Premiera Ljubezni na predvečer slovenskega dneva zaljubljencev

Ljubezen gre skozi želodecSobota, 11. marca 2023Kulturni dom Franca Bernika Domžale

Zgodba avtorja in režiserja Jerneja Čamplja je bila odrsko prvič uprizorjena v obdobju, nenaklonjenemu prireditvam in druženju, zdaj pa je napočil čas, da svečano zažari, svobodno zadiha in do solz nasmeje svoje občinstvo: Vedno lačna … komedija Ljubezen gre skozi želodec bo na predvečer slovenskega dneva zaljubljencev končno doživela svečano premiero!

Urška Vučak Markež, Maja Martina Merljak in Saša Klančnik z osveženo različico predstave prihajajo v Kulturni dom Franca Bernika Domžale, v soboto, 11. marca 2023, ob 20. uri.

Meta (igra jo Urška Vučak Markež) se bliža štiridesetim. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, s športom, jogo in podobnimi aktivnostmi se ukvarja le preko televizijskega ekrana. Na njeno življenje v veliki meri vpliva gospodovalna mama s pričakovanji, da hči končno zadosti družbenim normam, se čim prej poroči in ji rodi vnuka.

Bojan (Saša Klančnik) se je ravnokar sprijaznil z nedavno ločitvijo. Ko mu je že malo mar, v kakšnem položaju je pokrov straniščne školjke in si končno lahko naroči pico po lastni izbiri (ali pa dve, če hoče!) se bivša žena s takšnimi in drugačnimi izgovori začne vračati v njegovo življenje.

Poleg ljudi, ki jima kratijo mir in svobodo (Maja Martina Merljak v vlogah Metine mame in Bojanove bivše žene), imata Meta in Bojan še veliko skupnega: sta preprosta, ljubita življenje in dobro hrano, za srečo pa potrebujeta le drug drugega in poln hladilnik. Kljub neskončnim oviram se njuni življenji začneta zabavno prepletati …

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 let tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosih do prehranjevalnih navad ter odnosih do družbenih norm in standardov. Mar za srečo in zadovoljstvo vsi potrebujemo iste stvari?

Avtor in režiser: Jernej Čampelj

Dramaturgija: Simona Hamer

Kostumografija: Tina Bonča

Scenografija in fotografija: Jernej Čampelj

Koreografija: Anja Robida

Glasbena in zvočna oprema: Dejan Markič

Oblikovanje: Boštjan Majcen

Produkcija: Smejmo se Igrajo: Urška Vučak Markež (Meta), Maja Martina Merljak (Metina mama in Bojanova bivša žena), Saša Klančnik (Bojan)

FB dogodek: https://bit.ly/3jQ1pMH

Vstopnice: https://bit.ly/411WCsi

Več novic