POZABI NA NAPAKE – Andrej Pirjevec z novo glasbeno poslastico, v kateri se boste našli!

Skladba govori o današnjih časih, ko vsak človek išče vse preveč napak in različnosti pri drugem sočloveku. Živimo v časih, ko je nujno potrebno gojiti strpnost in se naučiti »pozabiti napake«, kajti vsi jih delamo, hote ali nehote, ampak le kdor jih je sposoben pozabiti, lahko gre naprej, oprosti in živi dalje, v sožitju z okolico in ljubljenimi. Bodisi v partnerskih odnosih kot tudi na človeški ravni.

https://youtu.be/zJDqtoXh6tg

Andrej Pirjevec je že od malih nog v svetu glasbe. Že kot sedemletni deček se je začel učiti klasično kitaro na Glasbeni Matici v Trstu pri profesorjuMarku Feriju, kasneje še bobne. Sodeloval je v številnih zasedbah na območju Slovenije. Želja po znanju ga je odpeljala v London, kjer se je šolal naLondon College Of Music in tam tudi diplomiral. Med bivanjem v evropski prestolnici glasbe je veliko koncertiral in snemal ter s tem pridobil veliko znanja na poti profesionalnega glasbenika. Ustanovil in vodil je skupino The Open Trio, s katero je posnel avtorski zgoščenki. Trio je nastopil kot predskupina sloviti bobnarski legendi Billyju Cobhamu. Njegova skladba Sorry je bila izbrana med tri najboljše za nagrado Jazzon 2013.  

Zaplaval je tudi v gledališke vode – bil je idejni vodja, skladatelj soscenarist in producent predstave Človek ni simetričen, posvečene 110-letnici rojstva Srečka Kosovela, za kar je bil nominiran za osebnost Primorske v letu 2014, njegova izjava na temo kulture pa je bila izbrana za izjavo tedna na RTV Slovenija.

Andrej živi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s številnimi glasbeniki, tako domačimi kot tujimi, in redno izdaja nove avtorske zgoščenke ter vodi svojo zasedbo Andrej Pirjevec – AP Group.

Informacije o skladbi:
Glasba, Besedilo, Aranžma: Andrej Pirjevec
Glavni vokal in Back vokali, El.bas, Bobni, El. klavir, Ak. Kitare: Andrej Pirjevec

Mix in Produkcija: Andrej Pirjevec

Mastering: Andrej Pirjevec

Posneto: v AP STUDIO Sežana; Kras, Maj/Junij 2019

Več novic