Prednovoletni koncert – TONY CETINSKI

Petek 08. december 2023 – Gospodarsko razstavišče

Pripravite se na nepozaben prednovoletni glasbeni večer. Pod žaromete Gospodarskega razstavišča prihaja priljubljeni hrvaški pevec, Tony Cetinski. 8. decembra bo hrvaška pop ikona navdušila občinstvo s svojim edinstvenim glasom in njegovimi največjimi uspešnicami.

Tony Cetinski se je rodil 31. maja 1969 v Pulju in kot nadobudni prihajajoči zvezdnik se je že v zgodnji mladosti začel navduševati nad raznovrstnimi žanri pop-rock glasbe ter nemudoma vzljubil različne glasbene inštrumente med katerimi izstopajo klavir, bobni in kitara. Njegova prodornost in vztrajnost pri nastopih na domačih tleh in nabiranje izkušenj ga je pripeljalo do prvega resnejšega dosežka in sicer do pesmi, ki jo vsi še prepevamo.

Namreč s skladbo Nek ti bude ljubav sva je zmagal na hrvaškem izboru za pesem Evrovizije, leta 1994 in potrdil svoj kultni status bodočega vladarja hrvaške glasbene scene. Svoj prvi album je sicer posnel leta 1988 z naslovom Srce nikad ne laže in vrstile so se uspešnice, kot so Tvoje tijelo, Ja sam zaljubljen, 23. prosinac. Vendar Tony kot samokritik ni bil prav zadovoljen z rezultati, zato je njegov drugi album, ki ga je izdal v letu 1993 že nakazoval na to, da je zmaga le pred vrati.

Skladba Nek ti bude ljubav sva je bila uvod za bodoča priznanja glasbenemu umetniku, kot je prestižna nagrada Porin, ki jo kasneje v svoji karieri še večkrat prejme. Prihajajoči albumi so ga popeljali v okrilje svetovno znanih glasbenikov in pevcev, tako je njegov trud zrcalil njegovo osebnost, moč, voljo, garanje za uspeh. Pri svetovno znanih glasbenih založbah so njegovo osebnost prepoznali, predvsem pa talent in mu ponudili  priložnost, da posname duete z odmevnimi imeni svetovne glasbene scene, kot so tenorist Jose Carreras, Placido Domingo, Montserrat Caballe ter nenazadnje Michael Bolton, očarljivi ameriški pop zvezdnik s katerim je Cetinski nastopil tudi v Royal Albert Hallu v Londonu. Jose Carreras, s katerim sta posnela skladbo «Dolce Suono» pravi o Tonyju sledeče: »Tony ima lep glas, posebno barvo tega. Ima tipičen italijanski, lirski zvok. Zelo je nadarjen, njegov glas je sijajen inštrument…«.

Tonyjeva glasbena kariera zdaj šteje kar tri desetletja, v njej pa je nanizal 12 studijskih albumov in številne kompilacije: ‘Srce nikad ne laže’ (1990.); ‘Ljubomora I’ (1992.); ‘Ljubomora II’ (1993.);  ‘Ljubav i bol’ (1995.); ‘Prah i pepeo’ (1996.); ‘A1’ (1998.); Triptonyc (2000.); Live (2001.); ‘A sada…’ (2003.); ‘Budi uz mene’ (2005.); ‘Tony Cetinski i Prijatelji’ (2006.); ‘Ako to se zove ljubav’ (2008.); ‘Live in Arena Pula’ (2008.); ‘Live in Arena Zagreb – Furia Tour ’09’ (2009.); ‘Da Capo” (2009.), ‘The best of Tony Cetinski’ (2011.); ‘Opet si pobjedila’ (2012.) i ‘Kao u snu’ (2018.)

V ponos mu je vsekakor nastop v koncertni dvorani Royal Albert Hall v Londonu, ki ga uvršča med največje, če ne kar največji dosežek v njegovi karieri, vendar ne smemo pozabiti, da je z lahkoto napolnil tudi ostala največja koncertna prizorišča, ki slovijo po odličnih zabavah in sicer Arena Zagreb, v kateri je  v dveh večerih zapored njegov koncert obiskalo 40.000 obiskovalcev, nato Arena Pula, Štark Arena Beograd, Sava Centar Beograd, Arena Boris Trajkovski Skopje, Zetra, Skenderija Sarajevo. Torej, ko govorimo o Tonyju, lahko povemo le najboljše o njem, do njega kot pevca pa so skozi leta simpatijo namenili tudi nekateri najslavnejši glasbeniki s katerimi je delil odre in sicer  Jose Carreras, Michael Bolton, Montserrat Caballé, Celine Byrne, Placido Domingo, Shakira in Joe Cocker.

Kad žena zavoli, Blagom onim tko te ima, Od milijun žena so samo nekatere od njegovih uspešnic, ki jih boste lahko v živo slišali 8. decembra na Gospodarskem razstavišču. Hrvaški kralj popa nas bo ponovno navduševal, zato na vaš koledar označite ta posebni dan, ko bomo skupaj ne le obujali spomine in pisali novo prihodnost, ampak se hkrati tudi prepustili decembrskemu vzdušju.

Ne zamudite priložnosti, da boste pričara čarobnemu prednovoletnemu nastopu Tony Cetinskega.

Lepo vabljeni!

FB dogodek: https://bit.ly/40vvUbA

Vstopnice: https://vstopnice.gr-sejem.si/si/tony-cetinski-prednovoletni-koncert/vstopnice-1175698.html

Več novic