POZABI NA NAPAKE – Andrej Pirjevec z novo glasbeno poslastico, v kateri se boste na┼íli!

Skladba govori o dana┼ínjih ─Źasih, ko vsak ─Źlovek i┼í─Źe vse preve─Ź napak in razli─Źnosti pri drugem so─Źloveku. ┼Żivimo v ─Źasih, ko je nujno potrebno gojiti strpnost in se nau─Źiti ┬╗pozabiti napake┬ź, kajti vsi jih delamo, hote ali nehote, ampak le kdor jih je sposoben pozabiti, lahko gre naprej, oprosti in ┼żivi dalje, v so┼żitju z okolico in ljubljenimi. Bodisi v partnerskih odnosih kot tudi na ─Źlove┼íki ravni.

Andrej Pirjevec┬áje ┼że od malih nog v svetu glasbe. ┼Że kot sedemletni de─Źek se je za─Źel u─Źiti klasi─Źno kitaro na Glasbeni Matici v Trstu pri profesorjuMarku Feriju, kasneje ┼íe bobne.┬áSodeloval je v ┼ítevilnih zasedbah na obmo─Źju Slovenije. ┼Żelja po znanju ga je odpeljala v London, kjer se je ┼íolal naLondon College Of Music┬áin tam tudi diplomiral. Med bivanjem v evropski prestolnici glasbe je veliko koncertiral in snemal ter s tem pridobil veliko znanja na poti profesionalnega glasbenika. Ustanovil in vodil je skupino┬áThe Open Trio, s katero je posnel avtorski zgo┼í─Źenki. Trio je nastopil kot predskupina sloviti bobnarski legendi┬áBillyju Cobhamu. Njegova skladba┬áSorry┬áje bila izbrana med tri najbolj┼íe za nagrado┬áJazzon 2013.┬á┬á

Zaplaval je tudi v gledali┼íke vode – bil je idejni vodja, skladatelj soscenarist in producent predstave┬á─îlovek ni simetri─Źen, posve─Źene 110-letnici rojstva Sre─Źka Kosovela, za kar je bil nominiran za osebnost Primorske v letu 2014, njegova izjava na temo kulture pa je bila izbrana za izjavo tedna na RTV Slovenija.

Andrej ┼żivi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s ┼ítevilnimi glasbeniki, tako doma─Źimi kot tujimi, in redno izdaja nove avtorske zgo┼í─Źenke ter vodi svojo zasedbo┬áAndrej Pirjevec – AP Group.

Informacije o skladbi:
Glasba, Besedilo, Aran┼żma: Andrej┬áPirjevec
Glavni vokal in Back vokali, El.bas, Bobni, El. klavir, Ak. Kitare: Andrej Pirjevec

Mix in Produkcija: Andrej Pirjevec

Mastering: Andrej Pirjevec

Posneto: v AP STUDIO Se┼żana; Kras, Maj/Junij 2019

You may also like