Pankrti – koncert ob 45. obletnici

Pankrti so ob svoji jubilejni 45.obletnici v Hali Tivoli , kamor so se pripeljali v znamenitem starem Bulliju, priredili prikupno tiskovno konferenco, na kateri se je trlo znanih obrazov in medijev. Razkrili so posebne goste :

ELEKTRIČNI ORGAZAM, Grega Skočir-BIG FOOT MAMA, Davor Gobac-PSIHOMODO POP, LIM SMRAD IN ŽILA

Poleg vseh podrobnosti, so ob zanimivem kosilu, ki so ga poimenovali »Počitnice na morju«, kjer so bili na pladnju Lignji, Olive in Sir, za grlo pa Karlovački Pir, na tiskovni konferenci  razkrili še, da je že en mesec pred koncertom prodane več kot pol dvorane, v parterju pa je na voljo še zadnjih 200 vstopnic. Poleg številnih medijev, se je trlo veliko  znanih obrazov: ZORAN PREDIN, PETER MLAKAR, IGOR VIDMAR, GREGA SKOČIR, JURE LONGYKA, DRAGAN BULIČ, ,VLADO KRESLIN, ROK LUNAČEK in številni drugi.

KONCERT OB 45. OBLETNICI I

Pankrti se vračajo ! Ob 45.obletnici z velikim koncertom v legendarni ljubljanski Hali Tivoli. Kot se spodobi za tak jubilej, bodo na koncertu  nastopili tudi številni gostje.

PANKRTI bodo nastopili v originalni postavi kot ob koncu delovanja:Pero Lovšin-Gnus, Bore Kramberger,Slavc Colnarič, Bogo Pretnar, Marc Kavaš. Vstopnice po nižjih cenah so na voljo v predprodaji od 24 eur, na vseh Eventimovih prodajnih mestih in Petrol bencinskih servisih.

PANKRTI VEČKRAT RAZPRODALI HALO TIVOLI

PANKRTI so večkrat samostojno nastopili v legendarni Hali Tivoli in jo vsakič takoj razprodali, nazadnje na povratnem koncertu ob 30. obletnici leta 2007.Ob njihovi 40.obletnici, pa so Pankrti razprodali tudi ljubljansko Areno Stožice, kjer je kot posebni gost nastopil tudi Glen Matlock, ustanovni član skupine Sex Pistols.

BIOGRAFIJA 1977-2022

Pankrti so svojo glasbeno pot začeli  pred 40 leti, natančneje leta 1977 s svojim prvim nastopom oktobra na Gimnaziji Moste. V tem času so ena za drugo  nastajale mnoge provokativne pesmi kot so Anarhist, Lublana je bulana, Totalna revolucija,Metka, katerim so kasneje sledile Za železno zaveso, Zvečer v mestu, Osmi dan , Umazane igre, Bandiera Rossa in številne druge.

Pankrti  so s svojim delovanjem pisali zgodovino tako na glasbenem, kulturnem kot političnem področju,ter se zavedno zapisali v zgodovino kot fenomen, ki še zdaj spremlja tako mlado, kot starejšo generacijo.

Pankrti veljajo za največjo tovrstno skupino vseh časov za Železno zaveso.

O njih je bil posnet dokumentarni film Dolgcajt po istoimenski plošči. Leta 2007 jim je  Slovenski muzej novejše zgodovine priredil enomesečno fotografsko razstavo, kar se je zgodilo prvič v Sloveniji, da je katera  glasbena skupina dobila svojo razstavo v tem muzeju.

Kot prvi slovenski skupini, je bila v njihovo čast postavljena spominska plošča na gimnaziji Moste.

Vstopnice: https://bit.ly/Pankrti-45let-vstopnice

FB dogodekhttps://bit.ly/3ktrA8u

Več novic