Preplet ┼żenskih glasbenih zgodb v simfoni─Źni ekstazi

Veli─Źasten cross-over projekt Roka Goloba na velikem odru poleg orkestra in zbora ponovno zdru┼żuje tudi priznane izvajalce klasi─Źnega, rock in popularnega ┼żanra, ki bodo na velikem odru uresni─Źili njegovo glasbeno vizijo. Tokrat se mu bodo pridru┼żili Orkester Zagreb┼íke filharmonije in slovenski a capella zbor Perpetuum Jazzile ter eden najuspe┼ínej┼íih hrva┼íkih glasbenikov in kantavtorjev Gibonni, ponovno pa se je projektu pridru┼żil tudi Tomi Megli─Ź. Poleg skupin Metalsteel in KiNG FOO bodo nastopili tudi Murat & Jose, Omar Naber ter izjemna ┼żenska imena slovenske glasbe Maja Keuc, Nu┼íka Dra┼í─Źek, Nina Strnad, Lana Trotov┼íek, Katrinas in Tinkara Kova─Ź.

Rok je svojo glasbeno vizijo prepletel tudi z mo─Źnim ┼żenskim glasbenim izrazom izjemnih izvajalk iz razli─Źnih glasbenih ┼żanrov. Pevka Maja Keuc – Amaya je postala ┼íir┼íe znana leta 2010, ko je na oddaji Slovenija ima talent zasedla 2. mesto in sedaj usklajuje uspe┼íno pevsko kariero med Slovenijo in ┼ávedsko. Nu┼íka Dra┼í─Źek je pevka zabavne in resne glasbe v jazz, blues in gospel ┼żanrih, ki je sodelovala tudi v ve─Ź glasbenogledali┼íkih produkcijah in muzikalih ter tudi klasi─Źnih operah. Mednarodno priznana in ve─Źkratno nagrajena slovenska violinistka Lana Trotov┼íek ┼żanje svetovno ob─Źudovanje zaradi njenega ekspresivnega igranja in unikatnega glasbenega izraza. Nina Strnad je ena najbolj suverenih vokalistk resne jazz glasbe pri nas, njeno delo pa je zaradi ─Źiste artikulacije ter ─Źutnih interpretacij prepoznano tako s strani splo┼íne kot strokovne javnosti. Nastopile bodo tudi ve─Źkrat nagrajene Katrinas – slovenski ┼żenski vokalni tercet, pravi mozaik ┼żenskih zgodb, ki se zlivajo v glasbeno celoto in navdu┼íujejo z ve─Źglasno vokalno glasbo ter posebnostjo a cappella petja. Na oder pa bo stopila tudi Tinkara Kova─Ź, ki je s svojo prepoznavno flavto, ena bolj zvene─Źih imen slovenskih pop-rock glasbenic in avtoric. Mo─Źan ┼żenski glas pa je tudi zna─Źilni znak skupine KiNG FOO s pevko neverjetnih vokalnih sposobnosti Aleksandro Josi─ç, ki jo poznamo tudi iz finala srbske razli─Źice Talentov, skupina pa se je ravno vrnila z zelo uspe┼íne mini turneje po Srbiji. Elektri─Źna pevka ima izjemen, mo─Źan, rokerski vokal, hkrati pa ─Źustveni razpon za ne┼żne in srce parajo─Źe pesmi.

Mednarodno priznani in cenjeni slovenski skladatelj, aran┼żer, producent, multiinstrumentalist in dirigent Rok Golob se je ┼że zapisal pod mnoga raznolika avtorska dela za simfoni─Źne orkestre, glasbene soliste, big bende in spisal glasbena dela za filme, radio in televizijo. Izjemno talentiran vsestranski glasbenik je sodeloval tudi s svetovno priznanimi glasbenimi imeni, za svoje delo pa je prejel ┼ítevilne nagrade doma in tujini. Rok, s prepletom ┼żenskih izvajalk iz razli─Źnih glasbenih svetov ponovno dokazuje, da glasba nima meja.

Izjemne ┼żenske izvajalke bodo svoj poseben pe─Źat vtisnile v simfoni─Źno ekstazo na velikem odru!

Vstopnice ┼ŻE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim:
http://www.eventim.si/si/vstopnice/simfonicna-ekstaza-2-ljubljana-kongresni-trg-494071/event.html

You may also like