PERPETUUM JAZZILE z novo vinilko in videospotom – Both Sides

Perpetuum Jazzile so izdali vinilno ploščo »Both Sides« in nov videospot vokalne priredbe skladbe »Both Sides Now« ter napovedujejo veliki koncertni spektakel 25.11.2017 v ljubljanski dvorani Tivoli! Mednarodno priznani vokalni orkester Perpetuum Jazzile (PJ) razveseljuje številne oboževalce še z vinilno izdajo svojega zadnjega, zelo uspešnega studijskega albuma »Both Sides«, objavljenega na dveh CD-jih oktobra lani.

LP »Both Sides« je izšel 15. maja 2017 v samozaložbi. Poleg albuma na klasični črni vinilni plošči so album izdali tudi v posebni izdaji na beli vinilni plošči v omejeni in unikatno oštevilčeni nakladi. Zbiratelji in ljubitelji Perpetuum Jazzile bodo ob nakupu izvoda iz posebne izdaje poleg bele vinilne plošče v posebni ročno izdelani darilni embalaži deležni tudi 24 skladb v digitalni obliki z dvojnega albuma Both Sides, personaliziranega predmeta PJ, osebnega posvetila s podpisi članov zasedbe in kosa originalne slike naslovnice plošče, ki jo je s pasteli naslikal priznani akademski slikar in virtuozni vokalni tolkalist PJ Sašo Vrabič.

Iz pestrega nabora domiselnih, energičnih in čustveno izraznih vokalnih priredb svetovnih uspešnic, po katerih slovi, je skupina izbrala 11 skladb, ki si sledijo na strani A: Sai dessa, Lela Vranjanka, Miserlou, Let It Go, Last Train Home, Don’t Stop Me Now in na strani B: Les Fleurs, Celebration, Vocal Ecstasy, Life On Mars in Both Sides Now. Ploščo pa seveda v vsebinsko celoto povezujejo z navdahnjeno naslovno pesmijo »Both Sides Now« kanadske glasbenice Joni Mitchell. Za svojo različico skladbe so PJ na koncertu v živo posneli nov videospot »Both Sides Now« in ga na YouTubu in socialnih medijih objavili hkrati z LP-jem.

»Danes, ko se glasba seli v digitalni svet, jo MI strastno vračamo v analognega,« opredeljujejo svoje poslanstvo Perpetuum Jazzile in ga dopolnjujejo še z vinilko. Pridružujejo se svetovnemu fenomenu vnovične vse večje priljubljenosti analognih plošč v zadnjih nekaj letih – v letu 2016 so bile vinilne plošče znova edine med fizičnimi nosilci glasbe, ki so zabeležile svetovno rast prodaje, in sicer za deset odstotkov po podatkih Nielsen Reporta.

Z vinilno ploščo se PJ postavlja ob bok glasbenikom, ki svojim občudovalcem omogočajo poslušanje glasbe z gramofona. Mehanska reprodukcija glasbe, od rokovanja z avdio napravami, izbire plošče in pesmi, ‘toplega’ zvoka in prasketanja igle, dostopnosti vsebin z ovitka in do nenazadnje, občutka posedovanja in možnost zbiranja nosilcev zvoka, je poseben obred in kompleksna zaznavna izkušnja, ki osvaja mnoge ljubitelje glasbe.

Vinilna plošča »Both Sides« bo zagotovo obogatila številne zbirke in navdušila poslušalce z vrhunskimi analognimi užitki!

Perpetuum Jazzile, ki so doma in v tujini cenjeni in priljubljeni koncertni izvajalci, se sicer v teh mesecih z belgijskimi produkcijskimi partnerji že pripravljajo na nov veliki show, ki ga bodo slovenski javnosti premierno predstavili na koncertnem spektaklu v ljubljanski dvorani Tivoli, v soboto, 25. novembra 2017.

www.perpetuumjazzile.si

Več novic