Predstava do solz nasmejala tudi slovenske estradnike

V kar dveh večerih je Predstava, ki gre narobe do solz nasmejala napolnjeno dvorano ljubljanske Festivalne dvorane, kjer sta smeh in aplavz preglasila celo podiranje kulis na odru! Pomembna večera sta vsekakor bila izjemno uspešna, saj je na odru resnično šlo vse narobe, tako kot je bilo tudi načrtovano.

Odlično razpoložena ljubljanska publika je z gromkim navdušenjem in glasnim smehom spremljala premierni predstavi komedije Predstava, ki gre narobe. Med prisotnimi smo lahko videli številne znane obraze slovenske estrade, ki so ob koncu predstave zapuščali dvorano nasmejanih ust. Challe Salle, trenutno najbolj zaželjeni slovenski raper, je igralski zasedbi tudi priskočil na pomoč in pomagal pri pripravi scenografije, premierni večer pa je ta čast doletela priljubljenega voditelja Denisa Avdića. Med zbrano družabno smetano so iz dvorane nasmejano odhajali tudi Domen Valič, Omar Naber, Lara Baruca, Rok Golob, Katarina Habe, Alenka Košir, Zala Smolnikar, Eva Hren in Lucija Ćirović. Predstavo si je ogledala tudi producentka originalne predstave, ki je izredno pohvalila sceno ter ni mogla skriti navdušenja nad igralci, ki so enkratno opravili svoje delo. Predstava se lahko sedaj ponaša še z nazivom: Kot videno na Broadwayu! Zdaj je edina predstava v Sloveniji, ki si jo je mogoče v slovenskem jeziku ogledati v enaki obliki kot na Broadwayu in West endu!

Celoten večer je bil prav posebno doživetje za vse zbrane, od smeha pa so trpele le trebušne in obrazne mišice. V vrhunski in tehnično izjemno zahtevni komediji je občinstvo spremljalo predstavo v predstavi, kjer se pred očmi gledalcev odvijata dva trilerja. Prvi je uprizoritev kriminalke angleškega sloga »Umor v dvorcu Haversham« neveščih igralcev dramskega društva Fakultete za strojništvo. Drugi pa je katastrofalni večer premiere te predstave, ki gre pred očmi občinstva popolnoma narobe, igralci pa se po svojih najboljših močeh trudijo rešiti, kar se rešiti da. A tudi za to, da gre vse narobe, je potrebno ogromno vaje in igralskih spretnosti, predstava namreč vsebuje ogromno tehničnih zapletov, ki terjajo zelo natančno časovno usklajenost, hkrati pa je na odru zelo veliko ljudi. »Uskladiti to dvoje tako, da vse skupaj ostane komedija, je bil največji režiserski zalogaj. V predstavi je veliko ‘gagov’, ki morajo biti izvedeni z matematično natančnostjo, če ne, nimajo ‘haska’. Za igralce je predstava tudi izjemno fizično naporna saj morajo v nekaterih delih pokazati vso svojo gibalno spretnost. To so mladi, zagnani, profesionalni igralci, ki na vajah zares garajo, in mislim, da bo njihov trud več kot poplačan« je pred slavnostno premiero še razkril režiser Jure Ivanušič, z vsemi težavami na odru pa so se odlično spopadali Mario Dragojevič, Dominik Vodopivec, Sara Gorše, Matej Zemljič, Robert Korošec, Klara Kastelec, Luka Cimprič in Oskar Kranjc. Med odkrivanjem morilca skrivnostnega umora v zasneženem podeželskem dvorcu so gledalci tudi priča vsemu dogajanju v zakulisju gledališča. Vse gre namreč narobe – z zidu neprestano padajo scenski elementi, igralci se spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo), izgubljajo rekvizite, onesvesti pa se jim tudi glavna igralka. Komedija je že navdušila gledalce na Broadwayu in West endu, priredili pa so jo že v več kot 20 državah sveta. Avtorji predstave so Henry Lewis, Jonathan Sayer in Henry Shields, ki so za komedijo prejeli tudi več nagrad, med drugimi prestižno nagrado Tony za najboljši scenski dizajn leta 2017 in nagrado Laurence Olivier za najboljšo novo komedijo leta 2015.

Najzabavnejša komedija na svetu je tako končno doživela svojo izjemno uspešno uprizoritev na slovenskem odru. V ljubljanski Festivalni dvorani so odmevali smeh, spontani aplavzi in osupli vzdihi presenečenja, ko je v vrhuncu predstave pred nejevernimi očmi celotne dvorane popolnoma razpadla celotna scenografija v tehnično dovršeni natančnosti. Krstna uprizoritev slovenske različice je doživela izjemen uspeh in topel sprejem poln smeha, napovedani pa so že novi datumi. Predstava, ki gre narobe se 28. in 31. decembra vrača v Festivalno dvorano, napovedani pa so še: 1.12. – Mežica, 8.12. – Celovec in 22.2. – Selnica ob Dravi.

Vrhunska komedija, ki jo morate videti še letos, je popolnoma navdušila občinstvo!

Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim:
http://www.eventim.si/si/vstopnice/predstava-ki-gre-narobe-ljubljana-festivalna-dvorana-505318/event.html

sdr

sdr

sdr

sdr

Več novic