Pesem Ferija Lainščka – Čas – v Ditkini preobleki

Po tem, ko je v začetku Kajuhovega leta predstavila uglasbitev njegove uporniške pesmi z naslovom »Naša pesem«, kantavtorica in skladateljica Ditka to pomlad na radijske postaje pošilja novi singel v svežih in svetlih barvah. Gre za pesem Ferija Lainščka z naslovom »Čas«.

»Pesem nas nevsiljivo opomni, naj razmislimo o pomenu časa, ki neizogibno beži. Da iščemo zadovoljstvo v vsakem trenutku in ga zares skušamo živeti, tu in zdaj. Morda zastavlja tudi vprašanje, kaj čas pomeni vsakemu izmed nas?«

Je svoje dojemanje sporočila te pesmi povzela Ditka.

Skladbo »Čas«, za katero je glasbo napisala Ditka, aranžma pa njen oče Gorazd Čepin, najdemo na Ditkinem aktualnem albumu z naslovom »Med nama je angel«. Za pesem so posneli tudi videospot, katerega namen je prikaz spreminjanja in minevanja v preprostosti bivanja v sožitju z naravo.
Lepi kadri so bili posneti na Koroškem, v glasbeničinih domačih krajih. Pod režijo in produkcijo sta se zopet podpisala Korošca Dobran Laznik in Gregor Šteharnik, ki ustvarjata pod umetniškim imenom »Kiki-Riki Films«.

Ditki se je na snemanju videospota pridružil tudi njen štirinožni prijatelj, bernski planšar Bowie.

»Čas v družbi mojega kužka Bowieja je neprecenljiv. On je vedno ob meni, ko ustvarjam ali ko si vzamem proste trenutke. Najraje imam sprehode z njim v čudoviti naravi naše Koroške. Prav zato si videospota za pesem, v kateri pripovedujem o tem, kateri časi so najlepši, nisem mogla predstavljati brez mojega psa in narave,« je povedala Ditka.

V muhastem aprilskem času snemanje videospota na zunanjih lokacijah zaradi spremenljivega vremena lahko predstavlja velik izziv. Ko so izbirali lokacije za snemanje, se je eden od producentov pošalil, da bo podkupil vreme, da bo na dan snemanja sončno in suho. Ob mogočno drevo na vrhu  hriba je zato položil simboličnih 50 centov. Za šalo ali za res, je bila prošnja ugodena. Vreme je zdržalo vse do konca snemanja.

»Kot zanimivost naj povem, da sem pesem uglasbila ravno 22. aprila, na Svetovni dan zemlje. Morda tudi zato pesem tako tesno dojemam v povezavi z naravo. Menim, da bo s svojo vedrino in svežino lepo pospremila prihajajoče poletje in želim si, da bi se zasidrala v srce in v uho mnogih ljubiteljev Lainščkove poezije,« je še dodala glasbenica.

Več novic