PERPETUUM JAZZILE – novi album – BOTH SIDES

Priznani vokalni orkester Perpetuum Jazzile je po treh letih od zadnje (koncertne) zgoščenke izdal nov dvojni studijski album BOTH SIDES. Izšel je v samozaložbi na dveh CD-jih z naslovoma A Side in B Side, na vsakem je 12 pesmi.

perpetuum-jazzile-both-sides-ab_razmak-500x500

Album Both Sides bodo Perpetuum Jazzile v živo premierno predstavili na koncertnem spektaklu Vokal Xtravaganzza, 5., 6. in 7. novembra 2016 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ko bodo albumi prvič na voljo tudi najširši javnosti. Koncerte bo dodatno popestril tudi nastop ene najbolj prodornih vokalnih zasedb ta hip – OnAir iz Nemčije.

perpetuum-jazzile

Na dovršenem izdelku Both Sides, pri katerem je sodelovalo več kot 60 ustvarjalcev, se zasedba predstavlja z mnogimi novimi in posebnimi vokalnimi priredbami uspešnic zvezd svetovne glasbene scene, med katerimi so Adele, Queen, David Bowie, Demi Lovato, Beach Boys in številni drugi, in dvema avtorskima skladbama – Vocal Ecstasy avtorja Saša Vrabiča, sicer vokalnega bobnarja Perpetuum Jazzile in skladbo Ona bo moja priznanega avtorja Marka Gregoriča, ki jo je skupina pravkar izdala kot svoj prvi slovenski avtorski singl. Album vsebinsko navdihuje skladba Both Sides Now legendarne kanadske glasbenice Joni Mitchell, ki govori o odraščanju in dozorevanju posameznika. CD A Side skozi skladbe Beyond the Sea, Part of Your World,Under the Sea, Lahko noč, otroci, Maček Muri ( solo je odpela originalna izvajalka Neca Falk, legendarna vokalistka), Let It Go ( z gostom Markom Črnčecem, vrhunskim slovenskim pianistom), Don’t Stop Me Now, Footloose, Ona bo moja, Les Fleurs ( z vokalno skupino The Swingle Singers iz Londona, večkratno prejemnico nagrade grammy) in Celebration, poudarja vidik mladostne razigranosti in brezskrbnosti. CD B Side odkriva lepote izkušenih zrelih let in drugih plati življenja s skladbami Sai dessa, Lela Vranjanka, Miserlou, Canzone per te (na njej gostuje Tinkara Kovač, vrhunska slovenska vokalistka in flavtistka), All I Ask, Srajca, Pastirče mlado, Last Train Home, When You Wish Upon A Star ( z gostom, pianistom Markom Črnčecem), Life On Mars in Vocal Ecstasy. Obe plošči zaključuje pesem Both Sides Now, v dveh različicah in z različnima solistkama.

Boštjan Usenik, drugi tenor in manager PJ, je ob izdaji albuma Both Sides povzel: “Na nov studijski album, ki smo ga pripravljali dobršen del letošnjega leta, smo pevci in člani Perpetuum Jazzile izjemno ponosni. Je naš največji in obenem tudi vsebinsko najbolj zaokrožen album doslej. V glasbeno-produkcijskem smislu predstavlja nov mejnik med velikimi vokalnimi zasedbami v svetovnem merilu. Na prav vseh ravneh projekta – od izvajalske, glasbeno-produkcijske, pa do organizacijsko-logistične – predstavlja izjemno mešanico strasti in rahločutnosti, glasbene nadarjenosti in vizije, večdesetletnih izkušenj in trdega timskega dela. Upamo, da bo album šel med ljudi karseda na široko in osrečil poslušalce po Sloveniji in po svetu – glasbi smo se popolnoma predali tudi za njih.“

Med številnimi občudovalci Perpetuum Jazzile je novi album že težko pričakovan. Sodeč po mnogih prednaročilih, ki jih skupina prejema z vsega sveta, je moč sklepati, da se bo Both Sides zagotovo postavil ob bok največjim imenom a cappella glasbe.

Več novic