Podiranje Guinnessovega rekorda v plesanju ─Źetvorke samo v Ljubljani!

Slovenski maturanti bodo tudi letos na zadnji ┼íolski dan posku┼íali ujeti ÔÇ×velike sanjeÔÇť in priti do ─Źastnega naziva najve─Źje ─Źetvorke na eni lokaciji in najbolj mno┼żi─Źnega so─Źasnega plesa. Prireditev, ki je sicer ┼że zapisana v Guinnessovi knjigi, bo letos potekala samo v Ljubljani, zaradi ─Źesar organizatorji pri─Źakujejo tudi rekordno udele┼żbo, ve─Ź kot 25.000 obiskovalcev.

Prvi vpis v Guinnessovo knjigo rekordov sega ┼że v leto 2001, ko so se mladi prvi─Ź zdru┼żili na Maturantski paradi. Do danes je ta v sinhroni ples povezala ┼że ve─Ź kot pol milijona maturantk in maturantov ter njihovih soplesalcev. Tradicionalni ples je kmalu postal mednaroden, saj se je raz┼íiril tudi v tujino. Lani so tako maturantje isto─Źasno zaplesali v kar75 mestih. Maturantska parada se je v Guinessovo knjigo rekordov sicer zapisala ┼że devetkrat. Letos bomo poskusili znova, zato se bo Maturantska parada po 18. ponovitvah prvi─Ź odvila le v Ljubljani.

─îetvorka se bo vpisala v Guinessovo knjigo skupaj s 3500 svetovnimi rekordi, med katerimi je do sedaj kar 23 slovenskih. Lani se je ─Źetvorka v knjigo rekordov vpisala s 7244 plesalci.

Leto┼ínja Maturantska parada pa bo postregla tudi z izjemno novostjo. Tradicionalnem plesu na slovenski cesti se bo prvi─Ź pridru┼żil┬áNext Level Festival. Gre za┬áopen air┬áfestival, ki bo potekal na Gospodarskem razstavi┼í─Źu takoj po kon─Źanem rednem delu Maturantske parade. Tam bodo obiskovalce zabavali vrhunski glasbeniki, kot so┬áBig Foot Mama, Senidah,┬áKingston, Atlas Erotika,┬áKiNG FOO,┬áLumberjack,┬áDJ Mike┬áVale┬áin drugi.┬á

Guinnessova knjiga rekordov izhaja ┼że od leta 1955 in je bila izdana v ve─Ź kot 20 jezikih. Doslej je bila prodana v ve─Ź kot 141 milijonih izvodov v ve─Ź kot sto dr┼żavah in na slovenskem trgu velja za eno od najbolj prodajanih knjig. Sicer obstaja tudi rekordom posve─Źena televizija Guinness World Records, ki jo spremlja 750 milijonov gledalcev letno, njihov kanal na Youtubeu pa ima 2,7 milijona naro─Źnikov in ve─Ź kot 264 milijonov ogledov na leto.

ÔÇ×Vsakoletni vpis v Guinnessovo knjigo rekordov dokazuje, da je Maturantska parada odmeven dogodek, ki udele┼żencem, tako maturantom kot starej┼íim, pomeni veselo obliko zabave in plesa, ki samo v prestolnici vsako leto zdru┼żi ve─Ź tiso─Ź mladih. To je dejstvo, na katerega smo v plesni ┼íoli Ur┼íka zelo ponosni, sam vpis v Guinnessovo knjigo rekordov pa je lepa promocija.” Mateja Ho─Źevar Prokofjev, plesna pedagoginja 

Prireditev bo, tako kot vsako leto, potekala pod skupnim imenovalcem glasbe, plesa, sprostitve, zabave in predvsem dru┼żenja. Ples in glasba bosta pokrila ljubljanske ulice┬áv vsakem vremenu, udele┼żenci iz vse Slovenije pa se bodo lahko v prestolnico pripeljali┬áz vlakom Slovenskih ┼żeleznic┬ás povratno vozovnico po polovi─Źni ceni.

Fb Event: https://www.facebook.com/events/276492923066192/

Plesna šola Urška Pro: https://www.facebook.com/urskapro/

You may also like