PERPETUUM JAZZILE z novo vinilko in videospotom – Both Sides

Perpetuum Jazzile so izdali vinilno plo┼í─Źo ┬╗Both Sides┬ź in nov videospot vokalne priredbe skladbe ┬╗Both Sides Now┬ź ter napovedujejo veliki koncertni spektakel 25.11.2017 v ljubljanski dvorani Tivoli! Mednarodno priznani vokalni orkester Perpetuum Jazzile (PJ) razveseljuje ┼ítevilne obo┼żevalce ┼íe z vinilno izdajo svojega zadnjega, zelo uspe┼ínega studijskega albuma ┬╗Both Sides┬ź, objavljenega na dveh CD-jih oktobra lani.

LP ┬╗Both Sides┬ź je iz┼íel 15. maja 2017 v samozalo┼żbi. Poleg albuma na klasi─Źni ─Źrni vinilni plo┼í─Źi so album izdali tudi v posebni izdaji na beli vinilni plo┼í─Źi v omejeni in unikatno o┼ítevil─Źeni nakladi. Zbiratelji in ljubitelji Perpetuum Jazzile bodo ob nakupu izvoda iz posebne izdaje poleg bele vinilne plo┼í─Źe v posebni ro─Źno izdelani darilni embala┼żi dele┼żni tudi 24 skladb v digitalni obliki z dvojnega albuma Both Sides, personaliziranega predmeta PJ, osebnega posvetila s podpisi ─Źlanov zasedbe in kosa originalne slike naslovnice plo┼í─Źe, ki jo je s pasteli naslikal priznani akademski slikar in virtuozni vokalni tolkalist PJ Sa┼ío Vrabi─Ź.

Iz pestrega nabora domiselnih, energi─Źnih in ─Źustveno izraznih vokalnih priredb svetovnih uspe┼ínic, po katerih slovi, je skupina izbrala 11 skladb, ki si sledijo na strani A: Sai dessa, Lela Vranjanka, Miserlou, Let It Go, Last Train Home, Don’t Stop Me Now in na strani B: Les Fleurs, Celebration, Vocal Ecstasy, Life On Mars in Both Sides Now. Plo┼í─Źo pa seveda v vsebinsko celoto povezujejo z navdahnjeno naslovno pesmijo ┬╗Both Sides Now┬ź kanadske glasbenice Joni Mitchell. Za svojo razli─Źico skladbe so PJ na koncertu v ┼żivo posneli nov videospot ┬╗Both Sides Now┬ź in ga na YouTubu in socialnih medijih objavili hkrati z LP-jem.

┬╗Danes, ko se glasba seli v digitalni svet, jo MI strastno vra─Źamo v analognega,┬ź opredeljujejo svoje poslanstvo Perpetuum Jazzile in ga dopolnjujejo ┼íe z vinilko. Pridru┼żujejo se svetovnemu fenomenu vnovi─Źne vse ve─Źje priljubljenosti analognih plo┼í─Ź v zadnjih nekaj letih ÔÇô v letu 2016 so bile vinilne plo┼í─Źe znova edine med fizi─Źnimi nosilci glasbe, ki so zabele┼żile svetovno rast prodaje, in sicer za deset odstotkov po podatkih Nielsen Reporta.

Z vinilno plo┼í─Źo se PJ postavlja ob bok glasbenikom, ki svojim ob─Źudovalcem omogo─Źajo poslu┼íanje glasbe z gramofona. Mehanska reprodukcija glasbe, od rokovanja z avdio napravami, izbire plo┼í─Źe in pesmi, ‘toplega’ zvoka in prasketanja igle, dostopnosti vsebin z ovitka in do nenazadnje, ob─Źutka posedovanja in mo┼żnost zbiranja nosilcev zvoka, je poseben obred in kompleksna zaznavna izku┼ínja, ki osvaja mnoge ljubitelje glasbe.

Vinilna plo┼í─Źa ┬╗Both Sides┬ź bo zagotovo obogatila ┼ítevilne zbirke in navdu┼íila poslu┼íalce z vrhunskimi analognimi u┼żitki!

Perpetuum Jazzile, ki so doma in v tujini cenjeni in priljubljeni koncertni izvajalci, se sicer v teh mesecih z belgijskimi produkcijskimi partnerji ┼że pripravljajo na nov veliki show, ki ga bodo slovenski javnosti premierno predstavili na koncertnem spektaklu v ljubljanski dvorani Tivoli, v soboto, 25. novembra 2017.

www.perpetuumjazzile.si

You may also like