla na turnejo po ZDA, Kanadi, Švici, Nemčiji, Avstraliji, Avstriji, Švedski in drugih evropskih mestih. Turneja je svoj vrhunec doživela 17. oktobra 1989 na Trgu Republike, kjer se je koncerta skupine udeležilo več kot 250.000 poslušalcev. Skladba »Mojoj majci« (»Ruža Hrvatska«), ki jo je ustanovitelj skupine Jasenko Houra napisal o smrti svoje matere, pa je postala uspešnica, ki je zbudila duh hrvaške samostojnosti. Prljavo kazalište so bili izredno plodoviti tudi v devetdesetih z izidom številnih uspešnih albumov in koncertnih turnej po celem svetu ter ostali kultno ime jugoslovanske rock glasbe vse do danes. Ob svoji prelomni 40. obletnici prihajajo na spektakularno prizorišče ljubljanskih Stožic! S svojimi največjimi uspešnicami bodo na odru prebudili duh časa, ko je glasba pomenila gibanje, izražala upor in izkazovala identiteto mladih. Vsi, ki bi radi bili del nepozabenega spektakla vabljeni, da se nam pridružite ob prazniku rock’n’roll – 18. marec 2017; Ljubljana Stožice!

Vstopnice: Začetek prodaje vstopnic v sredo, 21. decembra ob 12.00 na prodajnih mestih Eventim (tudi prek spletne strani www.eventim.si)

VSTOPNICE LAHKO KUPITE NA TEJ POVEZAVI: https://goo.gl/JUa9Ox
FB: https://www.facebook.com/PrljavoSlovenija/
FB event: https://www.facebook.com/events/1921935618036455/

Več novic